Šta je novo?

AMD odustaje od Windows 10 operativnog sistema

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Ryzen-300-AI-ne-podrzava-rad-sa-Windows-10-OS.webp

AMD odustaje od Windows 10 operativnog sistema​

Ono o čemu se govorkalo po kuloarima, sada je postalo zvanično - AMD Ryzen AI procesori neće podržavati Windows 10

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/amd-odustaje-od-windows-10-operativnog-sistema/

Al je kao humanizam i renesansa tu je u svemu ali nije opipljiv, sad ce to kao da promeni sve.
Svaka cast za pretragu, izvlacenje podataka i pisanje tekstova a ostalo je presmesno.

Перфект сторм. Савршени изговор.
Ко је крив? - Нисам ја, АИ је крив.

Видећемо само каква штета треба да се направи.

Idu all in u tu pricu, mnogi ce da bankrotiraju zbog toga, neki ce da zarade.

Sad im je cilj da isisaju sto je vise moguce para i pogaze sve moguce principe dok jos nema maltene nikakve regulative koja ih sprecava u tome.

Microsoft hoce po svaku cenu da progura Recall, Adobe vec hoce da skenira sve zivo sto obradjujete, NVIDIA pokusava da kroz drajeve proturi nekakvog asistenta za igre i sl.

Uopste se ne kriju vise, boli ih uvo.

Ljudi, nemoj te tako. Evo, paradajz ove godine sto sam zasadio uz pomoc AI je mnogo ukusniji od standardnog paradajza, AI paradajz je buducnost.
I'm Joe King :ROFLMAO:

Najjace ce biti kad AI krene da daje farmakoterapije, tj. da mesa lekove.. "onako random". :)

Ovo me je baš zanimalo i reših da proverim. A. I. ju bi defintivno trebalo zabraniti da daje odgovore na takva pitanja

boli me glava, šta od lekova mogu da popijem, a da ima da se kupi u srbiji

Žao mi je što te boli glava. Postoji nekoliko lekova koji su široko dostupni u Srbiji i koji se koriste za ublažavanje glavobolje. Evo nekih od najčešće korišćenih lekova bez recepta:

1. Paracetamol (Acetaminofen)

• Brendovi: Panadol, Paracetamol Galenika
  • Doziranje: Uobičajena doza za odrasle je 500-1000 mg svaka 4-6 sati, ne više od 4 grama dnevno.

2. Ibuprofen

• Brendovi: Brufen, Nurofen, Ibuprofen Pancevo
  • Doziranje: Uobičajena doza za odrasle je 200-400 mg svaka 4-6 sati, ne više od 1200 mg dnevno bez konsultacije sa lekarom.

3. Aspirin (Acetilsalicilna kiselina)

• Brendovi: Andol, Aspirin
  • Doziranje: Uobičajena doza za odrasle je 325-650 mg svakih 4-6 sati, ne više od 4 grama dnevno.

4. Kombinovani lekovi

• Brendovi: Caffetin, Plivadon
  • Sastojci: Ovi lekovi često sadrže kombinaciju paracetamola, kofeina, i drugih analgetika.
  • Doziranje: Pročitaj uputstvo na pakovanju i ne prekoračuj preporučenu dozu.

Saveti za uzimanje lekova:​

• Prati uputstvo: Uvek prati uputstvo na pakovanju i ne prekoračuj preporučenu dozu.
  • Uzimaj sa hranom: Neki lekovi kao što je ibuprofen mogu izazvati stomačne tegobe, pa ih je najbolje uzimati sa hranom ili mlekom.
  • Hidracija: Pij puno vode, jer dehidratacija može pogoršati glavobolju.

Kada posetiti lekara:​

Ako ti glavobolja traje duže od nekoliko dana, ako je veoma jaka ili ako je praćena drugim simptomima kao što su mučnina, povraćanje, ukočen vrat, ili problemi sa vidom, obavezno poseti lekara.
Ako imaš bilo kakve specifične zdravstvene probleme ili uzimaš druge lekove, konsultuj se sa farmaceutom ili lekarom pre nego što uzmeš bilo koji od navedenih lekova.

Njegov odgovor na tvoje pitanje je mala maca, sta je meni napisao za half life za 2 vrste lekova na recept za koje znam sta su i kako rade
(1 brzo delujuci, 2. sporo delujuci i koliiki zaista half life u krvi imaju imaju)
, on pomesao loncice, tj. izbaci mi ladno obrnute rezultate.

Pa ga ja ispravio da nije tacno, pa se on izvinuo, i kao u pravu ste ... ja jos uvek ucim...
i ja potom postavim jos detaljnije pitanje, i on ladno ponovi prvi odgovor!
I ja mu opet odgovorim da nije u pravu, i da se vec sam ispravio bukvalno liniju iznad!
i on opet jos dublje izvinjenje (saginjanje do poda), i samo je usledio kratak odgovor:
"Najbolje da se obratite svom lekaru ili farmacetutu" :LOL:
Ako je AI reply neki tekst koji i sam mogu da procitam sa ambalaze, a pritom gresi/obrnuo...onda ce nastane pakao ako ga savet pita neko ko nije upucen.

Bolje da mi je odgovorio kao Petar Bozovic u onom filmu: "dva vinjaka, deprazepam, na svaka 2 sata... pijes-pisas-pijes-pisas... i za 20 godina ti bude boooljeee"

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno