Šta je novo?

Činjenica koja bode oči - zašto telefoni velikih brendova izbegavaju brze punjače?

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
super-brzo-punjenje-realme-gt3.jpg

Činjenica koja bode oči – zašto telefoni velikih brendova izbegavaju brze punjače?​

Ko malo bolje prati tržište i nove modele telefona, ne može a da ne primeti kako čak i najnoviji telefoni velikih brendova poput Apple, Samsung i Google-a, očigledno izbegavaju korišćenje jakih i brzih punjača od 60 W, 120 W ili 200 W. Zašto?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...oni-velikih-brendova-izbegavaju-brze-punjace/

Apple neće da da, pa ne daju ni drugi. Ne moraju, pa neće. Ljudi mi ne veruju kad im kažem da kad kupiš Kineza bukvalno dobiješ bolji telefon za mnogo manje pare.

Pričam ljudima koliko je dobra stvar da ti se mobilni napuni za manje od pola sata, njima kažu ne treba to, pune oni telefon noću. Onda kad iPhone 19 donese brzo punjenje, to će im biti glavni razlog da plate 2200 evra za njega.

Meni ne treba više od QC3.0 18W punjenja.
To za pola sata puna baterija je i za pola godine spremna za zamenu što nije baš jednostavno.

Imam Realme 8 i pravo je uživanje svaki treći dan puniti bateriju telefona po pola sata :D

Standardizovani punjači i kablovi 30-60W, telefon prilikom kačenja na punjač da pita koliko brzo da puni, i to je sve što može trebati za 98% korisnika.

Ostalo je ...

"Зашто избегавају пуњаче" је требало написати, пошто уз њихове уређаје не долази ништа у кутији. Да макар дају и те споре..

Posle 2 godine i dalje imam SOT na Mi 10 od 7+h, a tada je to bio "brzi punjac".
Do duse vise bih cenio neku novu vrstu baterija koja bi revolucinarno povecala kapacitet baterija za nekoliko puta te da ne budemo primorani da punimo svakodnevno telefone.

super-brzo-punjenje-realme-gt3.jpg

Činjenica koja bode oči – zašto telefoni velikih brendova izbegavaju brze punjače?​

Ko malo bolje prati tržište i nove modele telefona, ne može a da ne primeti kako čak i najnoviji telefoni velikih brendova poput Apple, Samsung i Google-a, očigledno izbegavaju korišćenje jakih i brzih punjača od 60 W, 120 W ili 200 W. Zašto?

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...oni-velikih-brendova-izbegavaju-brze-punjace/
Koristio sam Huawei dugi niz godina i nikada nijesam imao problema sa njihovim brzim punjenjem koje je fantastično i sa punjačem adekvatnim proizvodu u pakovanju. Poslednji uređaj koji sam koristio bio je Mate40pro i sa 66W punjačem telefon je spreman da gura čitsv dan a samo ha uključim prije posla dok se spremim 20ak minuta. Nakon skoro dvije godine upotrebe zdravlje baterije je bilo 96%. Mislim da je pogubnije potpuno pražnjenje i potpuno punjenje na 100% od brzine punjača i zato mi jr na svakom uređaju bila aktivna funkica prekidanja punjenja na 80% (kod Samsunga je to sad na 85%). Kad je izašao uzeo sam S23ultru i znao sam da uređaj nema punjač ali kabal koji je došao u pakovanju je toliko jadan da i njega morate kupiti ako želite da punjač od 45w vam omogući brzo punjenje. Prejadno od Samsunga. Kupio sam original punjač od 45W i nije na nivou Huaweija ali sam zadovoljan brzinom punjenja a posebno autonomijom baterije.

Izbegavaju jer je broj ljudi koji je zainteresovan za punjace statisticki mizeran.

Svi telefoni se ionako pune sasvim solidnom brzinom danas tako da vecini to nije bitna stavka.

Vreme je za napredniju tehnologiju izrade baterija kako bi duze trajale i imale veci kapacitet, punjaci su vec dovoljno brzi.

Skoro sam kupovao novi telefon, i telefone koji nemaju brzo punjenje od minimum 67W uopšte nisam uzimao u obzir. Tako da i meni nije jasno zašto se veći brendovi ne poprave po tom pitanju.

Pa kod mene nije tako ili PRO troši više. A i ono dosta cackam mob.. svaki dan obično punim. Ali brzo i traje dosta.. ne baš tri dana :)
Nije ni kod moje žene, isti telefon puni svakodnevno, nekad i više puta. :D
Ja telefon koristim pretežno za komunikaciju na poslu, kod kuće po neki poziv, poruka, malo Viber, po neka fotografija u toku dana. I po prodavnicama je nezamenljiv za čitanje proizvodjačkih deklaracija i nalepnica, mnoge se više ni sa naočarima ne mogu pročitati. :D

Meni lično bas znaci to brzo punjenje. Opet telefone koje kupim nisu preskupi jer mi ne znače.. ovaj realme 8 pro ima 6 ili 8gb a to će mi biti dosta kao godinu dve. Dok se ne raspadne. Degradacija baterija mi za sad nije problem a da za 3-4 god i oslabi dosta baterija bas me briga. Nov je vredeo 250e možda. Posle 3-4 godine polovan neće imati neku vrednost. I ovo mi je prejak mob za potrebe moje

E sad ko uzmi mob za 1000+ evra kapiram da više pazi na bateriju i sl

Bilo koji kad krenes da spavas ubodes na punjac ( sigurno spavas danju nocu nebitno ) kad krenes tel je operativan pa nek je i na 5w

Svaka baterija je predvidjena za odredjeni broj normalnog punjenja, svako ubrzanje smanjuje vek trajanja baterije pa je lična strvar da li ćeš imati telefon za pravu namenu ili da se ima pa ajmo posle 6 meseci na KP ili nešta slično tog tipa.

Po mom misljenju izbegavaju i zbog toga jer im treba nesto kao novi feature u buducnosti . Svi oni imaju verovatno u steku i brzo punjnje telefona i futureproof telefone sa jacim baterijama ( konkreno mislim na iphone/samsung ) medjutim daju na kasicicu sve jer svet je malo usporio sa svim tim . Dok imamo sa jedne strane Realme, One plus ,Xiaomi itd telefone koji pokusavaju da prodaju sebe kao neko sa brzim punjnjem , velikani idu polako i na kasicicu daju malo po malo da ispada da 'inoviraju' .

Samo ljudi koji nisu koristili brzo punjenje (60+ W) mogu da budu ravnodušni ili da tvrde da većini korisnika ne treba nešto bolje.

Ko jednom proba brzo punjenje, ne vraća se nazad.

OnePlus Nord 2, pun je za pola sata, a baterija isto fercera kao prvog dana... A onda dati 1000 EUR za iPhone / S seriju i čekati dva sata da se napuni... Ma ajde...

… vala bas, ne znam koja bi budala kupila iphone

^ Sat vremena za S seriju, ne preteruj 🙂
Meni je punjenje za sat vremena sasvim ok, ionako telefon godinama punim tako što ga stavim na punjač kad uveče krenem na spavanje. Ali svakako je bolje imati opciju ultra brzog punjenja kad ti zatreba nego da je nemaš, kome ne treba lako može da je isključi.

Meni se sa Nord 2T sada otvorio drugi problem-ne sme da mi stoji nonstop njegov warp punjač ustekan u struju da se ostali ukućani sa samsunzima ne bi dopunjavali. Ne vredi ni što je kabl crvene boje 😊

Cak i ubogi Samsung SuperCharge 25W punjac napuni telefon do 50-60% za oko 25-30 minuta, ostalih 40% je zato sporo.

Nazad
Vrh Dno