Ova tema, defakto, fali u ovoj podsekciji... i ako bi neki moderator bio ljubazan da je kasnije stavi i kao sticky, bilo bi super.
Ovako... ja cu sada da izlistam alatke koje sam koristio/koristim i dalje i podeljeno po platformama.
Cross-platform:
Sublime Text 2 - trenutno najbolji Editor. Multi selection, minimap, kompatibilnost sa TextMate bundles, podrska za sve najbitnije programske i skripting jezike. - 59$
Komodo Edit - IDE koji koristim za PHP i Ruby on Rails development i moram priznati sve manje i manje od kako se pojavio Sublime Text 2. - besplatno.
Aptana Studio 3 - identicno kao Komodo i identicno kao i Komodo, sve vise i vise gubi smisao pored Sublime Text 2. - besplatno
RubyMine - Ovo je IDE koji koristim kada negde "zapnem" sa RoR development-om, posto sam jos uvek u fazi ucenja framework-a, pa debugging i auto-complete dosta pomazu. - 69$
GIMP - Besplatna alternativa za Photoshop, ne koristim isti od kako mi je OSX primarni OS, posto zahteva X11 da bude instaliran da bi radio... navodno je UI mnogo poboljsan u poslednjoj verziji. - besplatno
Mac:
Espresso - Odlican Editor, mozda i najbolji, za rad sa CSS fajlovima... pogotovo ako pravite ili imate neki svoj framework. - 75$
Transmit - FTP klijent - 34$
Codekit - Ukratko, kompajler za LESS, SASS, HAML, CoffeeScript... sa mogucnoscu minified/uglify, JSLint provere koda... itd. - 25$
Sequel Pro - MySQL DB management alatka - besplatno.
MAMP - Isto sto i LAMP, odnosno WAMP, sa naravno GUI. - Besplatno
Gradient App - Mala aplikacija sa color picker-om, koja generise W3C CSS gradients.
Eto, toliko od mene... za sada barem.![]()

Citiraj i odgovori
ne blizu ne mogu da mu pridju ostali IDE

Malo je teze raditi na vecim sajtovima u njemu. Ne znam da li ja nisam provalio jos, ali nisu sve CSS opcije dostupne prilikom "vizuelnog" podesavanja. Opet za neka egzoticna podesavanja moram na web.

Bookmarks