Prikazani rezultati od 1 do 6 od ukupno 6

Tema: Povezivanje zvuka sa laptopa na kucni bioskop

Member
    Na forumu od
    Sep 2010
    Poruka
    30

Povezivanje zvuka sa laptopa na kucni bioskop

Pozdrav,
    imam laptop Dell M5040 i DVD plejer Samsung HT-XA100. Hocu da kad gledam filmove sa laptopa zvuk ide kroz plejerov 5.1 sistem. Sto se tice audio ulaza na plejeru na raspolaganju su mi Digital Optical Audio In (to je za opticki audio kabal) i AUX IN. Interesuje me koji kabl da kupim da bih imao 5.1 zvuk na plejeru? Koliko sam imao prilike da procitam po netu preko AUXa moze samo obican stereo, a sto se tice digitalnog ne znam kako bih mogao da proverim da li 3.5mm izlaz na mom laptopu podrzava opticke kablove? Cuo sam da u poslednje vreme prozivodjaci u jedan port kombinuju klasican 3.5mm izlaz sa konektorom za opticki audio kabl.

Ako neko ima resenje ovog mog "problema" bio bih veoma zahvalan!

Member Avatar korisnika padawan
    Na forumu od
    Dec 2003
    Poruka
    1.294
  3. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X4 945 3.0 Ghz
    • MoBo: MSI 760GM-P23 (FX)
    • RAM: Patriot 2x4 DDR3 1333Mhz
    • VGA: Powercolor 6870 1GB DDR5
    • MON: Dell U2312HM
    • HDD: Corsair SSD 240GB, 1 TB Seagate +1 TB WD + 750GB Toshiba portable
    • Case: Alti + 500W Chieftec
    • TV: Samsung 40D6000 3D TV
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: xbox 360 slim JTAG, PS3 slim, iphone 4s, ipad 3
  4. 3.5mm na laptopu nikako ne moze da podrzava opticke kablove jer je to analogni izlaz.

Kao privremeno resenje, dok koristis ovaj laptop, mozes da prikljucis zvuk preko AUX IN-a. Treba ti Y kabl koji sa jedne strane ima 3.5mm koji ces da ukljucis u laptop, a sa druge 2 AUX cinca za levi i desni kanal koje ces da prikljucis na plejer. Dobices u sustini samo stereo zvuk koji je ravnomerno rasporedjen na 5.1 zvucnike, ne i pravi 5.1... Ali, i to je nesto. Trebalo bi da plejer podrzava tu mogucnost. Kabl je 100 dinara pa isprobaj.
    Ah, the mirthless laugh of the damned. Hold your nose Smithers, we're going in.

Member Avatar korisnika Iv@N_SD
    Na forumu od
    Mar 2005
    Poruka
    451
  6. Moja mašina
    • CPU: Intel P4 630 (3.0 GHz, 2MB cache, 64bit)
    • MoBo: ASUS P5GPL (i915PL)
    • RAM: 2*512 Kingston PC3200
    • VGA: ASUS EN6600GT/128MB
    • MON: ViewSonic VA1912w
    • HDD: WD 320GB AAKS & Maxtor 160GB & 60GB u rack-u
    • OPT: NEC ND-3520A
    • Case: Frontier Sporting & Chieftec 360W
    • SND: Creative Live 5.1 & Sony HI-FI sistem
    • LAP: Acer Aspire 7720G-302G50Mi
    • INET: DSL
    • Ostalo: Sony DSC-W50 + 1GB, SE W850i + 1GB
  7. Veliki broj laptopova proizvedenih u poslednjih 5 godina ima podršku za optički izlaz kombinovano sa 3.5mm. Tako je na Aceru koji koristim starom 4 godine. Uspešno sam povezao sa TOSLINK kablom (optički S/PDIF) laptop sa Samsung DVD plejerom.

Member
    Na forumu od
    Sep 2010
    Poruka
    30
    Ivane o tome sam i ja citao. Samo sto nigde na netu ne mogu da pronadjem da li i moj laptop to podrzava. Koliko kosta taj TOSLINK kabl, ne treba mi neka duzina,moze da bude i manje od pola metra. Ako je jeftin uzeo bih na slepo da isprobam, ako je skup onda bih ipak proverio prvo da li moj laptop to podrzava. I ako mozes da mi kazes jel imas 5.1 zvuk preko njega?

Member Avatar korisnika padawan
    Na forumu od
    Dec 2003
    Poruka
    1.294
  10. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X4 945 3.0 Ghz
    • MoBo: MSI 760GM-P23 (FX)
    • RAM: Patriot 2x4 DDR3 1333Mhz
    • VGA: Powercolor 6870 1GB DDR5
    • MON: Dell U2312HM
    • HDD: Corsair SSD 240GB, 1 TB Seagate +1 TB WD + 750GB Toshiba portable
    • Case: Alti + 500W Chieftec
    • TV: Samsung 40D6000 3D TV
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: xbox 360 slim JTAG, PS3 slim, iphone 4s, ipad 3
  11. Kostao bi oko 500 dinara. Zanimljivo, pojma nisam imao za te hibridne portove. Izgleda spolja identicno kao 3.5mm, ali mozes da ukljucis i toslink. Pronadji negde na netu specifikacije tvog modela, mozda nesto pise na tu temu.
    Ah, the mirthless laugh of the damned. Hold your nose Smithers, we're going in.

Member
    Na forumu od
    Sep 2010
    Poruka
    30
    Nasao sam na Dellovom sajtu koji je chipset u pitanju: http://www.intel.com/content/www/us/...pset-hm57.html

I po njemu bih rekao da je ovo zvucna karta koja je na njemu: http://www.intel.com/content/www/us/...ification.html

Jel moze neko iz ovih specifikacija ko se malo bolje razume da mi potvrdi da moze?

I ako moze potvrda da je kabl koji ce mi trebati ovog tipa, ja sam tako skontao? http://www.mgelectronic.rs/product.p...&group_id=2952

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •