Šta je novo?

Samo iPhone još uvek koristi 8 GB memorije, dok Android flegšip telefoni prelaze na minimum 12 GB RAM-a

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
telefoni-ilus-354.webp

Samo iPhone još uvek koristi 8 GB memorije, dok Android flegšip telefoni prelaze na minimum 12 GB RAM-a​

Android flegšip telefoni u 2025. godini potpuno izbacuju iz ponude konfiguraciju sa 8 GB memorije, dok Apple i dalje smatra ovu količinu memorije dovoljnom za svoje iPhone telefone

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...gsip-telefoni-prelaze-na-minimum-12-gb-ram-a/

8GB fizičke RAM memorije, subjektivni utisak 16GB RAM memorije.

Nesto ne vidim da se tako razmislja kad se gleda americki auto od 5000+ kubika :) tad je 1.6 hibrid kidalica :)

Ako se dobro sećam, Apple do pre neku godinu nije ni objavljivao koliko memorije ima iPhone. Bilo je u stilu "Ako dobro radi, šta vas briga koliko ima memorije".

Dogod radi kako treba, boli me uvo koliko ima ram memorije.
Imam službeni android koji ima 8gb rama i radi katastrofa.

Dogod radi kako treba, boli me uvo koliko ima ram memorije.
Imam službeni android koji ima 8gb rama i radi
Danas i Androidi od 100e imaju 8gb rama. Šta očekuješ za te pare? Da radiš video rendering na njemu ili?

Definitivno se slažem. 8GB je i više nego dosta za većinu stvari. Naročito na iPhone-u.

Operateri nude androide i sa 2 giga rama, i to uzima neko i služiće ga.

I meni je sve jedno koliko memorije ima ako pokreće sve i radi sto i ovi sa vise memorije.
Kad smo vec kod toga. Moze li neko da kaze kako radi video obrada sa tim modelima od 8GB memorije? Da li je upoređivao sa drugima?

Operateri nude androide i sa 2 giga rama, i to uzima neko i služiće ga.
Koji android sa 2gb Rama?

Istina je da će sve da radi i sa manje Rama i na androidu, windowsu i na ios ali će da bude lošiji osećaj upotrebe.

O tome se radi

Koji android sa 2gb Rama?

Istina je da će sve da radi i sa manje Rama i na androidu, windowsu i na ios ali će da bude lošiji osećaj upotrebe.

O tome se radi

Ovo je samo primer jedan od modela a ima ih još.

Prilozi

• Screenshot_20250105_123349_Chrome.jpg
    Screenshot_20250105_123349_Chrome.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 20
Ako se dobro sećam, Apple do pre neku godinu nije ni objavljivao koliko memorije ima iPhone. Bilo je u stilu "Ako dobro radi, šta vas briga koliko ima memorije".

Stvar je u tome što će ti Apple vrlo rado reći koliko je brz njihov procesor, u kom je procesu izrađen, sve tehnikalije su na izvolte gde god imaju neki impresivni brojevi da se pokažu.
A memorija? Šta memorija? Kakva memorija? Koma je to uopšte bitno da zna?

Nazad
Vrh Dno