Šta je novo?

Aktivno poništavanje buke: Evo kako funkcioniše ANC

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poruke
60,476
Poena
1,385
ANC-slusalice-naslovna.webp


Aktivno poništavanje buke: Evo kako funkcioniše ANC​


Često ćete pri kupovini premijum slušalica primetiti slova ANC koja označavaju aktivno poništavanje buke. Znate li zapravo kako ova tehnologija funkcioniše?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/aktivno-ponistavanje-buke-evo-kako-funkcionise-anc/
 
Verovatno sam jedan od retkih koji ne vole ANC, jer to kao da mi smanjuje svesnost, umanjuje kontrolu okruženja. Kao kad biste stavili na oči naočare kroz koje vidite samo ono što je na ekranu i da uklone sve ostalo oko vas. Uvek imam neki strah da će se dogoditi nešto što neću moći da čujem, primetim. A ako uključim transparentnost, onda ljude čujem preko mikrofona pa mi to tek nije lepo. Sve ostavljam na isključeno, neka meni jasne slušne okoline, koliko god da je bučna ili tiha.
 
ANC je fenomenalan izum. Svaki put kada letim sa velikim zadovoljstvom koristim slusalice, posebno na prekookeanskim letovima.

Imam trenutno Sony WH1000XM4 slusalice, poniste nekih 80 do 90% spoljnih zvukova i brujanja motora sto mi omogucava najnormalnije gledanje filmova i slusanje muzike.
 
Ja vec 2 i po godine koristim Bose QC 45, i odusevljen sam i zvukom i ANC-om. Mislio sam da necu koristiti ANC puno, ali evo ga vecinom vremena ukljucen :) Najudobnije slusalice u univerzumu.. Probao sam i Sony xm4 i xm5 i strava su - sa fenomenalnim ANC-om, nema tu price, ali udobnost je na strani Bose sluski!
 
Nazad
Vrh Dno