-
Newcomer
Komp nije hteo da se ukljuci?
Tek posle dvadesetog vadjenja iz utisnice, kliktanja onog dugmeta na napajanju (On\Off) i power dugmeta se ukljucio.
U neko bedno kinesko kuciste sam stavio chieftek napajanje, pa je dugme ostalo staro (kinesko), da li je mozda to problem?
A plus sestra ga je ukljucivala tokom oluje i varijacije napona, a posto nece da prica ne znam sta se tacno desilo. Od tada sam ga jedva ukljucio da radi.
Posle bios radio neku proveru.
Sada radi winxp ali ne smem da ga ponovo iskljucim.
Da li je dugme problem ili nesto drugo?
Konfiguracija
AMD Phenom II X4 925 2.8GHz
ATI Radeon HD 5750
GIGABYTE GA-MA770T-UD3P
Chieftec APS-550
DDR3 2GB 1600MHz Patriot Signature CL9
SATA2 7200 500GB Samsung
ako je konfiguracija uopste i bitna,,,
-
Member
Bitni su samo veliki potrosaci iz konfiguracije, ali taj Chieftec je vise nego dovoljan, a trebalo bi i da je pouzdan u zastiti komponenti. Cim se sistem ipak digao, ne bi trebalo da se nesto desilo. Da si odradio clear CMOS, verovatno bi se odmah digao sistem.
-
Member
najverovatnije se ugasio tokom te oluje... pa je win zabudalio. ali je sada deff ok.
-
Newcomer
Hvala Jericho i turok.
Ne znam sta je CMOS ali ovako se nije nikada pre desilo, nadam se da nece opet 
Inace hvala i ovom forumu 100x sam saznao vrlo bitne stvari koje nemam koga da pitam.
-
Member
clear cmos= reset bios-a. cmos je poluprovodnik... kad odradis to resetujes podesavanja bios-a. tvoja ploca(zavisi koja je) ima prekidac kojim to radis, ili ima dzamper koji treba nakratko prebaciti u drugu poziciju. ili se to moze uraditi vadjenjem baterije sa ploce(i ostavi se tako neko vreme).
-
Newcomer
aha , hvala na objasnjenju
Dozvoljeni tagovi
- Ne možete pokrenuti nove teme
- Ne možete odgovoriti u temi
- Ne možete okačiti atačmente
- Ne možete izmeniti svoje poruke
-
Pravila Foruma
Bookmarks