Šta je novo?

Google automatski poništava dozvole i sprečava instalaciju sumnjivih Android aplikacija

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-Play-Store-bezbednost-aplikacija.jpg

Google automatski poništava dozvole i sprečava instalaciju sumnjivih Android aplikacija​

Nova Google zaštita sprečava maliciozne aplikacije da pristupe vašem telefonu

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...ava-instalaciju-sumnjivih-android-aplikacija/

Preteruju baš...

Kao sve može da se ručno podesi, a sada imamo da oni to opet mogu da podese kako njima odgovara

A najjača stvar je što play store sada ima reklame za aplikacije.

Mislim da ovim hoće da zaustave mod i premium app kojih imaš na sve strane i rade posao, a time Google Play gubi u svom novčaniku. Kao što nisu uspeli da se izbore sa Youtube da gase naloge kome nalog prepozna da ima ad block, tako će i ovo isto proći... Najviše bi voleli da idu na varijantu Apple Store, plati, pa se klati. :)

Nicem drugom i ne sluzi ukidanje dozvola aplikacijama osim vecoj kontroli.

Znaci oni mogu nama da serviraju sta hoce, u vidu reklama gde njima odgovara, a i dozvole mogu da ukinu kada im to ne odgovara.

Nismo daleko od situacije kada budemo morali da placamo android OS bez reklama.

@bakara ako do toga dođe, a oslobodio sam se reklama godinama unazad što se tiče većine aplikacija koje koristim na svim uređajima, onda prelazim na Apple. Ako već moram da plaćam, onda barem da imam kvalitet hardware-a i zatvoren sistem.

Njihov sistem, njihova firma. Google nije javno dobro. Ako preteraju, samo će napraviti prostora za nekog boljeg da preuzme korisnike.

@CTR99 ne bih baš rekao da će tek tako ljudi preći na nešto novo, jer Google je skoro vezan sa svačim. Moja koleginica me pre neki dan pita, kako da uradi viber backup na Google drive, jer ima Huawei. Samo sam iskulirao i rekao mani se kineza. Hoću reći, da bi to pilo vodu kao što kažeš, morali bi vlasnici aplikacija da naprave da bude sinhronizovan sa drugim servisima i time bi mogli da pariraju Google uslugama. Videćemo šta će biti, ali bitno je da za sada sve radi.

Nazad
Vrh Dno