-
MSI GX610 - pregrevanje
Imam problem sa laptopom iz naslova, naime menjao sam mu ventilator koji je zujao i pastu na procesoru. Sada bukvalno posle 10 minuta rada temperature divljaju preko 70 stepeni (cpu, grafika)...
Skidao sam vise puta ceo hladnjak misleci da nije nesto lepo naleglo kada sam ga vracao, ali sve je definitivno ok sa te strane. Da li je moguce da se "probusio" heatpipe i da to pravi problem, posto sam cuo da je to sasvim moguci izvor problema?
-
Bas niko nema savet, ideju?
-
Newcomer
1. Da nisi stavio previse/premalo paste?
2. Ne znam kako je na tom MSI-ju, ali ako heatpipe lezi preko chipseta i grafike, jesi li i tu zamenio paste/termalne padove? Posto ako postoji samo jedan heatpipe, a grafika je najtopliji deo koji se hladi, ona svoju toplotu prenosi i na CPU npr...
3. Promeni pastu, stavi neku drugu
-
1. Smatram da nisam stavio premalo/previse paste, nije mi prvi put da stavljam pastu, a i ne verujem da sam toliko mogao da omasim kolicinu da se toliko pregreva
2. Ima dva heatpipe-a, jedan prelazi preko grafike, tamo nije pasta nego termalni pad, ali on nije ostecen pa ga nisam menjao, doduse sve i da hocu da ga menjam ne mogu jer ga nemam.
3. Pokusao sa drugom pastom.
-
Member
Ja sam stavio pastu i preko grafike, inace prilicno se griju ovi laptopovi zbog amd procesora, max temp u igrama je 82c proc i 72c za grafiku.
Meni je fabricki ventilator i ima 5 brzina, mozda se taj sto si ti stavio sporije vrti ili tako nesto.
Inace ako ti pucketa zvuk nekad znam lijek za to.
-
Stavljen je komplet nov hladnjak i sada je sve u redu, bice da je bas jedan od pipe-ova "pukao". To je jedino moguce objasnjenje. Nemam problema sa zvukom, ali napisi sta je resenje ukoliko se pojavi
-
Member
Pa meni je uz laptop dosao proc tk-53 1.7ghz i kad god bi pokrenuo cpu-z ili hw monitor zvuk se kvario i samo je restart pomagao, nema sta nisam probao i na kraju sam ubacio turion 2.0ghz i nije vise bilo problema.
Koliko te kostao novi hladnjak i gdje ima da se kupi?
-
Nov hladnjak me izasao nesto oko 4500 din, sto se nabavke tice, pa zvao sam nekoliko radnji ali niko nije imao na lageru niti su imali informaciju kada bi mogli da imaju, pa sam okrenuo direktno MSI, sacekao 10-ak dana i hladnjak stigao
-
Member
Kod moje devojke na istom laptopu sam imao ali isti problem-odmah nakon sto sam zamenio pastu na procesoru i grafici krenuo je da divlja s temperaturama. Na kraju sam ga odneo u servis i ispostavi se da je kuler odnosno komplet koji ide i preko cpu i grafike negde pravio spoj (ne znam kako ni zasto)... sada i posle 3 i po godine sljaka savrseno :-)
-
Member
Vr630x imam i max temp u igrama ide i do 93 stepena. Menjao 3 hladnjaka,imao prepisku sa msiom i svaki put odgovor je bio-to je normalno jer taj cpu ide do 100 stepeni kada mu je treshold. Posle digao ruke i j... mi se,neka crkne ako hoce! :-)
Dozvoljeni tagovi
- Ne možete pokrenuti nove teme
- Ne možete odgovoriti u temi
- Ne možete okačiti atačmente
- Ne možete izmeniti svoje poruke
-
Pravila Foruma
Bookmarks