Šta je novo?

Google objasnio koliko ciklusa punjenja baterije možete očekivati od njihovog telefona

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-objasnjava-kako-se-puni-baterija.webp

Google objasnio koliko ciklusa punjenja baterije možete očekivati od njihovog telefona​

Google je otkrio broj ciklusa punjenja koje možete očekivati od Pixel telefona pre nego što baterija padne na 80% kapaciteta, uz savete za produženje njenog životnog veka

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...terije-mozete-ocekivati-od-njihovog-telefona/

Imao sam priliku da vidim kako Samsung manipulise softverski baterijom. Jedna cura je imala Samsung jedan od ovih S9 ili Nova9 ili slican model, znam da je bio neki sa oznakom 9, i da je telefon bio boljih specifikacija u odnosu na J3, J5 i J7 koje sam ja imao. Medjutim dok kod mene nije bilo problema sa baterijom i posle godina koriscenja, devojka se pozalila da baterija slabo drzi i da je promenila bateriju, ali da i dalje pise ista informacija da je baterija felericna sa odredjenim procentom ili tako nesto i da su cak i u servisu rekli da im je poznata prica i da nije jednostavno da se resi problem, ili mozda i nije bilo resenja. I tako je telefon bio limitiran da koristi odredjen procenat baterije i kako prolazi vreme da se brze prazni.
Tako da verovatno manupulisu i ovi softverom kako bi mi korisnici morali da menjamo bateriju posle 2-3 godine koriscenja (ili cak i uredjaj), odnosno izracunaju koliko treba da traje baterija da ne zakaze u garantnom roku koji su isplanirali.

Nazad
Vrh Dno