Šta je novo?

Pet razloga zbog kojih treba isključiti računar iz struje preko noći

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
zasto-iskljuciti-racunar-iz-struje.webp

Pet razloga zbog kojih treba isključiti računar iz struje preko noći​

Isključiti računar iz struje preko noći, može biti korisno jer štedi energiju, smanjuje habanje komponenti, štiti od hakovanja i izbegava automatsko preuzimanje problematičnih ažuriranja

Kompletan članak: https://benchmark.rs/clanci/pet-razloga-zbog-kojih-treba-iskljuciti-racunar-iz-struje-preko-noci/

za 4 od 5 predloga nije potrebno isključivanje iz struje, već obično gašenje računara.
Uštedu energije stvarno ne želim da komentarišem. Jedno otvaranje frižidera potroši više energije nego isključen PC za godinu dana.

a racunar napravljen da radi :)

Uštedite na računu za struju

Noću je jeftina struja, a mnogo što šta može da se odradi. Torenti na primer, razna renderovanja.

Izbegavate preuzimanje problematičnih ažuriranja​

Zadao sam task, da jednom nedeljno me obaveštava o oveme, posle popodnevnog pavanja

Smanjujete rizik od hakovanja​

Veći je rizik da te hakuju kada si za računarom, nego kada nisi. Ljudski faktor je presudan.

Izbegavate bespotrebno trošenje i habanje hardvera​

Trošenje i habnje hardvera se vrši konstantim paljenjem i gašennjem, a ne neprekodnim radom, u idelanim uslovima (dobro napajanej, APC)

Smanjujete buku​

Tišina košta, to smo apsolvirali pre mnogo godina. Svako se sa tim bori na svoj način. Većinom uspešno.

savetuje How-to-Geek

Ima on i bolje savete. Ovo je naslov za Bljuc.

Na kraju Fidelova sklopka da se spusti i štednja može da počne.

Ako ne vratite delove u prodavnicu kad rastavite PC na kompnente, ništa niste uradili. Ja sam se dogovorio sa poznatom firmom na Lj da im vraćam komponente u roku od 14 dana, pa da mi oni iste te šalju ponovo, kako ne bi bili na gubitku.

Da li vi imate urednika uopste?

Dosta je teško pisati na IT forumu o IT temama. Većina ljudi su baš napredni korisnici, a ima i suvih profesionalaca. Onda ponudiš ovakav naslov, koji bi prošao u 99% kod širokih narodnih masa, koji čitaju žutu štampu i smatraju da je sve to tačno. Onda ubaciš ovakav tekst na ovaj forum, i noramlno je da dobiješ ovakvu reakciju. Za ovaj forum mora da si mnogo dobar iz IT, makar od polovine korisnika, da bi bio poštovan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno