Šta je novo?

General Motors ostaje pri odluci da ukine Apple CarPlay i Android Auto uprkos željama kupaca

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
General-motors-naslovna-copy.webp

General Motors ostaje pri odluci da ukine Apple CarPlay i Android Auto uprkos željama kupaca​

General Motors i dalje planira da ukloni Apple CarPlay i Android Auto iz svojih budućih vozila, verujući da će njihov softver pružiti bolje korisničko iskustvo

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/g...carplay-i-android-auto-uprkos-zeljama-kupaca/

GM to radi da bi naplaćivao svoje infotainment sisteme i servise. I to na godišnjem/mesečnom nivou.
Nadam se da ovo neće postati praksa kod svih proizvođača vozila.

Kako ko. Za VW već godinama možeš besplatno da skineš najnovije mape sa oficijelnog sajta. Samo je bitno da imaš u njemu originalnu VW SD karticu sa mapama (svakako je dobiješ, kad kupiš auto sa navigacijom), koju obrišeš i prekopiraš skinute fajlove. Takođe Volvo. Ja za moj XC60 sa Sensus navigacijom, skinem sa njihovog sajta jedan mali njihov programčić koji preko neta proveri da li postoje najnovije mape, downloaduje ih i slično Rufusu napravi fleš sa najnovijim mapama, turim ga u bilo koji USB u autu i samo na ekranu potvrdim da hoću apdejt. Naravno i firmware.
Dok BMW i mnogi drugi bezobrazno naplaćuju svaki apdejt, što me je oduvek nerviralo.
Doplatiš im par hiljada evra za navigaciju, i posle nastave da te deru, umesto da ti doživotno daju besplatnu podršku. To je bio jedan od razloga zašto sam izabrao Volvo.😁
Jednostavno cene gomilu para koje si im istresao.😉

Nazad
Vrh Dno