Hmm... verovatno ne podrzavaSta se onda desava?
bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.
Nista, ne mozes da koristis 5Ghz, vec samo 2.4 Ghz.![]()
Intel Centrino N6200 AGN je u laptopu. Koliko vidim po CP Properites, ima settings i za 2.4 i za 5.2 band, sto verovatno znaci da podrzava oba opsega?
bobby63:Zaveru prave Rotshild, Morgan i drustvo, a zasto nama ne daju da trosimo pare koje nemamo da bi kupovali gluposti koje nam ne trebaju, e to je zagonetka.
Ti hoces 5 spratova nanize da ti ruter salje signal, moras znati i to da ce ti pingovi biti dosta veci kroz wifi mrezu nego kroz kabl, ovo ti govorim jer vidim da spominjes da kablova hoces da se otarasis. Ovo ume jako da smeta ako si FPS multiplayer igrac....uostalom videces vec o cemu sam govorio kad sve isprobas.
Takodje, da sa usb karticama ili kakvim god drugim N karticama na laptopovima, ili drugim racunarima ispostujes N600 standard moras znati da ce ti gde god signal nije excellent brzine biti dosta manje u odnosu na gigabitnu mrezu kablom a to ti je od 5-13MB/s kroz wifi koji nema pun signal sto je oko 10X sporije od kabla i ume jako sporo da bude kad saljes fajlove veceg gabarita...
Kablove niko ne voli ali moras se pomiriti sa nekim cinjenicama to jest manama koje prate bezicne mreze.
Menjao seizmos : 15.07.2012. u 14:31
Ovo su nezavisni zahtevi. Prvo, LAN uopste nije bitan, jer ako bude potrebe za kopiranjem fajlova, to ce ici kroz eSATA SSDAko ima Gbit LAN, to je cool, ali nije bitna stavka (pre bih rekao nebitna).
Pitanje za domet 5 spratova je mogucnost da koristim svoj net kad sednem u kafic - daleko da je potreban neki dobar ping, jer osim e-maila samo ce biti koriscen net za potpis drivera. Ovo nije neophodna stavka, samo usputno pitanje - ako moze odlicno, ako ne... oh well.
5-13MB/s... hoce li moci laptop ako je N750 ruter u sobi da dobije barem 100ak MB/s? Bice mi dovoljno toliko. 5MB/s.... to je vec malo, jer ako bi samo 5MB/s isao file transfer, onda bi vise konekcija imalo manji protok![]()
Na n600 mozes i oko 20MB/s imati ali ako nije odlicna pokrivenost a nece biti sigurno cim je jedan do dva sprata razlika ili veca, brzine ce biti dosta manje, nista dok ne kupis pa isprobas...
Bolje ti je lan kabl bacis niz prozor do kafica. Dok si dole zakacis se, kad odes u stan povuces ga gore i eto. Ne moras nista da kupujes, budzis i sl.![]()
-Nemoj ici utabanim putem umesto toga kreni po bespucu i ostavi svoj trag.
25 metara ima vec od 600 dindzi i milina![]()
Nije to problem... ovo su tri situacije koje me zanimaju:
- laptop i ruter su u istoj sobi ili su udaljeni <10m i imaju vidno polje. Bitno je koliki ce biti uTorrent trasnfer ovde, znaci vise konekcija, kao i HTTP DL. Ovo mi je najbitnije
- Laptop i ruter su u dve razlicite sobe koje su fizicki jedna do druge, ali postoji zid izmedju ipak, i signal bi morao da zaobilazi 10+10m. Ovo mi je jako bitno zbog udobnosti, da neki ruter moze da opskrbi, i dacu malo vise za neki koji to sigurno moze. Da li ce uspeti 50MB/s ili 10MB/ ili cak i 5MB/s ovde nije toliko bitno, niti je ping - nece biti igranja, niti nekog skidanja, samo je bitno da postoji net koji moze da se koristi
- dostupnost 5 spratova dalje, ako je model do prozora i sedim ispod prozora (van zgrade). Ovo me cisto zanima da li moze, ali nije neophodno. I sam kafic ima net, ali moram svaki dan da trazim drugi pass![]()
@alfaunits
da ne filozofiramo mnogo
http://www.smallnetbuilder.com/lanwa...er-charts/view
pa ako ti taj tvoj Hawajac sada zavrsava posao sto nebi i neki N150 ili N300 standard ruter isto zavrsavao posao
ako je ruter kod prozora i ti sedis ispod u vidnom polju pod uslovom da nema prepreka a sto nebi moglo
Menjao gigibugos : 15.07.2012. u 15:50
I još max brzina upisa na hdd što znači možda je ta brzina prevelika za brzinu upisa na hdd..
Menjao alfaunits : 15.07.2012. u 16:14
Da, sad su i hdd-ovi brzi, ssd ne treba u ovoj prici pominjati jer gigabitna mreza je vec usko grlo ali nista strasno za sad.
Bookmarks