Prikazani rezultati od 1 do 8 od ukupno 8

Tema: Saveti za samostalan refil HP tonera 85a

Newcomer
    Na forumu od
    Jul 2012
    Poruka
    9

Saveti za samostalan refil HP tonera 85a

Planiram da sam refilujem toner 85a, znam da ide oko 85g praha, menja se cip. Prvo otvorim izduvam, usisam sto vise mogu(pratio sam postupke na Youtube). Za podmazivanje zupcanika i ako jos nesto treba planiram silikonski sprej, za kontakte grafit sprej.

E sad me zanima da li za cicenje magnetnog valjka, brisaca magnetnog valjka, brisava opc valjka i korone mogu da koristim Motip-ov Univerzalni cistac:
    http://www.muselectric.com/index.php...chk=1&Itemid=1

da li bi mozda naskodio koroni ili necem drugom?

znam da imaju bas profesionalna sredstava za sve ovo ali su mi preskupa za moj kucni obim stampe, vremenom cu uzmati ponesto

Sta mogu kao alternativu da uzmem za ciscenje OPC valjka, i kao alternativu za OPC puder?

druge sugestije...

Member
    Na forumu od
    Dec 2001
    Poruka
    805
  3. Moja mašina
    • CPU: SMART ROADSTER
    • MoBo: Black Jack
    • RAM: 700ccm/109 KS
    • VGA: ALPINE Audio
    • MON: Powered by CS TUNING
  4. OPC možeš alkoholom, magnet nitro razređivač, korona obična voda sa sapunicom. Ovo ti dajem kao primer za kućnu upotrebu. Zar ti se isplati za cenu od 1200 za punjenje da sve sam radiš ? Za čišćenje ti treba kompresor jer je 85A specifična kaseta i ako dođu u dodir stari i novi toner imaćeš pozadinu i lošu kopiju. Možeš da baciš taj prah, kupiš nov i sve iz početka. OPC puder, koristi običan dečiji talk ali je sve ovo daleko od kvalitetnog.
    >> RECYCLING IS AN ART <<

Newcomer
    Na forumu od
    Jul 2012
    Poruka
    9
    Voljan sam da probam pa cu videti da li moze nesto biti.

Da li moze obican kompresor za gume sa bocom, taj imam?

I zaboravio sam da pitam jel se podmazuje magnetni valjak ili njegov brisac, korona ili nesto drugo sem opc-a i zupcanika?
    Menjao Nik2 : 19.07.2012. u 16:38

Member
    Na forumu od
    Dec 2001
    Poruka
    805
  7. Moja mašina
  8. Zupcanike i nemoraš da podmazuješ, kada ih skineš ostaće dosta masti na njima. Talk stavljaš na opc brisač i na sam opc. Kontaktna mast na mest gde ide PCR rolna i na kontakt na vrhu Magneta. To je to.

Member
    Na forumu od
    Dec 2001
    Poruka
    805
  10. Moja mašina
  11. Možeš da odneseš kasetu na benzinsku pumpu da izduvaš sve iz nje. Mora da bude savršeno čista. Prvo sve dobro istresi jer nećeš verovati koliko je praha ostalo unutra i gde sve to leti pod pritiskom kompresora !!

Newcomer
    Na forumu od
    Jul 2012
    Poruka
    9
    Hvala ti puno fanatic!

Member Avatar korisnika to3a
    Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    1.679
    I sve to snimi kamerom i stavi na you tube da gledamo i setimo se kako je bilo prvi put (:

Newcomer
    Na forumu od
    Jul 2012
    Poruka
    9
    Hocu! Bas sam i planirao da kazem utiske. Samo sto sam tek uzeo stampac, koliko znam dobija se praha za oko 700 str, ali treba da ostampam par skripti i knjiga tako da za par dana ocekujte link videa : D

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •