Šta je novo?

Apple planira da se otarasi notcha – evo kako će to da učini

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
iPhone_14-2-scaled.jpg

Apple planira da se otarasi notcha – evo kako će to da učini​

Apple planira da ukloni notch uz inovativnu tehnologiju kamera ispod ekrana, donoseći vidne promene u dizajnu budućih iPhone telefona

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/apple-planira-da-se-otarasi-notcha-evo-kako-ce-to-da-ucini/

Mislim da im uopšte nije kamera usko grlo, već slepo crevo od faceid.

Da, taj set senzora je previše kabast da bi se uradio drugačije, pogotovo što svi ganjaju te tanke bezele kao da su bitni.

Mislim da im uopšte nije kamera usko grlo, već slepo crevo od faceid.
Meni je FaceID lep feature i ne bih voleo da ga ukinu tek tako.

Ako se pročita tekst i obrati pažnja na sličicu patenta, reklo bi se da će Apple i taj njihov face ID (koji je zapravo infrared 3d skener) da postavi ispod ekrana. Time se gubi potreba za notch ostrvcetom (uz iole valjanu kameru pod ekranom).

Zapravo problem su i kamera i Face ID...

Kamere ispod ekrana postoje ali je njihov kvalitet los, za iPhone 17 je predvidjena nova selfi kamera kao jedan od glavnih prodajnih aspekata pa bi postavljanje ispod ekrana sa sadasnjom tehnologijom dovelo do besmislenosti stavljanja novog senzora jer ne bi bilo pomaka u kvalitetu slike, naprotiv... Apple ce kao i uvek da dodje kasno na trku ali sa usavrsenim proizvodom...

Sto se tice FaceID, odavno je on smanjen da moze da stane, ali je problem ekran, odnosno gustina piksela na tom delu ekrana i potreba da propusta odredjeni spektar u oba smera i kada salje i kada prima informacije...

Takodje, postoji politika da uvek imaju dual vendore a kako stvari stoje LG i BOE su miljama daleko od zadovoljavajuceg resenja, dok Samsung radi sa kanadskom firmom OTI kako bi deo OLED ekrana bio providan...

Inace, vest je stara, ovaj i jos jedan patent su sa kraja 2023. a pre toga ima jos par patenata....

Inovacije...

Da sam aforističar, napisao bih iNOVACije..

Nazad
Vrh Dno