Šta je novo?

Kineski SMIC je navodno prekršio sankcije SAD prodajući Kirin 9000S čipset Huawei-ju

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
SMIC-02.jpg

Kineski SMIC je navodno prekršio sankcije SAD prodajući Kirin 9000S čipset Huawei-ju​

Prema tvrdnji američkog senatora, SMIC nije smeo da prodaje Kirin 9000S čipsetove kompaniji Huawei, jer se u njihovoj proizvodnji koristi tehnologija SAD

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/k...e-sad-prodajuci-kirin-9000s-cipset-huawei-ju/

Moraće da računaju na druga tržišta, a i da im se prilagode, kao što je primera radi, Motorola za par modela ponudila niže zvanične cene kod nas u odnosu na region. Ipak nemaju gapps i Harmony je reverzibilni inženjering Androida, što ih ne stavlja u istu poziciju sa Xiaomi, Realme pa i Honor.

Amerikanci izneverovali! Čim on na sve kaže "možda" i "verovatno", znamo koliko je sati.
Nisam rob brenda, tako da me raduje napredak bilo koje kompanije.
Kao kupac, samo sam na dobitku.

Moraće da računaju na druga tržišta, a i da im se prilagode, kao što je primera radi, Motorola za par modela ponudila niže zvanične cene kod nas u odnosu na region. Ipak nemaju gapps i Harmony je reverzibilni inženjering Androida, što ih ne stavlja u istu poziciju sa Xiaomi, Realme pa i Honor.
Imaju BRICS tržišta, a to je pola čovečanstva. Sigurno nisu računali na USA tržište, kad su pod američkim sankcijama. A i deluje mi da je ovo više da bockaju Amere da im sankcije ne rade posao.

Meni samo nije jasno koji je izgovor da kina ne moze da uvozi tehnologiju za izradu cipa? Ne mogu da se setim da sam negde citao vest sta su "prekrsili"?

Nazad
Vrh Dno