Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 16 do 30 od ukupno 44

Tema: Kakav je Asus Zenbook UX31E,iskustva?

Member Avatar korisnika _V_
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    90
    http://www.youtube.com/watch?v=Xw-2wdZ0MdU

BTW, apple air design je shit, kao i design ovog ultrabooka, a to je i jedina mana UX32VD. Nemoj uzimati komentare sa it sveta za ozbiljno.
    Menjao _V_ : 18.08.2012. u 14:40

Vendor official support Avatar korisnika ASUS Srbija
    Na forumu od
    Mar 2011
    Poruka
    271
    Citat Citiram korisnika: MrBug Pogledaj poruku
    ja sam se interesovao za ux32vd takodje, ali sam saznao da ima razlike u izradi u odnosu na 31A , tj slabije je izrade .
    sa itsveta:
    "Ako se neko pita u čemu su razlike, da odmah i to otkrijemo, naime, prvu generaciju Zenbook-a je karakterisalo takozvano Unibody aluminijumsko kućište (napravljeno od jednog komada aluminijuma, nalik na MacBook Air), što se prenosi na nove modele UX21A i UX31A, dok su UX32A i UX32VD dobili nešto drugačije kućište jeftinije izrade, što se i odrazilo na konačnu cenu. Dalje, umesto isključivo SSD diskova, UX32 serija koristi kombinaciju klasičnih diskova i SSD keš memorije, tako da odmah zaključujemo da je Asus hteo da malo i utiče i na cenu, odnosno da Zenbook učini dostupnijim, uz jako malo kompromisa. I dalje je tu prepoznatljivi dizajn i izuzetno atraktivan izgled, kome sada dodajemo i fantastičan ekran u HD rezoluciji koji je anti-glare"
    Vise puta sam trazio od autora citiranog teksta da mi kaze sta je to jeftinije izrade, ali nikad nisam dobio KONKRETAN odgovor. Mislim da su negde na netu procitali ko zna sta i onda pogresno protumacili. Najbolje je otici uprodavnicu i pogledati licno. UX32 serija ima odlican kvalitet izrade i samo je u prednjem delu malo deblja od UX31.

Member
    Na forumu od
    Jan 2004
    Poruka
    294
    Citat Citiram korisnika: ASUS Srbija Pogledaj poruku
    Vise puta sam trazio od autora citiranog teksta da mi kaze sta je to jeftinije izrade, ali nikad nisam dobio KONKRETAN odgovor. Mislim da su negde na netu procitali ko zna sta i onda pogresno protumacili. Najbolje je otici uprodavnicu i pogledati licno. UX32 serija ima odlican kvalitet izrade i samo je u prednjem delu malo deblja od UX31.
    ja sam i otisao da proverim , ali nisu bila izlozena oba ... barem tamo gde sam bio.

moze pitanje, da li ce i kada kod nas biti dostupan UX21A ? Tacnije 11"tica sa illuminated tastaturom ?

Member
    Na forumu od
    Aug 2006
    Poruka
    70
    pitanje koliko traje baterija za model Kakav je Asus Zenbook UX31E

Newcomer
    Na forumu od
    May 2012
    Poruka
    95
    meni traje oko 4h u performance režimu, tj oko 5.5h u battery saving mode-u.

Moj model ima i7 procesor, 128SSD, naravno 13.3" koji i u battery saving modeu držim prilično osvetljenog, sve to naravno sa WiFI uključenim.

Member Avatar korisnika nemanjas
    Na forumu od
    Aug 2000
    Poruka
    348
    Jel neko probao UX32 tastaturu?

Asus nema izložen model u Ušću (tj. ima ali ne može da se proba??), tako da sam probao UX31 u Telenoru. I ko što neko reče pre mene, gomila tastera je uveliko izlizana? Ne bih to očekivao od mašine za 1k EUR.

Elem, tastatura nije idealna na 31 modelu. Nije baš ni toliko očajna kao što se po internetu može pročitati, ali zahteva baš solidan udarac o taster da bi bio siguran da si nešto otkucao. Prošetah malo po radnjama posle Telenora - HP Spectre i Apple MBP su daaaleko kvalitetniji po tom pitanju. MBP mi je nebitan, tako da mi igraju samo Win mašine.

Member Avatar korisnika Tetsuo
    Na forumu od
    Aug 2010
    Poruka
    2.733
  8. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X4 840
    • MoBo: Gigabyte 970A-D3
    • RAM: Patriot 8GB DDR3 1600MHz, radi na 1333 :)
    • VGA: NVIDIA GeForce GTX 470 Reference
    • MON: Dell U2312HM
    • HDD: Samsung F1 750GB, WD Green 2TB
    • OPT: A4Tech X7 :)
    • Case: Chenbro Gaming Bomb, Seasonic 500ET
    • SND: Logitech x230
    • LAP: Asus Zenbook UX31E
    • INET: Kablovska
  9. Misliš MBA. I na njega možeš da staviš windows, a dobiješ najbolju kombinaciju tastatura i pad. Još ako ti ga doensu iz USA, ispadne jeftiniji od svih iz najviše klase.

Na forumu od
    Aug 2010
    Poruka
    2.733
  11. Moja mašina
  12. Uzeh i ja Zenbook juče. Hardver je odličan. Softver je kriminalan. Ja nisam do sada koristio kompjuter koji ima ovoliko bloata na sebi.
    Deinstalirao sam desetak igara, krš antivirus, pdf čitače, ma strašno.

A najgore od svega, iako sam po paljenju izabrao engleski, deo interfejsa je na srpskom.

Newcomer Avatar korisnika nebo80
    Na forumu od
    Aug 2012
    Poruka
    230
    Ja mislim da je npr 70000 ili 80000 previse za ovaj model jer za oko 100000 ima nov HP Envy 14.5 inca,mislim da je bolji od ovog modela.
    Nista na svetu nije savrseno i niko...

Na forumu od
    Aug 2010
    Poruka
    2.733
  15. Moja mašina
  16. Niti su ista klasa, niti je bolji. Ali, realno. Ne pokušavam da opravdam svoju kupovinu.
    Ako mislimo na isti envy 14, on je veći, ima jači procesor i mini display port (meni bi značilo, jer moj monitor nema hdmi).
    Nema ssd, mnogo lošiji ekran, ima dvd i veći je.

Ja mislim da ne vredi te razlike od 30k.

Member Avatar korisnika Lappy
    Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    649
    Verovatno ima informacija negde po netu, izvinjavam se unapred ako je opšte poznato, za desetak minnuta pretrage nisam uspeo da nadjem. A pitanje je koja je maksimalna rezloucija eksternog monitora za ux31a prime? Pretpostavljam ništa od 2560x1440?

Member Avatar korisnika fingon82
    Na forumu od
    May 2009
    Poruka
    2.282
  19. Moja mašina
    • CPU: Intel i7 920 @ 4.2GHz 1.3V + CM Hyper 612S
    • MoBo: Gigabyte X58A-UD3R 2.0
    • RAM: Geil 3x2GB
    • VGA: Powercolor 6790 1GB
    • MON: Dell U2311H
    • HDD: Samsung F3 1TB+WD Passport 1TB
    • OPT: LG
    • Case: Gigabyte Poseidon 310, Chieftec CFT 650W CS
    • SND: Altec Lansing 251
    • INET: DSL
    • Ostalo: Logitech G110, Logitech G9
  20. Citat Citiram korisnika: Lappy Pogledaj poruku
    Verovatno ima informacija negde po netu, izvinjavam se unapred ako je opšte poznato, za desetak minnuta pretrage nisam uspeo da nadjem. A pitanje je koja je maksimalna rezloucija eksternog monitora za ux31a prime? Pretpostavljam ništa od 2560x1440?
    http://communities.intel.com/thread/30360
    mrzi te da kopas

Member Avatar korisnika Lappy
    Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    649
    Hvala
    Našao sam nešto slično u medjuvremenu, ništa od toga a da se zadrži normalan refresh rate :/

Na forumu od
    Aug 2010
    Poruka
    2.733
  23. Moja mašina
  24. Ne znam kakva je situacija sa prime, ali sa "običnim" zenbookom je mučenje povezivanje na eksterni monitor. Intel je napisao užasne drajvere.
    Bukvalno, povežem komp i onda deinstaliram grafičku iz device managera i onda kliknem refresh. Tada tek prepozna monitor/tv.
    Sreća pa to ne radim često.

Member Avatar korisnika alekssBGD
    Na forumu od
    Jul 2005
    Poruka
    662
  26. Moja mašina
    • CPU: Core i5 480
    • RAM: 4GB DDR3
    • VGA: nVidia 310M Optimus
    • MON: 13"
    • HDD: 500GB
    • LAP: U36jc
  27. Ja imam UX31E (dakle prvu verziju, ne prime). Nemam problema sa povezivanjem na eksterni monitor ili projektor, a radim to nažalost svakodnevno. Driver je ok, tj tool je haotičan kao i većina Intel proizvoda, ali radi korektno i kad jendom podesiš setting za odredjeni uredjaj pamti ga i uvek postavlja to podešavanje.

Što se tiče Zenbook-a, postoje stvari koje obožavam i stvari koje mrzim kod njega.

Touchpad je kriminalan i držim ga na OFF konstantno. I ne pokušavam da ga koristim. Nosim miš sa sobom.
    Sve ostalo je više manje idealno. Obožavam njegov instant on, laptop koji je bre kao tablet, trenutno si aktivan. Ekran je super. Tastatura traži privikavanje, ali sam se sad navikao i svaka druga mi je nekako užasna. Kapiram da je to stvar navike. Radi brzo kao munja. Tanak je i lagan, ponesem ga kao svesku na sastanak (doduše, miš je u džepu).

Sve u svemu, zadovoljan, jako.

Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •