Prikazani rezultati od 1 do 3 od ukupno 3

Tema: HP ZR2440w ili Dell U2410 , ili da čekam nešto treće ?

Newcomer
    Na forumu od
    Apr 2012
    Poruka
    1

HP ZR2440w ili Dell U2410 , ili da čekam nešto treće ?

Trenutno na sajtu jednog prodavca IT opreme HP ZR2440w košta 37.400 din , a Dell U2410 košta 52.600 din .
    Ja (još uvek) nisam iskusan korisnik, i zato i postavljam ovakvo pitanje od kojeg se verovatno nekima od vas automatski prispavalo.

Logika kaže da je Dell U2410 bolji jer je uvek bio skuplji od drugog , ali ako je to neka razlika koju kao neiskusan korisnik koji još uvek koristi TN panel,
    neću umeti ni da primetim a još manje da iskoristim, onda mi je jednostavno glupo da uzmem taj skuplji i bolji.

Ali ako je to po čemu je Dell bolji od HP-a nešto što je odmah upadljivo i primetno čim se monitor ubode u kompjuter, i zbog čega bi mi bilo
    krivo kada bih recimo kupio HP pa onda negde video Dell na delu , e onda mi se (po mojoj logici) isplati da dam tih 15000 više.

Večita muka, hteo bih bolje , ali mi se pare zalepile za prste pa mi se teško odvojiti od njih. Moram da dobijem opravdanje od anonimnih forumaša da bi mi bilo lakše da se odlučim za jedno ili drugo.

Member Avatar korisnika mighty78
    Na forumu od
    Nov 2009
    Poruka
    1.246
  3. Moja mašina
    • CPU: i5-3570K under CM Hyper 612S 2*AC F12 PWM
    • MoBo: ASUS P8Z77-V Pro
    • RAM: 32GB (4*8GB) DDR3-1600 Corsair Vengeance LP
    • VGA: MSI 7850 1GB OC
    • MON: LG IPS277L-BN / LG 37LH5000
    • HDD: Samsung 830 128GB, WD6400AAKS, Samsung F3 1TB, Samsung 2TB 204UI, WD 1TB Green, WD 1TB RE4
    • OPT: Samsung DVD-RW
    • Case: FD Define R3 + Seasonic S12II 620W
    • SND: Marantz SR3001/Monitor Audio BR5/Sony DS6500
    • LAP: HP 5330m - 8GB DDR3, Intel 320 - 120GB
    • TV: LG 37LH5000
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: Razer DeathAdder, Logitech K340, M305
  4. Možeš slobodno da pogledaš i Dell U2412M, dosta je jeftiniji i koristi identičan panel kao i ZR2440w. Razlikuje im se elektronika, a malo kvalitet izrade (spojevi, plastika i sl.), ali ne u tolikoj meri da oslikava razliku u ceni. Inače oba su eIPS 6bit+AFRC paneli, tj. jeftinija IPS tehnologija.

S druge strane, U2410 je pravi IPS panel, ali nećeš tako lako uočiti razliku, pogotovu ne ako si do sada koristio TN.

Ako ne planiraš da se baviš profesionalno forografijom, da platiš nekom da ti kalibriše monitor i sl. mislim da ti U2410 ne treba.

Pogledaj HP ZR2440w ili Dell U2412M, probaj da oba uživo vidiš i ako možeš malo probaš pre kupovine, pa odluči.

Da ne širim priču, pročitaj u temama o monitorima, imaš sve objašnjeno za sve modele. Baš za oba modela (HP i Dell, šta je dobro, šta loše) imaš u temi o Dell U2412M, preslistaj je malo.

Newcomer
    Na forumu od
    Apr 2012
    Poruka
    1
    Hej, hvala na super brzom i konstruktivnom odgovoru !

Pregledao sam ranije temu koju si mi predložio, i tamo sam video nečiju procenu da je U2412M jeftiniji od ZR2440w samo zbog lošije završne obrade (plastika kućišta) , a da su efektivno isti. Ali takođe sam video da se forumaši žale da su morali po više puta da vraćaju primerak na zamenu jer se dogodi da ima neku falinku. Zato bih ga zaobišao.

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •