Šta je novo?

Povratak legende: Nokia Lumia, nostalgična osećanja i moderne funkcije

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Nokia-Lumia.webp

Povratak legende: Nokia Lumia, nostalgična osećanja i moderne funkcije​

Nokia Lumia se vraća! HMD Global oživljava jednu od ikona mobilnih telefona sa novim SkyLine modelom, klasičnim dizajnom i visokim performansama

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...umia-nostalgicna-osecanja-i-moderne-funkcije/

1000018017.jpg

Samo da stanje bezele, logo pozadi i to je to. Zašto to ne rade sve vreme, pitanje za HMD. Još su za male pare mogli da uzmu i neki custom launcher koji imitira Win Mobile.

Mislim da će da bude još jedan HMD krš koji će se bedno prodavati i bedno raditi...

Samo da stanje bezele, logo pozadi i to je to. Zašto to ne rade sve vreme, pitanje za HMD. Još su za male pare mogli da uzmu i neki custom launcher koji imitira Win Mobile.
Ja sam voleo Win mobile i jako dugo ga koristio... Ali činjenica je da ga većina ljudi nije volela, tako da nema svrhe ni imitirati ga. Nema tržišta za to...

Ја и даље чувам моју малу Мајкрософт лумнију и данас бих сигурно имао неки њихов телефон да их још увек праве. Није немогуће да овај ХМД модел управо буде мој следећи телефон јер отприлике и планирам толики буџет за ту сврху.

Mislim da će da bude još jedan HMD krš koji će se bedno prodavati i bedno raditi...

Ja sam voleo Win mobile i jako dugo ga koristio... Ali činjenica je da ga većina ljudi nije volela, tako da nema svrhe ni imitirati ga. Nema tržišta za to...
Nisu ga voleli zbog "app gap-a", Google je jako brzo povukao svoje aplikacije a nije to Huawei da možeš da izmisliš toplu vodu.

Ali sam tech i interfejs je meni i dan-danas savršen, radio je 10x bolje od Androida i iOS-a.

Ja zamalo juče da pazarim Lumia 950XL. Ali čovek tražio 50eu što je meni bilo suludo. A taman bi upotpunio svoju kolekciju legendarnih telefona.

Nokia-Lumia.webp

Povratak legende: Nokia Lumia, nostalgična osećanja i moderne funkcije​

Nokia Lumia se vraća! HMD Global oživljava jednu od ikona mobilnih telefona sa novim SkyLine modelom, klasičnim dizajnom i visokim performansama

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...umia-nostalgicna-osecanja-i-moderne-funkcije/
Imao sam nekoliko Lumia modela, meni se ta priča dopadala. Ako pratimo ovaj (reklamni) tekst, deluje obećavajući... Videćemo.

Voleo bih da ova priča bude uspešna, ali ako imamo u vidu da je većina reklama pola laž(ili u najmanju ruku preterivanje), onda nisam baš siguran...

Nisu ga voleli zbog "app gap-a", Google je jako brzo povukao svoje aplikacije a nije to Huawei da možeš da izmisliš toplu vodu.

Ali sam tech i interfejs je meni i dan-danas savršen, radio je 10x bolje od Androida i iOS-a.
Ma znam kako je radio, koristio sam ga skoro do poslednjeg dana 😁

App gap je bio veliki, ali Microsoft je to mogao da reši da je želeo da investira u to... Nije, interesovao ih je cloud, došao je Nadela... Ćao Win mobile, a vidimo da je zapravo i ćao Windows, samo je na life support-u...

Pri tome, meni su Lumie bile sjajne i spolja (poslednji telefon koji sam nosio bez maske a da me bolelo uvo, jer se leđa zamene za minut, a i ekran je (upravo zbog leđa) bilo jako teško polomiti...

Ovi stakleni sendviči danas su grob.

Pri tome, imali su sjajne kamere ( u svojim cenovnim klasama), kad sma prešao na Android umalo se nisam šlogirao...

Ali ***a, to je sad istorija 😞

Ja imam lumiu 950xl koju smatram kolekcionarskim primerkom, komplet kutija sa dodatnim microsoft deck stationom za nju koji stvarno pretvara telefon u windows pc, mnostvo original mozo "leđa", sto kožnih sto od stvarnog drveta. Jednostavno takvo nesto vise nije napravljeno. Pored nje imam lumiu 1520, lumiu 1020 legendu sa 40mpx i nokiu 808 Symbian sa 40mpx. Jako su mi dragi svi

Nazad
Vrh Dno