Šta je novo?

Nekoliko saveta kako da oslobodite prostor na Android telefonu i malo ubrzate njegov rad

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Telefon-ciscenje.jpg

Nekoliko saveta kako da oslobodite prostor na Android telefonu i malo ubrzate njegov rad​

Nekada davno telefoni su dolazili sa 16 GB memorije, a danas je sve ispod 128 GB malo. Evo par saveta kako da oslobodite prostor na Android telefonu

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-...a-android-telefonu-i-malo-ubrzate-njegov-rad/

U principu nema nekog leka osim instalacije pixel experience custom roma, koji dozvoljava neogranicen gugl photos upload u original kvalitetu.

Mimo toga, DiskUsage app je lep (windirstat za android) sto se pregleda tice, gde najvise otislo prostora, i eventualno family share OneDrive naloga na godisnjem nivou, tako da ispadne 3-4k 1TB onedrive sinhronizacije, a dobijate i ofis i skajp minute.

Sve ostalo je zesce presipanje iz supljeg u prazno..evo ja na 64GB Poco F1, sve ok.

Cloud je po meni ubedljivo najbolje resenje ako vam nije problem da ga platite. Jednom setupujes i vise ne razmisljas o memoriji koju zauzimaju slike i vide-i, a realno kod vecine to je najveci problme. Sam sinhronizuje i prebacuje sve u pozadini u roku od par dana, nikad nisam ni primjetio kad to radi. Sve je i dalje u Galeriji, doduse slike su (jedva primetno) losijeg kvaliteta, videi samo sika. Oboje "skines" ako ti treba full verzija,... kad pretrazujes sve je tu. Promenis telefon, sve slike su automatski tu u Galeriji... Bas sad gledam, imam 8000+ slika i 400+ videa u Galeriji,... to na telefonu zauzim< 5GB (mislim da pada i ispod 1-2 GB kad je sve sinhronizovano, danas sam dosta slikao/snimao)... na cloudu sve to zauzima ~60 GB.
Ja vec godinama koristim Office/OneDrive family paket, po 1 TB prostora imamo brat, sestra, zena i ja... Apsolutno ne razmisljam da ikada kupim verziju telefon sa vise memorije.

Nazad
Vrh Dno