Šta je novo?

Kad neće milom, mora silom: Microsoft prestaje da gura Edge kao podrazumevani pregledač zbog EU zakona

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Microsoft-Edge-scaled.jpg

Kad neće milom, mora silom: Microsoft prestaje da gura Edge kao podrazumevani pregledač zbog EU zakona​

Microsoft prestaje da vodi svoju agresivnu kampanju promocije Edge pregledača kao podrazumevanog prilikom promene na drugi pod pretnjom EU zakona

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/k...e-kao-podrazumevani-pregledac-zbog-eu-zakona/

Samo znači u EU, ostali mora da se snalaze kao i do sada...

Da je ostao na EdgeHTML pa i razumljivo, ali pošto je baziran na Chromium-u sa Blink engine-om, onda nema smetnji da se preporuči kao podrazumevani. Otkad je tako, on je sada moj prvi izbor za desktop.

Da je ostao na EdgeHTML pa i razumljivo, ali pošto je baziran na Chromium-u sa Blink engine-om, onda nema smetnji da se preporuči kao podrazumevani. Otkad je tako, on je sada moj prvi izbor za desktop.
Potpisujem ovo, koristim ga vec unazad godinu dana i vrlo sam zadovoljan

• Like
Reagovanja: uji
Mislim da si potpuno promašio poentu, nikakve veze nema to na čemu je baziran i kako radi.

Mislim da si potpuno promašio poentu, nikakve veze nema to na čemu je baziran i kako radi.
Alaudiram na to što ljudi koriste Internet explorer ili Edge da bi skinuli Chrome, a u ovom slučaju se ide iz jedne u drugu krajnjost. Pritom, ništa novo što nije već viđeno (verzija bez Windows Media Player-a, itd).

Firme koriste samo EDGE, bar one koje imaju 365 pakete. Kucni korisnici su imali altrernativu i pre.

Kakve veze ima pretraživač sa Office paketom?
Ja u firmi (i kod kuće) imam Office 365, pa na poslovnom lapu (i kod kuće, na meku), koristim Firefox.

Другови и другарице из централног комитета ЕУ остали у 2005 години изгледа. Еџ је потпуно небитан чак и у Мајкрософт десктоп свету, где је Хром бр. 1, за мобилне и таблет варијанте практично непостојећи.

Firme koriste samo EDGE, bar one koje imaju 365 pakete. Kucni korisnici su imali altrernativu i pre.
Бирају шта је најоптималније, очигледно Мајкрософт зна да прода пословно решење, и код мене на послу су Мајкрософтови програми централни за тај канцеларијски део.

Kakve veze ima pretraživač sa Office paketom?
Ja u firmi (i kod kuće) imam Office 365, pa na poslovnom lapu (i kod kuće, na meku), koristim Firefox.
Naravno da ima, firme blokiraju instalaciju drugih pretrazivaca, tako je kod mene u firmi i mnogim drugim.

Nazad
Vrh Dno