Šta je novo?

Mrtve galaksije i misteriozne crvene tačke: šta je sve otkrio Džejms Veb do sada

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Dzejms-Veb-svemir-i-otkrica.webp

Mrtve galaksije i misteriozne crvene tačke: šta je sve otkrio Džejms Veb do sada​

Džejms Veb teleskop menja način na koji razumemo kosmos, otkrivajući neočekivane fenomene i postavljajući nova pitanja o ranoj istoriji univerzuma

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...e-tacke-sta-je-sve-otkrio-dzejms-veb-do-sada/

"JWST je otkrio i “mrtve” galaksije iz ranog univerzuma, nastale pre 700 miliona godina."

Ne, nego:

"It has uncovered some extremely massive galaxies (as massive as our Milky Way today and more) that formed in the first 700 million years of cosmic history."

...

Драго ми је да и овакве теме се постављају на сајт.
Што више технологија напредује , и што телескопи продиру дубље у свемир, наилазимо на све више загонетки, што по мени Астрономију чини изазовном и интересантном. Што дубље продиремо у свемир, теорија о великом праксу и њено датирање, наилази на све више потешкоћа.

Драго ми је да и овакве теме се постављају на сајт.
Што више технологија напредује , и што телескопи продиру дубље у свемир, наилазимо на све више загонетки, што по мени Астрономију чини изазовном и интересантном. Што дубље продиремо у свемир, теорија о великом праксу и њено датирање, наилази на све више потешкоћа.
Pitanje je, sta uopste mogu da "vide", a i lažu da je Zemlja lopta, tako da je sve pod znakom pitanja?

Nazad
Vrh Dno