Šta je novo?

Spremite se za eSIM revoluciju, eSIM će u značajnoj meri promeniti mobilno tržište

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
eSIM-na-vasem-telefonu.webp

Spremite se za eSIM revoluciju, eSIM će u značajnoj meri promeniti mobilno tržište​

ova istraživanja su bacila novo svetlo na potencijal eSIM tehnologije u mobilnoj industriji, posebno kada je reč o uticaju na krajnje, pojedinačne korisnike

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...e-u-znacajnoj-meri-promeniti-mobilno-trziste/

• Like
Reagovanja: uji
ESim je nešto najbolje što je u mobilnoj telefoniji moglo da nastane. Svoj trenutni telefon sam kupio isključivo zbog ESim podrške. Konačno postoje i jeftiniji telefoni koji je podržavaju i ne mora da se proda bubreg kako bi se imao ESim. Slava tvorcima i da se nadamo da će se običan sim potpuno istisnuti za desetak godina.

Stim da operateri u srbiji kasne kao i sve...onda one radnice koje rade nemaju poima ni sta ih pitate ...onda ce to za jos jedno 3 godine proraditi :))) kod nas nije dozvoljeno e sim na pripejd osim na post...onda jedan broj ne mozete da delite na satu i telefonu ...znaci NULA BODOVA U Austriji imate e sim za bilo sta...recimo kupite karticu i za 20e imate samo free net e sim ili kartica vi birate...Nasi deru za internet za 20e imas 3 giga ...em ne znanje. Em deru

eSIM za pripejd nude Yettel i A1 već tri godine minimum, a skoro ga je uveo i MTS.
Što se tiče deljenja broja na satu i telefonu, mislim da to još uvek nije dozvoljeno zakonskim regulativama, za to bi trebalo da se pritegne RATEL.
A što se dranja tiče, pa... :D

• Like
Ma to je više pogodnost kod dual sim, pa ko često putuje da kupuje lokalne eSim kartice za net po nižim cenama i pre nego doputuje.
Što se tiče ostalog, meni je bolje da modemski poso' radi hardver, nego softver.

• Like
Meni je veći problem što se kod nas ne dozvoljava kloniranje sim kartica od strane operatora. Razumem da je bilo zloupotreba pre 20tak godina u doba Mobtela, gde su neki sebi dali za pravo, ali to je prošlost i želim da mi telefon zazvoni na barem dva mesta pa makar to bilo sekundarno na eSIM-u.

Koja je to neverovatna prednost esim? Nemam nista protiv, znam da bi mali uredjaji poput satova imali benefit, ali ne vidim poseban benefit na telefonu.
Sta vise, dok to ne postane jos popularnije, cak mi je i bolji obican sim. Recimo da glavni telefon crkne, slomi se ekran... sta da radim sa starim telefonom koji ne podzava esim?

Nazad
Vrh Dno