Šta je novo?

TikTok odbrojava dane kada će Apple i Google morati da ga uklone iz svojih prodavnica aplikacija, najkasnije od 19. januara

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
TikTok-zabrana.webp

TikTok odbrojava dane kada će Apple i Google morati da ga uklone iz svojih prodavnica aplikacija, najkasnije od 19. januara​

TikTok suočen sa pritiskom na američkom tržištu

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...odavnica-aplikacija-najkasnije-od-19-januara/

Ne znam koliko će ovo uticati na same korisnike te društvene mreže, kada se može aplikacija skinuti sa nekog drugogo izvora kao i sve ostale? Jedino za jabuku to neće moći, jer je zatvoren sistem.

Tik tok najgluplja aplikacija ikada.

Vase mame, tetke, strine, zene, vi i ujne su navucene.. ne samo na tiktok.
Bolje da su na heroinu (na nekim zamenskim tabletama vrv vec jesu).
Ah da, nikad niste gledali sta piju... jer vas boleo dzonson 🙇‍♂️

Zbog toga što više veruju u AI, a manje u ljude, isti me je nebrojano puta sabotirao neosnovanim strajkovima koje nisam mogao da ožalbim, a koji su mi ugrozili retenciju. Likujem zbog ovoga i moraće kad-tad da se dozovu pameti.

Zbog toga što više veruju u AI, a manje u ljude, isti me je nebrojano puta sabotirao neosnovanim strajkovima koje nisam mogao da ožalbim, a koji su mi ugrozili retenciju. Likujem zbog ovoga i moraće kad-tad da se dozovu pameti.
Definitivno sam ostario. Ja nemam pojma sta ovaj paragraf znaci. Inace ko je bio u Kini mogao je da primeti kakav sadrzaj se gura njihovim klincima, a kakav na zapadu... To s... je bukvalno tehnolosko oruzje Kine i bogme solidno je radilo jedno vreme. Bukvalno rat ko ce koga vise da zaklupi, al sto je najgore svima polazi za rukom.

Zanimljivo kako je svima kriva neka tupava aplikacija a ne korisnici, koji kreiraju sadržaj.
Кад су главни корисници деца онда се не може говорити о некој кривици, осим евентуално родитеља који им то дозвољавају, они такви какви јесу су идеални за манипулације и обликовање свести. Одрасли су такође у великом броју лагане муштерије, ал' ето ту се можда може рећи - сами сте криви, нико вас не туче по ушима да гледате тиктокове, ријалитије и сл. смеће.

Uvek je neko drugi kriv, to je u ljudskoj naravi a niko ne krece od sebe. Najmanji problem je u nekim aplikacijama, TV programimam i sl ali dzabe to objasnjavati ljudima koji detetu od tri godine daju mobilni telefon, posle im djavo kriv. Pricam ovo kao roditelj, nemam tih problema sa svojim detetom, samo vaspitanje.

@MegaSkot super je sve to dok je dete malo, kada poraste i krene da ti udara kontre, onda si uspeo ako se tome odupreš. Lako je malom detetu skrenuti pažnju, ali odrasloj osobi malo teže, koja se uvek zapita, zašto on to meni priča... :D Doći ćeš do toga, da šta god da mu pričaš, on će uraditi onako kako njemu odgovara i sve pada u vodu prethodnih godina. :D Tako da, krivi smo i mi, a i drugi. Odgovornost je na svima nama, jer uvek težimo za nečim novim, modernijim, inovativnijim, svi želimo da budemo in u društvu, a nismo svesni kako vreme prolazi i da tom vrtlogu nema kraja. Tako je i sa ovom aplikacijom, doći će zamena i nešto još bolje... Brutalnije što bi omladina rekla. :D

Pricam ovo kao roditelj, nemam tih problema sa svojim detetom, samo vaspitanje.
Не ради се о томе ко је крив, не ради се ни о неком универзалном решењу које и не постоји, већ о смањењу штете коју у овом случају прави конкретна апликација. Ти немаш проблем, у свом микросвету, кад би живео као изолована јединка. И ти и твоје дете живите у окружењу где неко даје телефон детету од три године, и са другим системима вредности, тако да кад ти неки wannabe Кристијан у школи излупа дете јер је то у тренду значи да је и тај проблем постао и твој. Ово је само прост пример, може се правити поређење и са десетинама других друштвених аномалија које итекако утичу на наше животе.

И ти и твоје дете живите у окружењу где неко даје телефон детету од три године, и са другим системима вредности, тако да кад ти неки wannabe Кристијан у школи излупа дете јер је то у тренду значи да је и тај проблем постао и твој.
Sta mi kao jedinke možemo da uradimo povodom ovog sem da na našoj deci primenjujem drugu logiku, tj. da im ne dajemo telefon dok ne dođu u neke normalne godine?

Govorite o posledicama, ne o uzrocima! Aplikacija nije uzrok, aplikacija je samo orudje jedne vrlo zlokobne politike i ideje koja postoji vec dugi niz decenija i ima i svoje zvanicno ime - "dumbing down the nation".
Ono sto vam se svakako nece dopasti je sto u toj masineriji je i entertejment, sveprisutne i svedostupne supstance, praskaste i tecne, sport, mas "kultura" u svim oblicima, kladionice i gle cuda, gejming...

Rezultate tih napora vidite svaki dan oko sebe...

@Masinac
Вечита дилема, цензура или слобода, лично сам става да су обе крајности погрешне, гледам да не забрањујем (превише), са друге стране се трудим да учествујем, разговрам, дискутујем, пружам добар пример (колико је могуће), јер ми родитељи смо основни узори деци. Што се Тиктока конкретно тиче он је забрањен (може да прође у овом узрасту) јер ту заиста нема ништа паметно да се види. Највећа мука су ми Јутјуб садржаји јер нису довољно експлицитни (насиље, псовке и сл.), а често су неистинити, покварени, манипулативни итд, ту мора да се гледа и дискутује, а то захтева и време и пажњу што многи родитељи немају у довољној мери.

Sta mi kao jedinke možemo da uradimo povodom ovog sem da na našoj deci primenjujem drugu logiku, tj. da im ne dajemo telefon dok ne dođu u neke normalne godine?

Nema od toga ništa. Kod moje ćerkice je to polečeo sa petnaset. Uzalud sam pričao da to treba da posmatra kao sredstvo za rad i telefon. Kasnije je krenulo ludilo za Ajfonom, pa ludilo kod moje žene, onda tu upada neka budala "životni trener" sa you tuba. Kasnije hvala Bogu, odlazak kod lekara. Stvari su se sada mnogo promenile na bolje, ali se nikada nije vratilo u normlau. Važna napomena. Ovo je sve direktan uticaj društvenih mreža. i drugarica - maloumnica. Tv ne gledamo, a ja nikada nisam imao društvene mreže osim ovog i Hi files foruma.

Tako da, baš je teško uraditi - naučiti dete

Zanimljivo kako je svima kriva neka tupava aplikacija a ne korisnici, koji kreiraju sadržaj.

Zamisli situaciju da opojne šarene tabletice besplatno leže kojekude na dohvat ruke bilo kome, i onda kažeš da su krivi korisnici koji ih konzumiraju, ili eventualno ovi koji ih postavljaju?!?
Možda uspeš svoje dete da odbraniš od takvih tabletica, ali će ono živeti u svetu okružen "opijenima" gde važi "normalnost većine", i gde na kraju neko može i da ga nalupa, dok je "pod dejstvom".

I šta su se svi uhvatili TikToka?!?
Koje je razlika između TT i YT Shorts?

Koliko god da podržavam ukidanje TT, licemerno je ono čime to pravdaju, dok YT Shorts smatraju "svojim" i ne vide problem.
I jedan i drugi "servis" izazivaju bolest zavisnosti, i na kraju, slabljenje intelektualnih sposobnosti navučenih.
Na kraju krajeva, koliko god da ih ukinu, u roku od odmah ima da uleti neki identičan servis.

Nidje veze. :)

Poredite zabe i babe. Nije isto neka glupost na internetu i na putu do skole, recimo. Kao sto mozes da promenis kanal na TV-u, tako mozes i da ne koristis neku uslugu, bilo kog tipa, ako smatras da lose utice na tebe i tvoju okolinu.

Gde ima tih tabletica, pitam za drugara?

Ljudi su povodljivi ali ima razlike, neko manje a neko više pa se lako napeca i na bilo koji tekst na netu uopšte, čak i nevezano za bilo koju društvenu mrežu. Nije ovde u pitanju šta se objavljuje i da li je cenzurisano ili ne već ko ima uvid u dogadjanja i neke druge stvari. Mogu da rade u USA ali samo ako su oni vlasnici i da bude promene vlasničke strukture ne verujem da će se bilo šta promeniti a takodje ne verujem da ti izazovi ili kako se već zove to loženje (nisam in i nemama nalog) potiču sa istoka, čista zapadna priča.

Jel cenzura za Tiktok Srbije u Zagrebu kao i za YouTube?
Dovoljno je da napišeš u** ili š** i momentalno stiže kazna.
Da je u samoj Srbiji, cenzurisali bi nešto drugo.

Nazad
Vrh Dno