Šta je novo?

Kina uređuje i prilagođava obrazovanje mladih u pravcu modernizacije zemlje, mogla bi da posluži kao primer drugima

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poruke
60,573
Poena
1,385
Kineski-univerzitet.webp


Kina uređuje i prilagođava obrazovanje mladih u pravcu modernizacije zemlje, mogla bi da posluži kao primer drugima​


Više od desetak kineskih univerziteta prilagođava svoje inženjerske i tehnološke programe, kao odgovor na vladine zahteve za modernizaciju i razvoj tehnoloških talenata koji će podržati kinesku strategiju inovacija i samostalnosti u ključnim industrijama

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...emlje-mogla-bi-da-posluzi-kao-primer-drugima/
 
Zlobnici, grade ekonomiju na svojoj nesreći umesto na tuđoj, kao razvijeni zapad. :D
 
Nidzo, u toj fazi su svi gradili na svojoj nesreci, uskoro ce i oni na tudjoj, polako, prirodni resursi su pri kraju ili potrošeni.
 
Tako je Marti.
Svaka imperija je tako radila od kad je sveta i veka, ni Kinezi nisu ništa drugačiji. Kad se potroše resursi zabaciće udicu negde drugde…ustvari, već su odavno zabacili - Afrika.
 
Nigde u Srbiji ne mozes da procitas skakav su haos kinezi napravili u istocnoj i centralnoj Africi u poslednjih 15 god. Ali niti zasto su u de facto ratnom stanju sa svim svojim susedima osim sa NK i Rus (uslovno rečeno), itd itd. Ne bih da ekipi iz TC kvarim vikend... 😁🤌😎
 
Ko hoće da čita malo opširnije i da razmišlja svojom glavom, biće mu jasno da trenutno u svetu ne postoje dobri i loši momci, ništa nije crno/belo, postoje samo veliki igrači koji igraju prljavo, sa namerom da za sebe izvuku korist i/ili da ona druga strana pretrpi štetu.
 
Nazad
Vrh Dno