Šta je novo?

AI ne može spasiti slab start prodaje iPhone 16 serije, Apple ozbiljno smanjuje proizvodnju

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
iPhone-16-prodaja-1.webp

AI ne može spasiti slab start prodaje iPhone 16 serije, Apple ozbiljno smanjuje proizvodnju​

Nezavisni analitičari otkrivaju da Apple planira smanjenje narudžbina za više od 10 miliona iPhone 16 jedinica zbog slabijih kratkoročnih prodajnih rezultata

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/a...6-serije-apple-ozbiljno-smanjuje-proizvodnju/

Nije toliko iPhone 16 nedovoljno dobar (a jeste), koliko je problem što je svet debelo zagazio u recesiju.

Nije toliko iPhone 16 nedovoljno dobar (a jeste), koliko je problem što je svet debelo zagazio u recesiju.
Videćeš izveštaje, prodaja je zapravo bolja nego prošle godine. IPhone "magija" je gotova, to će tek posebno biti jasno nakon njihovog AI faila, dodaju taster kada se Huawei telefon transformise u tablet..

Aу бате ... стоји да је Гал Гадот спејс шатл риба, ал ти га прећера с Хуавејем.

Moze Huawei da se transformise i u robota,nazalost van Kine nije konkurentan i to je cinjenica. Nazalost izbacili su ih uz trke oduzimanjem google srvisa,i ko god kaze suprotno-laze prvenstveno sebe.
Tuzno je to jer su ostali konkureti morali mnogo vise da se trude dok je Huawei bio u vrhu jer je uvek donosio inovacije na polju kamere.
Mozda u Kini i prodaja ide top,ali to ne vazi za ostala trzista.
Sto se ajfona tice ne brinem ja niti za njih niti za njihovu prodaju. Da se oni sami brinu,vise bi se i potrudili.

Videćeš izveštaje, prodaja je zapravo bolja nego prošle godine. IPhone "magija" je gotova, to će tek posebno biti jasno nakon njihovog AI faila, dodaju taster kada se Huawei telefon transformise u tablet..
Nisam ja ništa rekao u vezi prodaje.

Tu je Honor da popuni taj prostor sa kog je Huawei izbačen.
Znao je šta se sprema, pa je odlično odigrao stvarajući Honor "brand".

Što se tiče Apple tiče, ne brinite za njih nikakva "recesija" ih neće bitno poremetiti.

Ceo taj prostor se suzava jer ljudi ne vide potrebu da menjaju telefone toliko cesto.

Niti je Huawei nesto ugrozio niti ce Honor nesto da ugrozi, svi zajedno ce biti ugrozeni ako ne smanje dozivljaj s cenama, bolji ljude uvo za to koliko se puta telefon savija jer to nije relevantna stvar ogromnoj vecini kupaca.

Mislim da iphone nažalost polako zalazi u ,,enshittification” fazu…
Izgubili su fokus na polju dizajna. Abominacije poput četiri verzije iphone-a, ekrana od 6.9” i telefona težine i veličine cigle, sa kamera bump-om neboderske veličine i beskorisnih dugmića, Džobs zasigurno ne bi dozvolio.
Koliko god ne voleo istog, čovek je makar znao da suzi fokus i da eliminiše nepotrebne (za većinu korisnika) izbore.

Suština je bila imati uređaj koji će na najjednostavniji i najelegantniji način pokriti stvarne potrebe 80% korisnika. Onih 20% koji hoće milion podešavanja i stvari koje retko kome trebaju prosto nisu ciljna grupa.

Danas se iPhone polako ali sigurno pretvara u Samsung. Nekima je to u redu, ali meni je to skretanje sa izvorne putanje. Ljudi kažu od viška glava ne boli, ja se ne slažem. Višak izbora je rasipanje fokusa i same kompanije i samog korisnika, a što dovodi do suboptimalnog iskustva korišćenja većine.

Da je Apple izbacio jedan jedini telefon, veličine 6,1-6,3 inča, koji je bez toliko vidljivog i izraženog kamera bump-a, a sa i dalje odličnim kamerama, koji je bez portova ikakvih, sa apsolutno superiornim u odnosu na konkurente bežičnim punjenjem, sa npr. svega 2 kapacitativna dugmeta, po jednim sa obe strane, koji je i nešto tanji i lakši i sa dosta utegnutijim i intuitivnijim iOS, sve i bez ikakvih AI gluposti, imao bi siguran sam bolju prodaju od danas.

A da godinama unazad ne rasipaju pažnju na izbacivanje 4 modela, možda bi takav iPhone danas bio stvarnost.

Poslednja izmena:
Kako da ga spasi kad nije ni izašao kad i telefon? 😂

Samsung ce presisati Apple brend ove godine,znaci vise apple nece imati najprodavanije telefone

Možda, ali možda da su stavili 120Hz i 256GB u osnovni model, što je trebalo odavno. Zezaju korisnike za dodatnih 128GB što mu dođe 1500din. max u realnosti.

Nazad
Vrh Dno