Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Ja jedino mogu da ti kažem da sam prošle nedelje imao situaciju da mi je na pp balansu bilo ~40$ na Intesinoj vizi još ~25€ i kupio sam proizvod od ~60$ bez problema, što ne daje odgovor na pitanje zašto se kod tebe desilo to što se desilo ali barem ukazuje na to da sistem funkcioniše :)

Da li je kod tebe ovako podeseno Conversion options.jpg
 
Nakon placanja selokupnog iznosa sa AMEX kartice (balance je ostao netaknut), izvrsio sam podesavanje kao u mom prethodnom postu. Mozda je to bio razlog zasto nije moglo da se plati sa Visa internet karticom + balance. Ali ostaje mi nedoumica, da li jedino prolazi kombinacija balance + debitna kartica (Visa internet), dok balance + kreditna kartica (u mom slucaju AMEX) to nije moguce. Ako Sirius ili neko zna odgovor bio bih zahvalan.
 
Dobar dan,
Koliko sam razumeo, PayPal plaćanje od fizičkog lica fizičkom licu u Srbiji je moguće, ali me interesuje sledeće:
1. Ukoliko bi postojala web stranica koja prodaje proizvode (domaća radinost) a da nije registrovana firma, da li bi moglo da se postavi mogućnost plaćanja paypalom preko sajta, a da nema problema sa zakonom?
2. Takođe, da li je trenutno takva situacija u Srpskim bankama da još uvek ima mnogo cimanja (i traženja da se potpiše za svaku transakciju) oko priliva novca?

Hvala unapred.
 
Plaćanje preko Paypala između dva paypal naloga koja su otvorena u Srbiji je moguće ali nije zakonski dozvoljeno.
1. Imaš problem sa zakonom već samim postavljanjem takvog sajta pošto nisi registrovan.
2. Ne znam, čuo sa da traže da se potpiše izjava.
 
Pre sam mislio da unutar države plaćanje ide pouzećem, a samo sa ovima iz inostranstva da ide paypalom.
A ako bi se sajt registrovao sa .com domenom u inostranstvu?
 
Nema veze kakav domen kupiš, na sajtu moraš da imaš podatke firme, obrazac za povrat robe u roku od 14 dana itd. Pišem kako bi trebalo, e sad kako se radi .... Otvori novu temu ili pogledaj da li ima već otvorena sa sličnom tematikom pošto u ovoj idemo u off topic.
 
Imam problema sa telenor mastercard, imam ubacenu visu koja je prazna od ranije i do sad je uvek funkcionisala, ubacim telenor verifikujem i prilikom placanja na ebay-u stoji selektovana visa i naravno uplata ne prolazi (retardiran paypal) na change ne mogu promenuti, izbacim vizu totalno sa paypal-a i sad stoji verifikovana telenor mastercard (10% vise kes-a ima i ukljucen je internet placanje) i jednostavno opet ne prolazi
Sad sam i podneo zahtev za promenu imena sa Zeljko na Željko, ali neverujem da je to problem...
 
Ljudi, izvinjavam se se ako je pitanje ponovljeno (a verovatno jeste), ali stvarno nemam zivaca da listam 450 strana, a na prvoj strani nema informacije koja me zanima.

Naime, da li za naloge iz Srbije postoji withdrawal limit i koliki je?

Pokusavam da povucem malo vecu svotu novca na karticu, ali dobijam poruku
You've exceeded your withdrawal limit. Please increase the limit and try again.

Medjutim, nigde ne mogu da vidim koliki je taj limit.
 
Dnevni limit je 500 eura / dolara , mada je neko u temi rekao da moze do 2000 koliko se secam
 
Vratio intesinu visa na paypal i opet mi ne prolazi placanje na ebay-u :(
ebaz.jpg
 
Bas me nervira, sad sam sa ebay.co.uk pokusao paypal ne prolazi, platim direktno sa visa intezinom i prodje OK... jedino sto sad nemam pojma kako ide zastita ako nesto krene po zlu, mada pise i da ebay nudi istu zastitu i kad se ne koristi paypal...
 
Poslednja izmena:
Možda postoji negde u ovih 420 stranica odgovor na moje pitanje ali ja ne mogu naći, pa bih postavio ovde, možda će neko se naći da mi odgovori. Naime registrovao sam novu master karticu na peypal više od ćetiri meseca a i dalje mi stoji na mom bankovnom računu rezervisano 1,5$ a pošto znam da se to vraća kako da to uradim?, Hvala unapred
 
Ako se ne varam više se ne vraća, nekad se vraćalo a sad više ne...
 
Zovi banku da oslobodi. (ako je rezervisano samo!)
 
Trebam nešto da kupim od Kineza preko PayPal-a. Koje podatke da tražim od njega kako bih mu to platio?
Ja ga pitao a on mi samo mail poslao.
 
Poslednja izmena:
E-mail i suma/valuta.
 
Nista drugo ti i ne moze biti potrebno :)

Doduse, treba da se zna da ako placas nesto, placas robu/uslugu, a ne placas "prijatelju". (nemoj da te za to predje)
Ova 4 su ti znaci sve sto moze zatrebati :)
 
Uzeo danas karticu iz banke (prethodna je istekla, a nova ima samo drugi datum isteka i onaj kod). Otišao na PP i probao samo da Editujem karticu (izabrao karticu, pa Edit i onda samo promenio datum isteka i kod), ali mi PP ne prihvata karticu. Piše mi: "This card is not accepted. Please use a different card."

1. Šta da radim?
- Na kartici imam 90€, a podigao sam je danas oko 11 sati.

2. Promenili su izgled PayPal sajta, pa ne mogu da se snađem kako da isključim konverziju.
Ranije sam je isključio po uputstvu iz prvog posta, ali sada ne mogu da se snađem, a hoću da proverim da je nisu opet uključili (što sam čitao da se dešavalo ljudima u ovoj temi).
- Jel može neko da pomogne kako da nađem tu konverziju i isključim je?
I ako može da se izmeni u prvom postu jer više nije isti sajt.
 
Pa zar ne treba da prodje 24h, inace meni je paypal sam trazio da updatujem karticu pre 2 godine, sve proslo ok, ali zaso mi paypal ne radi nemam pojma, to je vec druga prica :)
 
Za prvo imas odgovor u prvom postu.

Za drugu, treba da ima negde "Old view" link na PP sajtu, ne znam tacno kako se zove.. negde dole levi je cini mi se. Samo vrati na stari, pa koristi isto upustvo.
Ne znam gde je inace na trenutnom dizajnu :D
 
Pročitao sam opet prva dva posta i za ovaj moj prvi problem (apdejt kartice i grešku koju mi prijavljuje) ne nalazim rešenje :(
Jel može pomoć?

Za ovaj drugi problem konverzije ima lakše rešenje koje sam izguglao (kad se prebaci na stari open nema opcije), pa ako može neko od moderatora da ubaci/ispravi u prvi post:

Za svaku karticu mora posebno da se isključi konverzija. To se radi na sledeći način: ide se na sledeći link https://www.paypal.com/us/cgi-bin/webscr?cmd=_profile-merchant-pull-funding
Onda pored svake kartice stoji opcija "Conversion Options" i tamo se stavi "Bill me in the currency listed on the seller's invoice." i zatim dugme "Submit".
 
Zeljko ti je odgovorio :)
A pise i u prvom postu.
 
OK, sačekaću.
Nego znam da mi je uvek radila posle sat-dva od aktivacije pa mi je zato čudno.
 
Posle sat dva od aktivacije - ali treba 24 da se aktivira ;)
 
Cao ljudi, treba mi pomoc. :)

Koristila sam VISA Internet karticu banke Intese prosle godine, i skoro mi je istekla. Danas sam isla po novu, i kada sam usla u svoj paypal nalog da je dodam (ukucala sam broj, datum dokle traje i onaj kod), izadje mi sledece:

"This card is not accepted. Please use a different card."

U cemu je problem?
 
^

d967soQ.jpg
 
^

U banci mi je zena rekla jasno i glasno da je kartica aktivirana, pitala sam vec da li treba da cekam. Ako se zato drusas. Ako je zbog neceg drugog, onda slobodno nastavi.
 
Nazad
Vrh Dno