Kako, ali kako da predjem na 11 kada nije podrzan hardver?
Moj main pc je na 11, ok, ali imam jedan fenomenalan intel 6700k na z270 chipsetu sa 32gb ddr4 i ssd. Radi kao sat, brz, tih, hladan. Tacno je da ne moze da se poredi sa trenutnom generacijom ako gledamo bench testove, ali koga je briga. Sluzio je kao PC za radno mesto kreativca. Tekstovi, ppt, lagani photoshop, cak i premiere. I dan danas to radi sasvim dobro. Da ne pricam o browsing potrebama prosecnog korisnika ili studenta.
win11 je zvanicno podrzan na koliko starom hardveru, 5-6 godina? Koliko vidim, 8th gen intel i deo 3rd gen amd. I to je samo CPU, sto ne znaci da ce MB moci iz ovog ili onog razloga.
Ja sam prvi koji prezire odrzavanje zivota starih racunara. Kolege i prijatelji me stalno pitaju za neke racunare da pomognem i dosta tih racunara je sa ddr2. Sklapaju fankenstajne od starih office racuanara sto su pokupili rashodovano. Cak i za ddr3 generacije savetujem da izbegavaju i da uzmu nesto modernije. Ali da batalim savrseno ispravan i veoma funkcionalan hardver to nece da moze.