Šta je novo?

Suboptimalni pregled, novo YouTube oružje protiv blokera reklama

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
YouTube-scaled.jpg

Suboptimalni pregled, novo YouTube oružje protiv blokera reklama​

YouTube je pokrenuo novi talas usporavanja sajta za one koji pokušavaju da preskoče video oglase, korisnici negoduju i traže nova rešenja

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...d-novo-youtube-oruzje-protiv-blokera-reklama/

Da platimo 10 dolara mesecno da bi prestali da nas maltretiraju!? Zar to nije reketiranje!?
Bilo kako bilo brave radi ozbiljan posao, u prvom talasu bilo blago usporavanje rada...prvim sledecim update-om pocistili google kao metlom 😂
Za sada sve radi kao sat.

Da platimo 10 dolara mesecno da bi prestali da nas maltretiraju!? Zar to nije reketiranje!?
Bilo kako bilo brave radi ozbiljan posao, u prvom talasu bilo blago usporavanje rada...prvim sledecim update-om pocistili google kao metlom 😂
Za sada sve radi kao sat.
Reketiranje je kada naplaćuješ korišćenje svog proizvoda? 🤦‍♂️

Je li neko već skontao kako da se ovo reši bez promene browsera, plaćanja odnosno isključenja adblokera?

Zanimljivo je da ovaj post nisam mogao da otvorim jer je AdGuard šljakao u pozadini. Kako sam ga isključio tako se sve prikazalo.

Jel to znači da ni Smart Tube na tv-u neće raditi kao do sada? :eek:

^Za sada normalno radi sa 3 reklame od po 4" na 18' video klipa(gledan najnoviji klip sa Benchmarka). Za mene sasvim prihvatljivo.

Reketiranje je kada naplaćuješ korišćenje svog proizvoda? 🤦‍♂️
Naravno da ne mislim bukvalno reketiranje...ali "motivisanje" korisnika, da plate 10 eura mesecno, time sto ce ga "ometati" dok gleda nesto, za mene je veoma odbojna politika firme...da ne kazem tek koliko kontraproduktivno za proizvode koji se tu reklamiraju, za koje se trudim da ih upamtim i nikada ne kupujem ❌
P.S. dok bez previse cimanja uspevam da ih izbegnem za dzabe, bolje mi je tako. A ako ne budem mogao, sta cu, eto me kod tebe 😂

Naravno da ne mislim bukvalno reketiranje...ali "motivisanje" korisnika, da plate 10 eura mesecno, time sto ce ga "ometati" dok gleda nesto, za mene je veoma odbojna politika firme...da ne kazem tek koliko kontraproduktivno za proizvode koji se tu reklamiraju, za koje se trudim da ih upamtim i nikada ne kupujem ❌
P.S. dok bez previse cimanja uspevam da ih izbegnem za dzabe, bolje mi je tako. A ako ne budem mogao, sta cu, eto me kod tebe 😂

Ja sam to rešio na odličan način.
Prestao sam da gledam YT. Od kada preteruju sa reklamama, tu platformu sam gotovo potpuno napustio. Kao i brojne druge video gluposti.
A i generalno smanjio smanjio neobavezno buljenje u net 5-6x. Baš me YT motivisao.
Ako neka navika počne da ti smeta, menjaj navike...

Ako mi tu i tamo ponešto ustreba, neki tutorijal, izdrži se tih nekoliko reklama.

Sada pogledah history, poslednjih par meseci sam pogledao ukupno 4 klipa na YT.

U malo nisam slomio pc, nisam mogao da provalim zasto koči dok nisam skapirao da je uključen bloker, kočio je i ako sam imao YouTube premium.
Ja sam bio u fazonu jebote nije valjda da moram da reinstaliram windows 😂

Uopste mi nije palo na pamet da su oni nesto mogli da urade jer imam youtube premium 🤦‍♂️

Ja sam to rešio na odličan način.
Prestao sam da gledam YT. Od kada preteruju sa reklamama, tu platformu sam gotovo potpuno napustio...

Sa druge strane, imam premium i nemam pojma da postoje reklame, Uvek postoje dve strane.
Nemam nameru da prestanem sa gledanjem YT, meni odgovara. Predstavljati YT kao nesto lose jer neko ne zeli da plati uslugu, dodje nekako licemerno.
Kod nas ljudi tesko prihvataju da se sve placa, isto kao struja, gas i sl.

azurirajte ublock origin filtere i imate dodatnih resenja na /r/uBlockOrigin/

.ali "motivisanje" korisnika, da plate 10 eura mesecno, time sto ce ga "ometati" dok gleda nesto, za mene je veoma odbojna politika firme.
Korisnik je onaj koji placa uslugu, ti si slucajni prolaznik koji placa koriscenje gledajuci reklame.
Koliko god ne voleli yt politiku, niko se nije zapitao zasto nema mnogo vise takvih platformi?
Jer su serveri i odrzavanje istih izuzetno skupi.

Pa jeste, imamo 3,5 opcije
1. Ne gledaš YT
2. Platiš premijum
3. Gledaš YT free i trpiš reklame
3a, Korisitš ad/block ovo ono, ali G će tu i tamo to sprečavati. Odlični programeri rade u G, i nalaziće oni njihove načina da obiđu naše načine da reklame ne konzumiramo

Hah ko bi reko, za vikend bio na odmoru pa poneo laptop i baš se nervirao što počeo da koči (samo ga za yt koristio). Juče došo kad ono i komp... Isključio sad bloker i šljaka super. Indija premium, ne postoji bolji odnos uloženo/dobijeno.

dok ne istekne kartica :)

google bi i da stisne i da prdne...neka od sutra krenu da naplaćuju youtube, postoji samo premium varijanta, i idemo dalje...znamo na čemu smo...ovako je bezveze, kao free je ali nije, prisiljavaju te na nešto i čekaju da ti se smuči i kreneš da plaćaš...u principu ne žele da odustanu od velikih brojeva, ali onda korišćenje yt pretvaraju u mučenje...

Ja sam bio u fazonu jebote nije valjda da moram da reinstaliram windows 😂

Uopste mi nije palo na pamet da su oni nesto mogli da urade jer imam youtube premium 🤦‍♂️
Isto sam pomislio, na neku foru opterete pc kad sam otvorio task manager, procesor na 100%, 30 procesa od croma u pozadini.

Nazad
Vrh Dno