Čitam sad ovaj tekst i pratim redovno temu, kao i za svaku ultru (bivši note) iako sam poslednji u posedu imao note 3. U to vreme telefon svetlosnu godinu ispred bilo kog drugog i naravno brutalni s pen. E sad iako me ne raduju uopšte ovakvi članci, uopste me ne čude. Jer čak i ovde na ovom forumu za koji se nadam da ga idalje posećuju natprosečno pametni i obrazovani ljudi kao nekad, mogu da pročitam sve više komentara tipa "ma sta ce mi s pen", "sto se mene tiče mogu odmah da ga izbace", "vadim ga samo da počešam uvo" i slični. Ne znam da li sam samo ja mišljenja da je samsungu ostao s pen i jos par nekih sitnica po kojima se razlikuju od konkurencije i koje prave kakvu takvu prednost. U svemu ostalom su ih kinezi prešišali odavno. Kamere uveliko brišu patos sa kamerama na samsung ultri, baterije osetno većeg kapaciteta i potpuno nove tehnologije, brzinu punjenja je izlišno komentarisati. Kvalitet izrade takav da i sa telefonom od 250e krcate led i orahe...cak i taj ekran koji je godinama bio sinonim za najjači model samsunga više ne da ne pravi razliku nego su i drugi počeli da ugradjuju iste pa čak i ekrane boljih karakteristika u svoje flegsip modele. Bukvalno im ostaju samo te sitnice koje niko drugi nema i koje prave razliku, a oni ih se po svemu sudeći lagano odriču.
Svojevremeno sam imao i Blackberry passport. Uz note 3 sigurno najbolji i najkvalitetniji telefon koji sam ikad posedovao. BB10 OS u najboljim danima miljama, ali miljama ispred bilo kog drugog os tog vremena, potpisujem. Ali dzabe, nece ljudi to da kupuju, izgleda slabo ko kupuje telefon kao alat i u poslovne svrhe. Nego da slika kuče u letu kako je skočilo da uhvati frizbi. Samo nek je šareno, samo nek je hleba i igara.