Šta je novo?

AMD Ryzen 7 9800X3D je opako brz – podešen na 5.6 GHz za sva jezgra je 35% brži od sadašnjeg 7800 X3D

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
9800X3D.webp

AMD Ryzen 7 9800X3D je opako brz – podešen na 5.6 GHz za sva jezgra je 35% brži od sadašnjeg 7800 X3D​

AMD Ryzen 7 9800X3D donosi impresivne mogućnosti overklokinga, dostižući brzine do 5,6 GHz na svim jezgrima, što je značajno brže od postojećeg Ryzen 7 7800X3D

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...-sva-jezgra-je-35-brzi-od-sadasnjeg-7800-x3d/

Ko uopšte kupi ovo i kaže, super aj sad da ga klokujem na 5.6ghz na svim jezgrima. Ko zna kakva će ploča za to trebati.

Ko uopšte kupi ovo i kaže, super aj sad da ga klokujem na 5.6ghz na svim jezgrima. Ko zna kakva će ploča za to trebati.

Zanimljivo je što su se odlučili da otključaju X3D, do sada su svi bili zaključani i bio je moguć samo negativan PBO .. jer je keš osetljiv na temperature.
Mislim da neće biti potrebna posebna ploča, AS Rock B650 Live Mixer verovatno sasvim dovoljna, 7700 7700X 7600X se klokuje na 5.3-5.5ghz na B650m Pro Rs bez problema..
Ovde me više brine hlađenje, sa obzirom koliko je keš osetljiv.. plus ako se digne napon.. Ovde će morati 360mm Artic Liquid i slično, vazdušna su no-no.

Milsim da ce veoma mali broj ljudi videti 35% jaci proc od 7800X3D, jer sto kažeš, ko zna kakvo će hlađenje, ram, znanje i ko zna šta jos verovatno biti potrebno za takav OC. Trebalo bi da ide po difoltu.

"TechnoRage_Dev • 8d ago •
You can see top center left side of the socket, either the socket had an injection moulding defect or damage at some point or misalignment during installation (unlikely to catch the edge like that) that prevented the cpu from sitting flush and making good pin contact, which caused this issue."

Tačno. Lepo se vidi da je korisnik loše namestio procesor u ležište. Vidi se mali deo priklještene plastike, unutrašnje ivice ležišta, ka unutra, gde je razmak leve i desne strane.
I sada je ovo senzacija ne internetu.
I ja sam naseo na to. Greška.

***a.

To se pojavilo prvog dana prodaje, kao da je neko čekao pa objavio. Trebalo je duže vreme da se snimi i edituje. Bode oči koliko je očigledno da su ta 2 slučajeva greška u nameštanju a u jednom najverovatnije namerna nameštaljka da se "proslavi". I sam naslov, "Gori processor" pokazuje da je namerno senzacionistički i clickbait. "Gori Ryzen" ? Pa naravno da "Gori" i on bi goreo da ga neko vratima prignječi u električnu razvodnu tablu. Eto tip se proslavio i sada je predmet ismevanja.

Nazad
Vrh Dno