Strana 20 od 37 PrvaPrva ... 1016171819202122232430 ... PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 286 do 300 od ukupno 550

Tema: MoneyBookers - informacije / iskustva

Member
    Na forumu od
    Jun 2006
    Poruka
    8.138
  2. Moja mašina
    • CPU: QX9650 Silence
    • MoBo: P5E64 EVO
    • RAM: DDR3-1600 CL7
    • VGA: ATI 2600
    • MON: Sony 19" XDM-93
    • HDD: Intel X25-E x4
    • OPT: DVR-110
    • Case: Supermicro SC846, Zalman ZM600
    • SND: Audiotrak Prodigy Advanced
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: APC Oops za tri racunara.
  3. Za te male sume nece ni sumnjati od cega su ti, ali ako traze dokaz, uvek mozes da trazis neki papir od onoga ko ti je poslao (sto i predlazem da imas za svaki slucaj). Ili cak da sam napravis invoice (bez sale, sa potpisom je vazeci dokument - iako nisi firma, ti imas pravo da radis honorarno).
    Opet, NE postoji 49%. Najgora moguce varijanta je "ugovor o delu" gde ispada 44.8% ako nisi zaposlen, ili negde oko 36% ako jesi.
    Ako je nesto vezano za izradu softvera uvek mozes da prodjes preko "autorskog honorara", gde gornje cifre umanjis za 8%.

Ili laksa varijanta za male sume - neka to uplate nekoj pausalnoj firmi. Da ne trujemo temu daje, imas dosta diskusija o ovome na ES forumu i DevTalkPro->e-Business.
    bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.

Member Avatar korisnika twister
    Na forumu od
    Dec 2001
    Poruka
    1.215
    Znam da imam na ES-u teme. Tamo i pratim sta se desava. U svakom slucaju, cak i da umanjmim za 8% ove tvoje cifre od 44.8% i 36%, opet izadnje na 36.8% i 28%, sto je, kao sto vidis, prilicno vise od tih 20% koje si ti spominjao (za igre na srecu).

Sto se tice lakse varijante...da li je zaista laksa? Znaci ja bih sada trebao i da trazim neke pausalne firme i da ih 'moljakam' da prihvate 'sicu' koju treba neko da mi uplati. Ne zelim da nekome dugujem bilo kakve usluge. Zaradio sam novac i zelim da to podignem. Ne zelim da me drzava kaznjava sto joj (u globalu) zapravo pomazem da dobije svez priliv deviza.

U redu ako nije 49% ali tih 44.8% i nije tako daleko od 49% (samo 4.2% manje).

Ja nemam nikakav ugovor sa licima koji me placaju. Jednostavno npr. radim kao affiliate i nemaju oni ni zelje ni volje da se cimaju i sada tu neke ugovore potpisuju, potvrdjuju ili sta vec, zato sto je ova nasa drzava naopaka. Oni znaju kako placaju sve ostale svoje affiliate iz raznih drzava i nece da gube vreme sa glupim pravilima neke 'tamo' zaostale drzave. Sve je po principu 'radi ako hoces, ako neces ne moras, ali mi ne mozemo zbog tebe da pravimo neke specijane izmene i da bilo kakve ugovore potpisujemo'.
    Uostalom, ako si radio bilo sta kroz neki affiliate program, i sam znas kako to funkcionise. Tu prihodi nisu stalni i sve zavisi od toga koliko se potrudis. Ali ni priliv novca nije stalan. Nekada se ceka preko 2 meseca da ti stigne uplata za taj honorar.

btw. izvinjavam se sto smo 'malo' skrenuli sa teme, ali je prica u principu ipak vezana za moneybookes, jer preko njega ljudi dobijaju i povlace novac na svoj devizni racun. Mi smo samo dodatno pricali o tome kakve su obaveze onoga ko primi novac iz inostranstva na svoj devizni racun. ...pa je eto, iz toga potekao i razgovor o visini poreza (ili kako ga vez zovu)
    Menjao twister : 29.12.2010. u 12:03

1) Каква је суштинска разлика између налога са валутом евро или долар?Претрагаом нисам нашао на неки конкретан податак

2) Да ли је свим налозима на Moneybookers-у дозвољено примање уплата од некога ко није корисник истог (по овоме, да)? Да ли сви могу да направе образац на својим веб страницама за примање уплата као на примерима испод (наведено чисто ради показивања примера, не ради рекламирања):

http://www.jadovno.com/donacije.html
    http://piratskapartija.com/blog/contacts/donacije/
    http://svijetkladjenja.com/o-nama/suradnja-i-donacije/

Хвала унапред на помоћи.

Member Avatar korisnika magic21
    Na forumu od
    Jan 2004
    Poruka
    1.320
  7. Moja mašina
    • LAP: HP Pavilion g6-2011em B6F93EA
    • Ostalo: Transcend StoreJet 25M 320 GB
  8. Šta treba od ovog obeležiti za Visa internet karticu, i da li treba imati neki keš na kartici da bi se verifikovala?
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	sshot-1.jpg‎ 
Views:	59 
Size:	47,7 KB 
ID:	69922  
    2.5GB Dropbox link - Vi i ja dobijamo po 500MB >>> http://db.tt/j1H1H7St 赤色星

Member Avatar korisnika djpaan
    Na forumu od
    Apr 2004
    Poruka
    539
  10. Moja mašina
    • CPU: Intel Core 2 Duo e6600 @2.40 GHz
    • MoBo: ASUS P5W DH deluxe
    • RAM: 2048MB Corsair EVOONE @ 800MHz
    • VGA: ASUS ATI EAX1950XT
    • MON: SONY TFT LCD SDM - P82
    • HDD: WD 250GB komada 2 SATA
    • Case: Thermaltake TR2-550 pp
    • SND: SB Live 5.1 @ Koss SX-50 speakers
    • LAP: Macbook Air 1.6
  11. Citat Citiram korisnika: twister Pogledaj poruku
    Znaci ja bih sada trebao i da trazim neke pausalne firme i da ih 'moljakam' da prihvate 'sicu' koju treba neko da mi uplati.

Ja nemam nikakav ugovor sa licima koji me placaju. Jednostavno npr. radim kao affiliate i nemaju oni ni zelje ni volje da se cimaju i sada tu neke ugovore potpisuju, potvrdjuju ili sta vec, zato sto je ova nasa drzava naopaka. Oni znaju kako placaju sve ostale svoje affiliate iz raznih drzava i nece da gube vreme sa glupim pravilima neke 'tamo' zaostale drzave.

Radim godinama sa inostranstvom, i u nedostatku paypala sam osudjen na moneybookers i na bankarski cak.

SVAKI INO PRILIV moras da potpises izjavu o osnovu priliva. Postoji sifarnik, nadjes koji je najpriblziniji osnovu i to stavis. Potpises izjavu i za 24h imas pare na racunu koje mozes da podignes. Ukoliko predjes ukuna primanja (sve sto zaradjujes) od 1.2 mil dinara onda placas porez an ekstra profit i to si duzan sam da prijavis odnosno ti vodis racuna o tome. Ne placas porez na dobit sve dok ne dodje ova cifra.

SVAKA FIRMA U INOSTRANSTVU je DUZNA da ti izda neki oblik ugovora i/ili racuna za obavlejnu uslugu. Ne zbog tebe, vec zbog sebe prvenstveno i zakona zemlje u kojma funkcionisu. Jer je knjigovodstvo u svetu manje vise isto. Svuda je fakutra instrument osnova placanja. Kao freelancer dobijam racune, a ugovore potpisujem ukoliko se radi o duzem poslu i oni se uglavnom ticu mog odricanja autorskih prava.

Znaci obaveza je potpisivanje izjave o osnovu ino priliva i to je to.

Citat Citiram korisnika: magic21 Pogledaj poruku
    Šta treba od ovog obeležiti za Visa internet karticu, i da li treba imati neki keš na kartici da bi se verifikovala?
    rekao bih visa elektron. Visa je kerditna kartica i da treba da imas neku manju sumu do 3 evra kako bi prosla verifikacija. KOliko ja znam,.
    Menjao djpaan : 27.01.2011. u 10:32
    I don't have attention disord... look a dancing banana!

Na forumu od
    Jan 2004
    Poruka
    1.320
  13. Moja mašina
  14. Citat Citiram korisnika: djpaan Pogledaj poruku
    rekao bih visa elektron. Visa je kerditna kartica i da treba da imas neku manju sumu do 3 evra kako bi prosla verifikacija. KOliko ja znam,.
    Bez obzira što je upitanju Visa Internet kartica,a ne Visa Electron?

Member
    Na forumu od
    Oct 2008
    Poruka
    230
    Šta treba od ovog obeležiti za Visa internet karticu, i da li treba imati neki keš na kartici da bi se verifikovala?
    Samo Visa (ono gde je gornja crvena strelica). Par evra (preko obaveznog depozita) sasvim je dovoljno.

Na forumu od
    Jan 2004
    Poruka
    1.320
  17. Moja mašina
  18. Koliki je taj obavezan depozit?

Member Avatar korisnika architect
    Na forumu od
    Feb 2006
    Poruka
    82
  20. Moja mašina
    • CPU: Intel LGA Core™2 Duo E6850 3,0GHz
    • MoBo: MSI S775 P6N SLI-F Nforce 650I SLI Penryn C2D&QUADC
    • RAM: Kingston 2x1024
    • VGA: MSI nVidia NX7600GT-T2D256E
    • MON: L204WT-BF
    • HDD: WD 500 GB+1.5TB WD+2.0 TB WD
    • OPT: Pioneer DVDRW DVR-212D
    • Case: Chieftec BH-02B-B-B 400W
    • LAP: HP Pavilion dv9830eg Entertainment Notebook
    • TV: Sony KDL-40EX500AEP
    • INET: DSL
    • Ostalo: Novatron NTR 81+WD Caviar 320GB, Nokia N900
  21. Citat Citiram korisnika: djpaan Pogledaj poruku

od 1.2 mil dinara onda placas porez an ekstra profit i to si duzan sam da prijavis odnosno ti vodis racuna o tome. Ne placas porez na dobit sve dok ne dodje ova cifra.
    za 2010 god je 1.7mil

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2...miliona-dinara

Member Avatar korisnika Rio
    Na forumu od
    Mar 2005
    Poruka
    201
    a da li neko zna od kad do kad traje fiskalna godina, kad smo vec kod ovih tema?
    NINJA

Member Avatar korisnika Lappy
    Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    647
    Za sve koji hoce da izbegnu davanje izjave o prilivu novca (sto je uvek slucaj kada dodje uplata od pravnog lica, tj firme na vas racun) neka povlace pare sa MB na karticu. Pisano je ranije o tome.
    U konkretnom slucaju koristim virtuon karticu raiffeisen banke, redovno prebacujem novac i dalje mogu ili da prebacim na glavni devizni racun ili da podignem sa racuna vezanag za karticu.
    A i kada ide direktno na racun ta izjava je formalnost, kao sto je objasnjeno tek kada priliv predje neku sumu koja je trenutno definisana na vise od 15.000 eura ulazi se u kategoriju za porez. Onda malo sacekate da pocne nova obracunska godina ili otvorite racun na clana porodice

Member Avatar korisnika architect
    Na forumu od
    Feb 2006
    Poruka
    82
  25. Moja mašina
    • CPU: Intel LGA Core™2 Duo E6850 3,0GHz
    • MoBo: MSI S775 P6N SLI-F Nforce 650I SLI Penryn C2D&QUADC
    • RAM: Kingston 2x1024
    • VGA: MSI nVidia NX7600GT-T2D256E
    • MON: L204WT-BF
    • HDD: WD 500 GB+1.5TB WD+2.0 TB WD
    • OPT: Pioneer DVDRW DVR-212D
    • Case: Chieftec BH-02B-B-B 400W
    • LAP: HP Pavilion dv9830eg Entertainment Notebook
    • TV: Sony KDL-40EX500AEP
    • INET: DSL
    • Ostalo: Novatron NTR 81+WD Caviar 320GB, Nokia N900
  26. Citat Citiram korisnika: Lappy Pogledaj poruku
    .... kao sto je objasnjeno tek kada priliv predje neku sumu koja je trenutno definisana na vise od 15.000 eura ulazi se u kategoriju za porez. Onda malo sacekate da pocne nova obracunska godina ili otvorite racun na clana porodice
    ako nemas drugi priliv da, ali ako imas i platu i ona ulazi u tih 15.000 eura godisnje....

Member
    Na forumu od
    Oct 2008
    Poruka
    230
    Citat Citiram korisnika: Matori Pogledaj poruku
    Samo Visa (ono gde je gornja crvena strelica). Par evra (preko obaveznog depozita) sasvim je dovoljno.
    Koliki je taj obavezan depozit?
    Ti imas obavezan depozit NA KARTICI*, ne na Moneybookersu. Koliki je taj depozit, zavisi od banke i kartice. Ja koristim Rajfajzenovu Virtuonku i depozit je 20 evra. To znaci, kad imam tacno 20E, to je apsolutna nula. Kad imam 23E, to znaci da mi je kupovna moc 3E, tj. da mogu da platim do 3 evra bruto (ako bih pokusao da platim nesto 3 evra neto, ne bih imao dovoljno para, jer ne bih imao za proviziju).

* Preciznije, imas obavezan depozit na specijalnom racunu preko kojeg kartica radi

Na forumu od
    Jan 2004
    Poruka
    1.320
  29. Moja mašina
  30. Na kartici nemam ni ja niti bilo ko nikakav obavezan depozit jer to više odavno ne važi,bar kod Intese je tako.

Member
    Na forumu od
    Oct 2008
    Poruka
    230
    Onda ti je dovoljno da imas 3 evra na kartici. (tj. pripadajucem racunu)

Strana 20 od 37 PrvaPrva ... 1016171819202122232430 ... PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •