Dakle, konkretni izbori? Osim onog TP sto sam naveo, svi na koje sam naisao su >100$, a mislim da mi ne trebaju?
Dakle, konkretni izbori? Osim onog TP sto sam naveo, svi na koje sam naisao su >100$, a mislim da mi ne trebaju?
bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.
Sad sam ja malo testirao brzinu kod mene, u istoj sobi od 40KVm sa racunara na racunar i sa kraja na kraj sobe bez prepreka, kroz wifi mrezu N300, brzina je sasvim korektna, ide oko 22-25MB/sec , filmic od skoro 5.5GB se prebaci za 3 minuta....
Ruter je Netgear OpenSource N300 8MB Flash i 64MB RAM WNR3500L NAS, wifi usb dongle na htpc racunaru je TP Link TL-WN821N.
Mogu reci da lepo fercera ova usb kartica, probao sam vise komada drugih USB N300 kartica, nisu radile ni blizu po pitanju dometa i deklarisanih brzina.
O ovom ruteru vec se sve zna, opasna sprava u malom.
Pazi ako je WiFi kartica USB mozda je ona usko grlo za prenos - ipak je 25MB/s maltene realan limit za USB, pa se pridoda overhead za WiFi... nesto mi kaze da to moze i vise.
Fino... osim sto ga nema kod nas![]()
bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.
@alfaunits
Imas po oglasima koliko hoces, samo trebas da trazis.
Kartica jeste USB , dobro kazes da je usko grlo samog usb porta, al ok, nije strasno mada uvek je dobro izvuci koji MB vise, opet kazem 25MB/s sasvim lepo pegla kroz mrezu. Za moje potrebe wifi mreze bas dovoljno.
Menjao seizmos : 16.07.2012. u 12:08 Razlog: prevideo sam post iznad
300/10... oko 30MB/s (za N300). Pa dobro, mozda i nije USB usko grlo, ali tu su negde..
Ja sam isto sasvim zadovoljan tolikim transferom kroz WiFi.
EDIT: Gde ima, zooro ga trenutno nema![]()
Menjao alfaunits : 16.07.2012. u 12:56
Pitaj coveka, mozda moze da nabavi pa ti javi kad nabavi...
Mozda sam dosadan, ali ja sam jednostavno odusevljen.
Asus N56U je ispunio sva moja ocekivanja. Povezuje se sa 150Mbps (max koliko laptop moze) i internet radi kao da je povezan preko kabla, samo sa malo vecim pingom (15ms umesto 8ms), i to u dvoristu na 50 metara udaljenosti od rutera, sa 3 zida izmedju. Prebacivanje HD filma od 27GB, sa udaljavanjem od rutera tokom prebacivanja ide od: 13MB/s (u celoj kuci sa dva sprata) i pada na 5MB/s kada odem do kapije, koja je udaljena 50 metara od rutera, sa 3 zida kuce izmedju. Tokom prenosenja laptop-a do kapije, veza nije pucala i prebacivanje fajla se nije prekidalo. Sve je to u 2.4Ghz modu. 5Ghz nemam mogucnosti da isprobam.![]()
Da ne otvaram novu temu, meni treba isto neki ruter do 40 eura, sbb je u pitanju...
E sad fora je da bude "jak" da bi mogao kroz dva zida da prolazi (cigla je u pitanju)![]()
Vecina rutera ce da bije kroz 2 zida od cigle....ali signal ces na retko kojem imati full...
Ni ne treba mi full signal na onoj drugoj strani... Znaci treba mi ruter za mene da povežem do 40 eura i trebaće mi za drugi stan pored neki običan usb ruter(za desktop) samo da prima signal znači oko 10-15 eura.... Eto to mi treba znači preporuka neka za ta dva uredjaja... Da napomenem nije mi bitno za drugi stan da bude full signal... Barem 50%, net je 16mb/s
Jel valjaju nesto ova dva? Ili mogu da prodjem jeftinije možda? Za ta dva da ukupno dam 40 eura?
http://www.itsvet.com/proizvod/links...router/305/292
http://www.itsvet.com/proizvod/netge...router/346/330
Menjao Djilkosh_Ns : 07.08.2012. u 19:11
Moram da pohvalim korisnika @zooro što mi izasao u susret i dao mi po povoljnijoj ceni sve što mi treba, ali prosto sam oduševljen signalom linksys-a WRT160Nv2 20m sam izašao napolje otisao kod komšinice u kuću i imam 30% signala... Probijanje jedno 5 zidova u zgradi (ja sam prvi sprat) plus 2-3 zida kod nje u kući + daljina... Ja zadovoljan... Jos sam uzeo i wifi usb adapter isto linksys, ma da sam uzeo i najjadniji neki bio bi dobar, uz ovako odlican ruter... :cool:
Pa eto, moze uvek da se obidje tp-link kad se hoce, jer ima brdo odlicnih rutera po takodje povoljnoj ceni poput linksys-a koji si kupio ili netgear-a ili d-link i slicnih..
Koju bi razliku osetio kada bi zamemio svoj tp-link wr340g (Koji je stariji model ali oko me sluzi ) za recimo taj linksys? Mazda budem poklonio ovaj moj pa gledam za sebe...
Fight The Power!
TL-WR740N, koji sam dobio u SBB, za sada sasvim fino radi .... nego, kako se menja antena na njemu? Stavio bih neku 9 dB , da mogu bar i na terasi da uživam ....![]()
![]()
Bookmarks