Šta je novo?

Koliko često bi trebalo da isključujemo mobilne telefone?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
ugasite-mobilni-telefon.webp

Koliko često bi trebalo da isključujemo mobilne telefone?​

Koliko često treba potpuno isključiti mobilni telefon? Ovo pitanje se ne odnosi samo na uštedu baterije. Takođe doprinosi bezbednosti uređaja. Trebalo bi da znate sledeće…

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/koliko-cesto-bi-trebalo-da-iskljucujemo-mobilne-telefone/

U neka srećna vremena dok su dinosaurusi hodali zemljom, ljudi bili pametni a telefoni služili telefoniranju, ljudi su telefone isključivali svake noći pred odlazak na spavanje a uključivali bi ih ujutru kad ih taj isisključeni telefon probudi. Zamislite samo, mogli smo da potpuno isključimo telefon, spavamo sa njim bez zračenja, a budilnik, ili što više volite da kažete alarm, bi se oglasio ujutru tačno u predviđeno vreme i nikad nije izdao. Još superiornije, nakon isključivanja alarma, telefon smo mogli da uključimo za najviše pet sekundi.
Dvadeset godina kasnije...
Telefoni su pametni, ljudi su glupi, toliko glupi da više ne znaju ničiji broj telefona napamet, pa ni deca broj roditelja. Ako sad isključimo telefon a nešto hitno ustreba, za uključivanje će mu trebati pola minuta na skupljim modeilima, a često i do ceo minut na jeftinijim. A za minut može da nas nema stotinu puta, za minut možemo nekom da spasimo život. Pa dok se unese PIN, pa onda na ANdroidu ide ono čuveno: "Telefon se pokreće", jer se valjda pokreće svemirski brod... Pa nekad telefon bude spreman. A tek što se tiče alarma. Pa, ako isključimo naše pametne i napredne telefone a navijemo da nas probude, u ogromnom broju slučajeva nas oni neće probuditi, jer nisu toliko pametni da isključeni upravljaju buđenjem. I ko onda da isključuje telefone?
Možemo da postavimo režim letenja, dok i alarmi ne počnu da zavise od interneta, nekog oblaka, AI u Arizoni...

U neka srećna vremena dok su dinosaurusi hodali zemljom, ljudi bili pametni a telefoni služili telefoniranju, ljudi su telefone isključivali svake noći pred odlazak na spavanje a uključivali bi ih ujutru kad ih taj isisključeni telefon probudi. Zamislite samo, mogli smo da potpuno isključimo telefon, spavamo sa njim bez zračenja, a budilnik, ili što više volite da kažete alarm, bi se oglasio ujutru tačno u predviđeno vreme i nikad nije izdao. Još superiornije, nakon isključivanja alarma, telefon smo mogli da uključimo za najviše pet sekundi.

Može i sad, al' moraćeš da kupiš Huawei :)

Baš ništa protiv Huawei nemam i drago mi je ako je to na njihovim telefonima moguće. Prenaduvani Apple i Samsung o tome mogu samo da sanjaju.

Nijedan mobilni tel nisam ugasio nikad, sem u slucaju da zabaguje, a to se desilo u zadnjih 16 godina 2 x.
A da, zaboravih reci, iPhone je u pitanju :).. preko nekoliko modela naravno :)

Kompleksi su čudo. Nijedan Android mi se nikad nije blokirao i nisam morao da ga ugasim, a nijedan nije bio Samsung Galaxy S48.

Ne da ne znamo brojeve telofona bližnjih, ne znamo ni brojeve hitnih službi. A ima ih samo 3 i svaki ima po 3 cifre od koje su prve dve iste.

Ja imam nameštene rutine, pa se avionski režim pali od 01:00 do 06:00 ujutru, jer nemam potrebe da mi bude aktivna mreža i troši bateriju noću kada spavam. Gasim ga na svakih 4-5 meseci čisto da ga osvežim ako mu to uopšte i pomaže. :)

@agasoft ja sam podesio za dosta aplikacija da same pale neke stvari poput nfc ,wifi ,rotacije ekrana i slično kada ih pokrenem i da to gasi kada iz njih izađem. Što se tiče drugih rutina, i meni se to činilo komplikovano ali sam odgledao par tutorijala i snašao se. Imaš na netu čak i neke predloge koje daju, pa onda možeš da vidiš šta bi ti koristilo. Ono što mi je korisno, možeš da namestiš da ti se sve mutira i da samo određeni brojevi mogu da ti zvone...

Nazad
Vrh Dno