Čovek je to pitao pre 5 godina, verovatno se snašao do sad.
Na monitoru mi je max rezolucija 1680x1050, a na TV-u 1920x1080 i zbog toga mi se ispremeštajui ikonice na desktopu kada prebacujem sliku sa monitora na TV, jel može ovo nekako da se reši?
Koji OS koristiš? Ima malo razlike izmedju XP-a i Win7, uglavnom, treba da izabereš Dualview - onda možeš da biraš koju aplikaciju ćeš da otvaraš na monitoru a koju na TV-u. Ima i razlike kod Atija i Nvidije pa bi bilo najbolje da ti neko ko ima Ati grafiku objasni kako da podesiš, kom mene je Nvidia i na Win7 mi se nije desilo da se ikonice ispremeštaju.
ex Zooo
Da ne otvaram novu temu.. imam sledeci problem:
Povezao sam svoju konfiguraciju na LG 42LH4000, dobio sliku, medjutim zvuk zeza. Imam Radeon 4770, nema HDMI, ali ima DVI>HDMI adapter. Zvuk se ovim putem prenosi, ali SAMO kada istekam i ponovo ustekam HDMI kabl u adapter, pri startovanju Win7 uvek stoji "ATI HDMI output not plugged in". Sve ostale stvari sam disable-ovao inace.
Ima neko ideju? Stvarno ne bih da se zezam sa kablom pozadi svaki put kada ukljucim komp da bih dobio zvuk.
Kako ide zvuk kroz DVI? Ne razumem baš najbolje. Ti imaš ovo ili... ?
http://www.avocent.ca/img/product_im...adapter-lg.jpg
Postoje modifikovani DVI kroz kojih moze i zvuk da ide kad se konvertuje u hdmi. Kroz standardne DVI kad se pretvore u HDMI ne moze da ide zvuk nego treba preko SPIDIFa povezati
best by the test
Jel može da se koristi opcija duplicate displays a da ne bude ista rezolucija na oba?
Imam DVI>HDMI adapter koji sam dobio uz graficku (ista stvar, s tim sto ovaj ocigledno ima to sto je spomenuo weasel):
http://fl2.shopmania.org/files/photo...00~5319371.jpg
Kao sto rekoh, zvuk prolazi, ali ne pre nego sto iscupam i ponovo prikljucim hdmi kabl![]()
Menjao simma : 02.08.2010. u 03:23
Resih problem sasvim slucajno
Kamera je pravila konflikt na neku foru, slucajno sam je iscupao i odjednom vidim normalnu volume control ikonicu
Za svaki slucaj sam restartovao komp, da bih se uverio da je tako i voila! Kamera mi ionako nije potrebna, tako da cu da je uvalim ciganima.
@Scorpion 77 pogledaj da nije slicna situacija kod tebe![]()
Menjao simma : 04.08.2010. u 02:20
Kontam da moze i bilo koji drugi audio uredjaj da pravi problem. Ako nisi, probaj da disable-ujes sve osim ATI HDMI Outputa, i za playback i za recording.
Bookmarks