Šta je novo?

Huawei se vraća proizvodnji čipova, priprema revolucionarni 7 nm procesor?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Huawei-Kirin-SoC.jpg

Huawei se vraća proizvodnji čipova, priprema revolucionarni 7 nm procesor?​

Huawei priprema “comeback” na tržište 5G mobilnih telefona sa sopstveno dizajniranim procesorima visokih performansi

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...cipova-priprema-revolucionarni-7-nm-procesor/

100% sam siguran da Kina, a i Huawei kao strateški važna kompanija imaju snage da osvoje bilo koji proizvodni proces. Uveren sam da u nekom srednjem roku (10-ak godina) odnose i pobedu u ovoj trci.

Huawei-Kirin-SoC.jpg

Huawei se vraća proizvodnji čipova, priprema revolucionarni 7 nm procesor?​

Huawei priprema “comeback” na tržište 5G mobilnih telefona sa sopstveno dizajniranim procesorima visokih performansi

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...cipova-priprema-revolucionarni-7-nm-procesor/
Nije samo stvar u tome može li Huawei to da iznese već je to strateški cilj države Kine i kad se tako sagledaju stvari onda i Huawei sa svojim iskustvom, kao dio te priče, može baš daleko da dogura. Kina na ovom polju jednostavno ne može i neće da odustane. Jedna od najznačajnijih privrednih grana je u pitanju i jedna od grana gdje kinezi kaskaju. Geopolitička situacija je takva da kaskanje nije opcija. Doći će dan da Kina postane nezavisna potpuno i u toj priči.

Kad otvorim ovu temu, kao da citam komentare na Blicu...

Elem, krenuli su i Ameri, Nemci i Japanci da ulazu, bice jeftinih cipova po svacijem ukusu, milina za nas obicne smrtnike.

Kad otvorim ovu temu, kao da citam komentare na Blicu...

Elem, krenuli su i Ameri, Nemci i Japanci da ulazu, bice jeftinih cipova po svacijem ukusu, milina za nas obicne smrtnike.
Koliko su samo Intel i Samsung uložili u svoje fabove a dobili katastrofalne rezultate. Samo pomisao da će S24 biti opet Samsung Exynos ljude trigger-uje svaki put.

Kina bi bila luda da se ne bavi ovime.

Svake godine svi imaju katastrofalne rezultate i opet svi mlate kes nekako, ne bih se ja brinuo za Amere, Kineze i ostalu "bracu".

ok malo deep da bude. zar mislite da apple, google, ms ne kradu i ne koriste nase uredjaje da npr low level mining u pozadini a da mi ne znamo. svaki uredjaj koji ima procesor i internet konekciju rudali li rudari a mi kao end consumer smo samo tool za end game koji su postavili. oni se medjusobno komataju zbog cattle koju kontrolisu tipa social networs itd. malo li je ?!

Svako ko ne krade znanje i tehnologije je budala osudjena na propast.

Nazad
Vrh Dno