Šta je novo?

Kako da proverite zdravlje baterije svog telefona?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poruke
59,562
Poena
1,385
Vivo-X80-Pro-072-scaled.jpg


Kako da proverite zdravlje baterije svog telefona?​


Zdravlje baterije je parametar koji može da utiče na korišćenje telefona više nego bilo šta drugo. Koliko je dobra vaša baterije i kad je vreme za zamenu?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/kako-da-proverite-zdravlje-baterije-svog-telefona/
 
Od ovih metoda sam probao samo Samsung Members i mogu da kažem da mi baš ne uliva poverenje.
Naime, suprugin telefon (S21+) koji je nekada pre cca 2 godine imao vrhunsku bateriju sada "izgura" oko 2 sata SOT-a i jedva izgura 24h, a Samsung members pokazuje stanje
baterije kao normal.
 
Veoma cenim Vaš rad i sve u vezi njega. Na žalost, koliko god voleo Samsung kao brend, metoda members aplikacije je potpuno nerelevantna. Gospodin je gore naveo jedan primer. Ja znam za drugi, prijatelji i saradnici iz ovlašćenog servisa nakon upisa novog softvera i zamene baterije ne mogu da dokažu da je baterija zaista zamenjena jer u aplikaciji još uvek tvrdi da je baterija u lošem stanju. Kod moje decojke se pojavio taj problem i rekoše da je nerelevantno i da se ne obaziremo na to što piše da je loša baterija.
 
AccuBattery je vrlo dobra aplikacija, ali mora teacno pratiti uputstva iz njenog HELP-a kako bi postigli ispravno ocitavanje.
Ukratko, baterija nije 100% puna kad Android to kaze, vec kad ova aplikacija to kaze.
Ovo se desava zbog toga sto Android i dalje dozvoljava punjenje kada prikaze indikaciju 100%, sto se lako vidi iz ove aplikacije.
Inace, Samsung vam dozvoljava da u podesavanjima ogranicite punjenje baterije do 85%, sto utice na sporiju degradaciju.
Ako vam nacin koirscenja to dozvoljava, i ako vas ne smara da brinete o telefonu, pinite ga od 30 d0 80% i imacete najmanju mogucu degradaciju.
Preporucljivo je da jednom u nekoliko nedelja uradite pun cikljus punjenja i praznjenja (<10% do 100%)
AccuBattery ne moze da zaustavi punjenje, ali moze da vas alarmira kad nivo napunjenosti baterije dostigne podesen nivo.
Vrlo korisna aplilkacija, vredna kupovine.
 
Vrh Dno