23ka se prodaje fantastično, a pad kvartalnog profita je užasan ...
Ajmo ovako ...
Oni koji su imali 21 neće bacati hiljadu evra za manje od godinu dana ali većini njih ističu dvogodišnji ugovori kako kod nas, tako verujem i u svetu, razlike u performansama su vidljivije, ekrani na starim telefonima izgrebani, maske izanđale, utisak kad se stari telefon stavi na sto je "neprimetan" ...
Osvrt na tržište ...
Šteta što Honor/Huawei, ViVo, Xiaomi, ZTE itd.itd. nemaju background jednog Samsunga da više zagolicaju tržište (ili manji pritisak Amerike).
Potonji je ime izgradio zatrpavajući tržište jednim te istim telefonima, u sto varijanti, u prvoj dekadi novog milenijuma kako bi potisnuo Nokiu.
Nastavio je to da radi i u narednoj sa smartfonima da bi ubio HTC (Nije Xiaomi glup), ali i tom hiperprodukcijom modela bez očigledne razlike otvorio tržište za Apple.
Nekad Symbian, pa Android je tržište ovim pristupom išlo na ruku Apple-u ... i ide i dalje
Čak i meni koji lično nisam ljubitelj iPhone-a kada tražim novi telefon sve izgleda već pomalo odvratno odbojno, uniformno bezlično, nemaštovito i preskupo ...
Čak i flegšipovi imaju kompromise u karakteristikama ... a cene da se onesvestiš ...
Niko ne može da me uveri u opravdano poskupljenje od 100% kada sam Poco F1 2018. mogao platiti 350, a imao isti procesor kao S9 i bio brži od koleginog exynosa, isti senzor kamere kao Google Pixel , 6 GB RAM koji je i sad aktuelan ... vrlo pristojan ekran, dobre slike i jednostavan za korišćenje sa Poco launcherom
Danas su flegšip killeri telefoni od 700 evra, ... for God's sake
Ili je ipak moguće biti manje alav