Šta je novo?

Ja sam Meta regruter plaćena 190.000 dolara da ne radi ništa. Odao me je Instagram Story zbog koga sam dobila otkaz

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Madelyn-Machado-Meta-regruter.jpg

Ja sam Meta regruter plaćena 190.000 dolara da ne radi ništa. Odao me je Instagram Story zbog koga sam dobila otkaz​

Maddie Machado je zarađivala 190.000 dolara godišnje, do momenta kada ju je Meta otpustila zbog objave na društvenim mrežama.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/biznis/j...e-instagram-story-zbog-koga-sam-dobila-otkaz/

Ne znam zašto, ali uopšte nemam empatije prema ljudima koji najebu jer imaju taj užasan "neizdrž" da svoj privatan (i ne samo privatan) život dele do detalja i sa svima. Razlog zbog kog nikad nisam imao, nemam, niti ću imati nalog na društvenim mrežama poput Mete, Tik-Toka etc.

Pročitavši ovo, moram reći da ne čudi ni malo što je Musk otpustio 50% ljudi pri dolasku u Twitter.

Ne radi se ni o tome da su ti ljudi lenji ili da su manje vredni ili manje sposobni da doprinose od ostalih.

Prosto u ovim behemotima od kompanija vremenom atrofiraju poslovni procesi i dolazi do rasipanja fokusa na potpuno nebitne i neprofitabilne stvari.

Paralele se mogu povući i sa našim nekadašnjim ex-YU proizvodnim gigantima - korporativno upravljanje nije nimalo jednostavna stvar i vrlo se lako dolazi u situaciju da na stotine ili čak hiljade zaposlenih dolazi na posao i prima platu, a da ne doprinosi na iole smislen način, što u dovoljno velikom obimu i u dovoljno dugom vremenskom periodu vodi kompaniju u ambis.

Ima i danas tih "giganata" gde dosta njih ne radi ništa, a prima platu.

Za koliko ne pade delete topica, bio sam ubijeđen da je neki spambot u pitanju ovako iz naslova. :D

Isto sam iz prve pomislio i ja, naročito nakon onog "da ne radi ništa", ko da je Google Translate odradio naslov. Čak sam nekoliko puta morao da pogledam ko je postavio temu.

Nazad
Vrh Dno