Šta je novo?

CrowdStrike programski kod u svom najnovijem ažuriranju je uzrok pada Windows računara širom sveta

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-BSOD-problem.webp

CrowdStrike programski kod u svom najnovijem ažuriranju je uzrok pada Windows računara širom sveta​

Ažuriranje softvera od strane CrowdStrike koji se bavi bezbednosnim softverskim rešenjima, uzrokuje velike probleme, što dovodi do toga da Windows računari širom sveta postaju neupotrebljivi

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...u-je-uzrok-pada-windows-racunara-sirom-sveta/

Upravo smo jutros u našoj firmi stopirali ažuriranje svih servera zbog ovoga. Za sada se niko od zaposlenih nije žalio, ali najgore od svega je to, što na widnows-u i da ugasiš update, on će prilikom sledećeg startovanja da se pokrene i opet povući zakrpe... Mislim da je ovo veliki minus i da sve što rade pitanje je da li testiraju ili samo puste u etar. Nije isto testirati na 10 računara u kompaniji i pustiti milionima ljudi da testiraju kada je već kasno... Treba sačekati da se Microsoft oglasi i iznese rešenje za ovaj problem, jer koliko sam razumeo ljudi moraju posle ovoga raditi repair sistema?

Ne mora, procitaj prvu vest na ovu temu.

Čitao sam od jutros na više strana, pa mi je to verovatno ostalo negde... zato sam i bio nesiguran i pitao. Hvala za info. Bitno da za sada nismo imali problema, jer imamo dosta zaposlenih. Da je veliki propust jeste, ali da je svejedno, nije. Dobra lekcija za sutra ako se desi nešto krupnije i kako se zaštiti od toga.

Mi u firmi koristimo Mek računare, ali džabe kada razni partneri, finansijske kuće itd. koriste win.
Barem ćemo laditi jaja danas, nadam se da će im što duže trebati da reše stvar :D

WSPay već radi, tako da ništa od 'lađenja što se mene tiče :ROFLMAO:

Nazad
Vrh Dno