Šta je novo?

M3 MacBook Air postaje izazov za Apple zbog pregrevanja, što uzrokuje da je 33 posto sporiji nego MacBook Pro

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
macbook-air-macbook-pro-m3.webp

M3 MacBook Air postaje izazov za Apple zbog pregrevanja, što uzrokuje da je 33 posto sporiji nego MacBook Pro​

Temperatura procesora na M3 MacBook Air modelu može da dostigne vrhunac od 114 stepeni Celzijusa, zbog čega je 33 posto sporiji nego MacBook Pro sa istim čipom

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...kuje-da-je-33-posto-sporiji-nego-macbook-pro/

O ovome sam pisao u M temi bas, imao sam priliku da poredim uporedo M1/M2/M3 u MBA/MBP 13"sasijama. Jer sam hteo da predjem sa 13" MBP M1 na 13" MBA M3, ali sam se posle par dana vratio na M1, koji je za mene daleko bolji.

MBA M3 13" mi je bio sporiji od MBP 13" M1 vec posle par minuta koriscenja, daleko topliji, i osetno losija baterija. Iz nekog razloga se MBA M3 13" modelu i donja strana ekrana greje previse, na M1 je i ekran hladan na 100% osvetljenja. Takodje starije kuciste od M1 Air ima vece hladnjake od M3 Air, iako M3 trosi osetno vise struje. Morace da redizajniraju hladjenje ili kuciste, a M4 je jos veci potrosac.

Resenje sa termalnim jastucicima nije resenje (doduse perfromanse su bolje), ali se jos vise toplote sprovede na kuciste koje je i ovako previse toplo za koriscenje u krilu, takodje degradira bateriju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno