Šta je novo?

Microsoft žigoše vlasnike starih računara

Benchmark

Znamenit
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
1,385
Windows-11.jpg

Microsoft žigoše vlasnike starih računara​

Kompanija radi na velikom ažuriranju Windows 11 operativnog sistema, a kojim na svojevrstan način Microsoft žigoše vlasnike starih računara.

Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/softver-i-servisi/microsoft-zigose-vlasnike-starih-racunara/

Što bi oni jednostavno nešto napravili kada može komplikovano bolje da su ostavili win7 i da ništa nisu čačkali samo ako su hteli poboljšavali.

Poslednja izmena od urednika:
Štobi oni jednostavno nešto napravili kada može komplikovano bolje dasu ostavili win7 i da ništa nisu čačkali samo akosu hteli poboljšavali
Win7 je prevaziđen. Da je radio dobro, radio je, no treba uvek gledati napred. Uspona i padova uvek ima, pa i u samoj realizaciji novih OS.

I da su hteli i mogli da samo poboljšaju i unaprede W7 samo bi se tako zvao a ipak bio W11 možda sa W7 GUI.
Što se "Žogosanja" tiče to nije baš prava reč nego samo obaveštenje da system nije 100% kompatibilan sa W11 i ne mogu da garantuju ništa. Zar to nije bolje nego da neko nezna, pokuša da upgrejduje i tek onda nađe da ne može ili potpuno upropasti sve što ima ?
Neka mi autor oprosti ako nije tačno ali mislim da je naslov "Click bait" za mrzitelje Microsoft-a.

Ali zato na Win 11 i dalje ne postoji taskbar size opcija...

Nisu jedini i Google nema više podršku za Win7.

Pa to i jeste stvar percepcije, nisam nikad mijenjao veličini taskbara, niti sreo ikoga ko je to radio. Ne znam ko je u pravu jer nemam dovoljno informacija.

Ja bih pre kukao na očajan start meni i reklame u njemu nego na činjenicu da ne mogu da uvećam taskbar za 10 piskela.

Reklame se lako ukidaju a što setiče Taskbar-a znam neke koji imaju na 2 ili 3 reda ikona, još od XP-a, kako nešto nađu tu ni sam bog nezna. Tu sui oni koji sve stavljaju na desktop, slike, muziku, tekstove itd.
Ja na Taskbar-u imam samo 8 programa koji su u dnevnoj upotrebi, neki, uglavnom APPs su u Start-u a neki na desktopu u folderima po tematici.
Combine na taskbar-u mi odgovara jer ako recimo imam 10ak otvorenih tabova na browser-u to bi pravilo stražnu gužvu, tu bi možda pomogao deblji Taskabar da sve stane, to bih već razumeo.

Ne razumem baš šta to tačno znači da neki HW nije podržan, ako je to PC kompatibilan HW i ako postoje driveri.

Kućni destop je jedan odličan i7-2600, 512GB SSD + 2TB HDD, 32GB odlične memorije...
Radi 5x bolje od 75% mašina koje se kao nove danas prodaju u Srbiji.
I to će morati "u đubre" kada istekne podrška za W10, jer nije podržano. Iako sve radi, i to odlično.
Spontani napredak i zastarevanje razumem. Isforsirani ne razumem (mislim, razumem i to, ali ne opravdavam...)

Ja bih pre kukao na očajan start meni i reklame u njemu nego na činjenicu da ne mogu da uvećam taskbar za 10 piskela.
Isto, još što nema klasičan Never Combine za Taskbar nego mora da koristim Explorer Patcher da od Win11 pravim Win10.

Ne razumem baš šta to tačno znači da neki HW nije podržan, ako je to PC kompatibilan HW i ako postoje driveri.

Kućni destop je jedan odličan i7-2600, 512GB SSD + 2TB HDD, 32GB odlične memorije...
Radi 5x bolje od 75% mašina koje se kao nove danas prodaju u Srbiji.
I to će morati "u đubre" kada istekne podrška za W10, jer nije podržano. Iako sve radi, i to odlično.
Spontani napredak i zastarevanje razumem. Isforsirani ne razumem (mislim, razumem i to, ali ne opravdavam...)
Pa HW nije podržan kada nema sve što W11 traži. Taj recimo može tebi da bude odličan ali nema podržan HW za W11. Nije da ne bi radio ali bi morao da prevariš Windows prvo. MS zna tačno šta imaš od HW-a čim aktiviraš pa može da ukine podšku bilo kada.
PS, Baš da je bolji od 75% novih kompatibilnih PC čisto sumnjam Čak i i3 13100K ili r5 5600x ga šije uzduž i popreko.

Često zaboravimo da "security" ne uključuje samo OS i propratne programe, već i hardver koji takođe ima sigurnosne propuste.
---
I tako dalje.

Poslednji BIOS za Asus ploče a uskoro verovatno i ostali baš izričito pominje ispravku za taj Vulenrability.

Stariji hardver koji se neće krpiti, čitaj: prestala podrška, je u problemu. Tu su ostali propusti koje niko ne ispituje, dok se nešto masivnih razmera ne desi.
Dakle "rupe" će tražiti cracker-i.

Nazad
Vrh Dno