Šta je novo?

Exynos 2400 bi mogao da u korenu promeni mobilne čipove

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Samsung-Exynos-2200-cipset.jpeg

Exynos 2400 bi mogao da u korenu promeni mobilne čipove​

Najnovije glasine ukazuju da bi Samsung za potencijalni Exynos 2400 čipset mogao koristiti vrlo napredna tehnička rešenja.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/nauka-i-...-bi-mogao-da-u-korenu-promeni-mobilne-cipove/

Ako tako bude, preskacem i ostajem na sadasnjem s23 plus modelu. Taman za S25 opet na Qvalkomu.

Ni sami ne znaju šta će sa tim procesorima, jednostavno ne znaju da reše hladjenje ni optimizaciju, nadam se da ih neće vraćati na flagship uređaje.

Pošto se i za ISP najavljuje drastično poboljšanje, verujem da ovog puta neće omanuti. Očekujem da se svakako nađe u nekom od modela koji nužno ne mora biti flagship, ali sa dosta boljom kamerom poput HP1 recimo.

Cinjenica je da vecina krajnjih korisnika koji nabave neki od Samsung flagship mobilnih uredjaja, zapravo samo zele da idu u korak sa vremenom i tehnoloskim dostignucima koja nedvosmisleno svoj puni sjaj, kada je Android svijet u pitanju, dostizu upravo kroz Samsungove proizvode (zavisno od klase uredjaja, softwera, korisnickog interfejsa i sl). Medjutim, tek manje od 5% tih korisnika iskoristi nesto vise od 70% potencijala svojih mobilnih telefona. Veliki broj mojih prijatelja, drugara i poznanika je fan Samsunga, kada je bilo koji cjenovni segment u pitanju. Zahvaljujući njima sam imao prilike da na kratko drzim u rukama i "isprobam" neke od najboljih i aktuelnih modela Samsunga (trenutno ili svojevremeno). Tako sam i dosao prvi put u kontakt sa ZFold, S22 Ultra, S23 Ultra, S21Fe, A53, S20+ itd itd. Ja kao neko ko je korisnik Xiaomi Redmi telefona, nisam se mogao suzdrzati a da ih ne pitam (ove koji imaju ove skuplje modele): Sta ce vam? Zasto dajete toliko novca na telefon? Da li zaista vrijedi? U kolikoj mjeri ste ga istrazili, isprobali i testirali sve one pojedinosti koje ih odvajaju od jeftinih uredjaja? Odgovori su razliciti ali prilicno razocaravajuci kada je u pitanju odnos cijene i njihovih potreba za skupim uredjajima. Uglavnom, jedni zbog kamere, drugu zbog fizickog izgleda, ovi treci zbog kvaliteta materijala od kojih su napravljeni...ali rijetko ko zaista iskoristi puni potencijal tih kamera, aktivira programerske opcije, napuni veliku kolicinu memorije preko 60%, prilagodi uredjaje svojim potrebama u rezimima koji su dostupni...jednostavno, figurativno receno "voze Lamborghini 30km/h" ako me razumijete. A onda se bune, kritikuju, komentarisu zasto Samsung koristi Exynos umjesto SD, tvrde da je SD bolji iako nisu imali prilike da se uvjere u to itd itd. Poenta je, recimo to, da uopste nije bitno da li je u vasem S22 Ultra Exynos ili Snapdragon, kad te telefone koristite za drustvene mreze i fotografisanje i neke druge jednostavne radnje i da on radi besprekorno i bez mane, te samim tim nema realne potrebe za ljutnju publike, pezorativne komentare na racun proslogodisnjeg Exynosa koji radi besprekorno u svakom od uredjaja S22 serije konkretno. Ja kada bih htio i da sam htio kupiti neki od S22 modela recimo, uopste ne bih razmisljao o cipsetu, jer za taj novac, bio bih uvjeren da je telefon koji imam izuzetno dobar i kvalitetan, te da je poredjenje, po mom misljenju, sa Snapdragonom besmisleno. Mozda nije ako bih ja ili oni bili programeri, radili testove uredjaja, bavili se u pravom smislu onim pojedinostima koje ih odvajaju i dijele na polju pokretacke snage i realne prakticne primjene...Ali posto je primarni cilj kamera, baterija, brzina uredjaja u pitanju, te prakticna primjena samo drustvene mreze (cak ne ni gejming), onda ne vidim prostor za negodovanje i ljutnju zbog neprisutnosti SD procesora na nasem trzistu.

Nazad
Vrh Dno