Šta je novo?

Zašto je Google Drive i dalje pun nakon brisanja fajlova?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Google-drive.webp

Zašto je Google Drive i dalje pun nakon brisanja fajlova?​

Evo rešenja za situaciju kada obrisani fajlovi i dalje zauzimaju prostor na Google Drive-u

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...gle-drive-i-dalje-pun-nakon-brisanja-fajlova/

Mogli ste i sliku prevesti :) LOL

Meni to nije resilo problem, jer pokazuje da je prostor pun iako nema niceg ni u korpi. Zbog toga me upozorava da ce mi se ugasit mail ako se ne preplatim.

Jeste li pregledali Google Photos? Od juna 2021. je ukinut neograničeni prostor, odnosno sav backup normalnog kvaliteta se zauzima iz 15GB za Drive i Gmail.

Da li ste razmislili možda da prilikom ovog teksta napišete šta uraditi u slučaju da je Google Drive zapravo pun od rezervnih kopija na dnevnom nivou sa Vibera i Whats app-a? Svi znamo da obrišemo velike fajlove pa čak i iz korpe. A šta raditi u slučaju ovog neprijatelja? Kako obrisati to i osloboditi memoriju na google drive-u, tačnije mail-u?

Šta uraditi u slučaju ako je Google Drive pun od rezervnih kopija na dnevnom nivou sa Vibera i Whats app-a?
To je pod posebnim aplikacijama, u šta ujedno spadaju backup-ovi od igrica i slično.
1000010746.jpg

Da li mozete napisati kako da stignem do ovoga sa slike? :)
drive.google.com
Opcije/štiklirati Verzija sajta za računare
Podešavanja (točkić u gornjem desnom uglu)/Upravljajte aplikacijama (sa leve strane, treći red)

Meni je viber bio krivac jer je sve gurao na taj drive. Sve pobrišeš a viber se ne vidi.

Desilo se i meni. Posle brisanja i pražnjenja korpe da i dalje pokazuje da nije prazan. Tj na drive-u pokazuje da nema mesta ali na drugom mestu pokazuje da ima. Posle googlanja sam nasao da treba da se sačeka 24/48h, i tako je i bilo. Posle jednog dana mi pokazivalo svuda da je prazan drive.

Ovo što je @majda napisao.
99% ljudi će imati pun drive zbog Viber/WA backupa. Na mnogo naloga sam to već rešavao.

Napišite ljudima uputstvo kako toga da se reše, a ne da vam random tekstove sa neta prevodi Google translate

Meni je viber bio krivac jer je sve gurao na taj drive. Sve pobrišeš a viber se ne vidi.
Viber automatski to radi ili... Ja ne koristim google photo, cak mi je gde moze bio onesposobljen (sakriven), i svejedno mi pokazuje 80% prostora iako ga koristim iskljucivo ako menjam telefon da prebacim podatke na novi i obrisem log automatski.

Viber automatski to radi ili... Ja ne koristim google photo, cak mi je gde moze bio onesposobljen (sakriven), i svejedno mi pokazuje 80% prostora iako ga koristim iskljucivo ako menjam telefon da prebacim podatke na novi i obrisem log automatski.
Davno je bilo, ali evo OVO sam našao pa pogledaj. Mislim da je bilo ovo pod "Step: 2".

Ugasite google backup na viberu i onda obrišite viber kao što je čovek naveo na slici. treba mu nekih 5 minuta da sve to obriše i nema potrebe da uklanjate slike i mejlove. Gomila ljudi se žalila na to, pa sam im privatno rešavao.

Jedno glupo pitanje - kako deaktivirati backup na Viber-u? Da li treba ceo account da deaktiviram ili kako?

Samo se raskačiš sa Drive.

Možda?

Prilozi

• IMG_5884.jpeg
    IMG_5884.jpeg
    187.8 KB · Pregleda: 21
Samo se raskačiš sa Drive.
Nakačio se i na telefonu na kompu:

1735475755914.png
a kad kliknem na review large files:
1735475785199.png
files in trash:
1735475816584.png
Probah sve živo - nikako da "vidim" te velike fajlove kako bi ih obrisao.

Razlog za ovo je jednostavniji nego što mislite: „obrisani“ fajlovi se zapravo samo premeste u „Trash“ korpu, gde i dalje zauzimaju prostor za skladištenje.

Kolko su uverdljivi ovi tekstovi, za opstu bench populaciju -- da ne kazem cringe i lame

Imaš gore objašnjeno, ideš na settings pa manage drive i tu obrišeš viber backup.
Sa PC to radiš.

Probah sve živo - nikako da "vidim" te velike fajlove kako bi ih obrisao.

Viber (WhatsApp i slični) backUP je jedan golemi fajl ili folder, nemaš pojma šta, ali je to ono što kod 99% korisnika popuni Gdrive.
Ti fajlovi se ne mogu videti iz gdrive-a, niti iz bilo kog drugog "pogledača" fajlova, sem kada se vrate u Viber tokom nekog recovery ili tokom aktiviranja Vibera na nekom drugom uređaju.

Slažem se da je potpuno imbecilno što gdrive jasno ne kaže šta je to što ga je napunilo, i koji to eksterni programi zauzimaju koliko prostora.
Ne mora da prikazuje te fajlove, ali bar da kaže "...Viber backUP strpao kod mene toliko i toliko podataka..."
Ali jok, osnovni cilj gdrive jeste da ti proda još gdrive prostora, da ti proda neki plan, jel?

Moraš u Viberu otkazati backUP, te sačekati neko vreme da Viber kaže DžiDrajvu da isprazni Viber podatke.
Nakon što ugledaš oslobađanje prostora na gdrive, ponovo pokreneš pravljenje rezervne kopije u Viber-u, i novi Viber backUP će biti napravljen, ali bi trebalo da bude znatno manji.

Takođe, isključi u Viberu da bekapuje multimedijske datotetke. To je ono što zauzima i najveći deo podataka.
Da, nećeš ih imati kada negde recoveruješ Viber, ali trebaju li ti sve slike i videji što ih Viberom dobijaš?!?

Viber (WhatsApp i slični) backUP je jedan golemi fajl ili folder, nemaš pojma šta, ali je to ono što kod 99% korisnika popuni Gdrive.
Ti fajlovi se ne mogu videti iz gdrive-a, niti iz bilo kog drugog "pogledača" fajlova, sem kada se vrate u Viber tokom nekog recovery ili tokom aktiviranja Vibera na nekom drugom uređaju.

Slažem se da je potpuno imbecilno što gdrive jasno ne kaže šta je to što ga je napunilo, i koji to eksterni programi zauzimaju koliko prostora.
Ne mora da prikazuje te fajlove, ali bar da kaže "...Viber backUP strpao kod mene toliko i toliko podataka..."
Ali jok, osnovni cilj gdrive jeste da ti proda još gdrive prostora, da ti proda neki plan, jel?

Moraš u Viberu otkazati backUP, te sačekati neko vreme da Viber kaže DžiDrajvu da isprazni Viber podatke.
Nakon što ugledaš oslobađanje prostora na gdrive, ponovo pokreneš pravljenje rezervne kopije u Viber-u, i novi Viber backUP će biti napravljen, ali bi trebalo da bude znatno manji.

Takođe, isključi u Viberu da bekapuje multimedijske datotetke. To je ono što zauzima i najveći deo podataka.
Da, nećeš ih imati kada negde recoveruješ Viber, ali trebaju li ti sve slike i videji što ih Viberom dobijaš?!?
Hajde probaću tako, hvala puno. (y)

Na telefonu mogu samo da isključim backup, nemam frugih opcija - nadam se da je ovako ok:

1735506280384.png
Na GDrive-u i dalje mi stoji tih famoznih 13.8 GB to je verovatno to.... Samo još da "skonta" da mi taj backup ne treba.

Kako se to briše iz gdrive, ako ga tamo ne prikazuje?

Meni je rasteretio gdrive kada sam ukinuo backup u okviru Vibera. Doduše, tek posle nekog vremena.

Ne znam da li su nešto menjali u toj logici.

Kada obrišeš sa gdrive, treba ostaviti par minuta dok ne završi. Radio sam to par puta i on kaže da je obrisao, ali vidi se da radi u pozadini i da se prostro oslobađa. Možda vas je to bunilo, što nije odmah pokazao da je ceo prostor oslobođen.

Na viberu prvo ugasiš automatic back up u opcijama, a onda se loguješ na google drive i obrišeš viber aplikaciju kako je čovek naveo na slikama par postova iznad. Onda kada ti potvrdi da je obrisao, piše da je brisanje u toku i prostor se postepeno oslobađa. Zato piše da je u toku, pa valja da se ostavi par minuta dok ne završi. Samo obrati pažnju da izbrišeš iz korpe.

Nazad
Vrh Dno