Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja
Prikazani rezultati od 1 do 15 od ukupno 33

Tema: Xperia U, HTC one V ili Xperia Ray?

Newcomer
    Na forumu od
    Apr 2011
    Poruka
    7

Xperia U, HTC one V ili Xperia Ray?

Dugo vremena sam razmisljao o tome da kupim high end telefon tipa GS II, ONE X ili S... pa sam posle kontao da kpim tablet Galaxy 7.7 sa mogucnoscu telefoniranja, ali sam na kraju odlucio da uzmem neki junior class android tipa Xperia U, One V ili Ray... i poseban tablet (Ipad II most likely). Sta velite... One V sa super izradom, trosciu vecim ekranom, boljom kamericom i ICS ili Xperia U, znatno brza, trosciu manja i deblja ili... last year Ray koji ima ICS update, sporiji je od U, na nivou V, bolja kamerica, tanji itd itd.... mislim da necu pogresiti ni sa jednim.... U se pojavio kod VIPa po solidnoj ceni, a Ray imam na rate u Telekomu... ja sam odusevljen i sa mini pro (takodje dostupan u telekomu) on ima ics, ali malo mije dosta HVGA rezolucije... mada mi je telefon tako simpa...

Member
    Na forumu od
    Mar 2011
    Poruka
    992
    Mini Pro ima mini ekran, nije za mushku shaku.

Od ova 3 koja si naveo, najradije bih uzeo One V. Ray me nije nikad odushevljavao (iskreno, mene kompletna SE ponuda nikada nije odushevljavala, koliko god da su poboljshali svoje uredjaje), plus je ekran malo sitan, a Xperia U ima smeshnu neproshirivu internu memoriju. Dzaba mu i da ima Quad Core pored toga, po mom mishljenju. I naravno, ekran je manji, tih 0,2" ipak znaci. A i podebeo je.

E, sad ce da se pojave ljudi koji se ne slazu garant
    ZTE Blade Cyanogenmod 7.1
    Samsung Galaxy Tab

Member Avatar korisnika bata87
    Na forumu od
    Mar 2010
    Poruka
    2.109
  4. Moja mašina
    • CPU: AMD PII X4-B50@3.6
    • MoBo: GB MA-770 UD3
    • RAM: 4GB
    • VGA: Power Color 6870
    • MON: ViewSonic 2226w
    • HDD: Segate 500GB
    • OPT: DVD+-RW
    • Case: Briza
    • OS: Ubuntu 10.04 + Win7 64b (on Laptop), Win7 64bit (on Desktop)
    • LAP: Acer Extensa 5635g
    • TV: yeap ;-)
    • INET: DSL
    • Ostalo: HTC Magic 32A, 3GS-ponekad :-)
  5. Ja se ne slazem Definitivno je najbolji Xperia U, ali kao sto Johnnny rece - najveca mana mala interna memorija bez mogucnoscu prosirenja. Ako ne spadas u tipove koji strpaju celu mp3 kolekciju na telefon i ne gledas filmove na istom, onda idi na Xperia U jer njegova HW platforma ga definitivno izdvaja, narocito u doba ICS-a... Da budi uredan i redovno prebacuj fotografije koje slikas na komp (ako volis intezivno da slikas)

Member Avatar korisnika djurkash
    Na forumu od
    Sep 2009
    Poruka
    2.289
  7. Moja mašina
    • HDD: HDD: Seagate Momentus 7200rpm, 250GB; SSD: Kingstone V300, 120GB
    • LAP: DELL 6420
    • TV: Samsung PS42A410C1, Samsung U32D5000
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: HoX, SGN10.1-N8010, Jabra Supreme, Livescribe Echo 4GB
  8. Malopre videh xperiu u u VIPu i nimalo se ne oduševih, posebno sam od ekrana očekivao klasu, ali daleko od toga...tako da i ja glasam za one v...

Ako ti plastika nije mrska, razmisli i o nexus s...jeftiniji je, soc je za nijansu jači od one v, tu je i jelly bean odmah, dok su na strani htc bolja kamera, noviji bt, i naravno dizajn...

Member
    Na forumu od
    Mar 2011
    Poruka
    992
    Slazem se sa Djurkashem, razmotri i Nexus S.

Mala interna memorija na Xperii U se ne popunjava samo slikama i muzikom (nadam se da filmove ne nameravash da gledash na ekranu od 3,5"). Instaliraj bilo koju ozbiljniju Gameloft igru i ocekuj bar 600MB zauzetog prostora (ima starijih koje zausimaju "samo" 200-300, ima i novijih koje vec prebacuju 1GB). Za igranje takvih igara ti nece bash puno sluziti. Pa ako planirash od njih da se ubijesh, bolje cesh proci sa bilo kojim drugim modelom, iako je ovaj najjaci...
    Samsung Galaxy Tab

Member Avatar korisnika mironiko
    Na forumu od
    Jan 2011
    Poruka
    1.702
  11. Moja mašina
    • CPU: Intel Core i3 350M
    • MoBo: Intel Chipset
    • RAM: 4Gb 1066MHz
    • VGA: nVidia GT 335M
    • MON: 15.6'' 1366x768
    • HDD: WD 500Gb 5400rpm
    • OPT: DVD-RW
    • Case: ASUS Al case
    • SND: Bang & Olufsen ICEpower
    • LAP: ASUS N53JN-SX107D
    • TV: Orion 32" Full HD
    • INET: DSL
    • Ostalo: Optimus 2X, Nokia 603
  12. Mozes razmotriti i LG L7, nesto slabijeg hardvera od One V, ali vrlo elegantan + ekran 4.3" sa Gorilla Glass-om mu je prednost. Ni Optimus Black nije uopste los, samo za razliku od L7 jos nema ICS.

Sem toga, mozda ti se svide i Sony Xperia Neo V (3.7" ekran, super radi, ima ICS, nesto laksa za zguliti plastika i nedostatak Gorilla Glass-a su mu mane) ili mozda neka Motorola - Defy+ ili Motoluxe (red je da ih pomenem, ali ja ih ne volem)... Sve ti je to do 200€.
    Boris Lozac: ...ako je burazer za kompom, na telefonu surfujem, twitter, b92, ako njamx obavezno nosim i telefon...

Member Avatar korisnika hsv.stoned
    Na forumu od
    Oct 2009
    Poruka
    6.563
  14. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II x4 955 c3@ 4Ghz|2,6Ghz NB/Alpenföhn Brocken
    • MoBo: Asus M5A97 Pro
    • RAM: 2x4Gb DDR3 Kingston Hyper X @ 1600Mhz CL9
    • VGA: MSI R5850 Twin Frozr II 1Gb DDR5 @ 850/1250Mhz
    • MON: Asus VW220TE/dvi ||LeadtekTV2000xp Global
    • HDD: WD Black 750AALS 750 GB 32mb,WD Blue 10EALX 1Tb 32Mb, WD 250Gb AAJS
    • OPT: Samsung SH-222AB DVD RW
    • Case: Cooler Master Mystique 632s black & silver | OCZ StealthXStream 500W
    • SND: Asus Xonar DG/Pioneer se-m390 ||Sennheiser cx150 ||Addnew AN-2620 2.1 wooden
    • LAP: ei nis razor xtreme
    • Ostalo: Sony Xperia™ P || Canon a520 | Logitech mk320 wireless combo + a4 X7|Jetion gamepad
  15. Citat Citiram korisnika: djurkash Pogledaj poruku
    Malopre videh xperiu u u VIPu i nimalo se ne oduševih, posebno sam od ekrana očekivao klasu, ali daleko od toga...tako da i ja glasam za one v...

Ako ti plastika nije mrska, razmisli i o nexus s...jeftiniji je, soc je za nijansu jači od one v, tu je i jelly bean odmah, dok su na strani htc bolja kamera, noviji bt, i naravno dizajn...
    Kakva bre bolja kamera I ja sam se nesto kao zainteresovao za Nexus S ako ne budem hteo ovaj novi Nexus tj kao prelazno resenje do najnovijeg Nexusa

Sa najnovijim Androidom Nexus S je dobio 720p sa 30 fps a 5mpix kamera je apsolutno jednaka sa ovom One V kamerom, bas sam danas uporedjivao.
    Jeste One V od alu ali ima malo manji nesamoled displej, slabiji gpu- primetno slabiji a iako je audio kvalitet na One V odlican opet ne moze da prismrdi wolfson + voodoo kombinaciji
    I jos Nexus S ima power led, za razliku od SGS I i +.

Ko naleti na Nexus S za razuman kes nema sta da ceka, GS I hardver sa power led-om i najnovijim apdejtom

I da, jedan od vecih bedaka One V je nedostatak digitalnog kompasa.. ne treba kompas svima ali je ovaj potez nebulozan.
    Menjao hsv.stoned : 10.07.2012. u 01:04
    Spiral out, keep going!

Member Avatar korisnika STriderKOCOBO
    Na forumu od
    Apr 2009
    Poruka
    1.561
    Oko 200e bi trebala da bude Xperia Neo, ja je imam, dobro ekranče, dobra kamera, dobra baterija, ICS, 8gb memorijska dolazi uz njega a za sitne parice možeš da staviš i 32...

Malo stariji CPU ali može da tera sve moguće programe i igrice... U suštini ista kao Sony-jev flagship od prošle godine, Arc, samo sa 0,5" manjim ekranom i sa prednjom kamerom koju Arc nema.

Member
    Na forumu od
    Mar 2011
    Poruka
    377
  18. Moja mašina
    • LAP: MSI CX640
    • Ostalo: Prestigio 5097PRO
  19. nexus s nema 720p, ne znam o kom update se radi, ali nema sigurno. Telefon je odlican, ima mali milion romova za njega. Moja preporuka ide za nexus s

Member Avatar korisnika hsv.stoned
    Na forumu od
    Oct 2009
    Poruka
    6.563
  21. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II x4 955 c3@ 4Ghz|2,6Ghz NB/Alpenföhn Brocken
    • MoBo: Asus M5A97 Pro
    • RAM: 2x4Gb DDR3 Kingston Hyper X @ 1600Mhz CL9
    • VGA: MSI R5850 Twin Frozr II 1Gb DDR5 @ 850/1250Mhz
    • MON: Asus VW220TE/dvi ||LeadtekTV2000xp Global
    • HDD: WD Black 750AALS 750 GB 32mb,WD Blue 10EALX 1Tb 32Mb, WD 250Gb AAJS
    • OPT: Samsung SH-222AB DVD RW
    • Case: Cooler Master Mystique 632s black & silver | OCZ StealthXStream 500W
    • SND: Asus Xonar DG/Pioneer se-m390 ||Sennheiser cx150 ||Addnew AN-2620 2.1 wooden
    • LAP: ei nis razor xtreme
    • Ostalo: Sony Xperia™ P || Canon a520 | Logitech mk320 wireless combo + a4 X7|Jetion gamepad
  22. E hebem mu misa, bio sam ubedjen da je uz ics dobio i 720p kamkoder.. tj ima al 720x480
    Spiral out, keep going!

Member
    Na forumu od
    Mar 2011
    Poruka
    992
    Moracu da te razocaram oko josh jednog ubedjenja - Nexus S i9020 ima SAMOLED, kod nas se prodaje iskljucivo i9023 koji nema Tako da ni to nije prednost
    Samsung Galaxy Tab

Na forumu od
    Sep 2009
    Poruka
    2.289
  25. Moja mašina
  26. Citat Citiram korisnika: Johnnny Pogledaj poruku
    Moracu da te razocaram oko josh jednog ubedjenja - Nexus S i9020 ima SAMOLED, kod nas se prodaje iskljucivo i9023 koji nema Tako da ni to nije prednost
    Imao sam i9023, i pored toga sgs, sgs2, i gnote sa samoled ekranima, i mogu reći da taj nexus-ov lcd nimalo ne zaostaje za navedenim modelima...čak ni trajanje baterije nije loše, iako su samoled ekrani štedljiviji...

Member
    Na forumu od
    Mar 2011
    Poruka
    992
    Nisam rekao da je losh, samo da mu to nije prednost u odnosu na One V. Uostalom, hej, ja se slazem s tobom da je Nexus S odlican izbor
    Samsung Galaxy Tab

Na forumu od
    Sep 2009
    Poruka
    2.289
  29. Moja mašina
  30. Citat Citiram korisnika: Johnnny Pogledaj poruku
    Nisam rekao da je losh, samo da mu to nije prednost u odnosu na One V. Uostalom, hej, ja se slazem s tobom da je Nexus S odlican izbor
    Nisam ni ja tebe kritikovao ili demantovao, samo preneo svoje utiske

Newcomer
    Na forumu od
    Apr 2011
    Poruka
    7
    Uzimam XPERIA U, cekam samo prenos broja iz Telenora.... telefon mi inace ne treba za igrice, memorija mi je vise nego dovoljna jer ne slikam puno,tj slikam dosta, ali uglavnom jako malo fotki zadrzim... generalno meni je najpotrebniji kvalitetan finansijski kalkulator, endomondo za voznju bicikla, mape, navigacije, audio plejer, pracenje troskova i naravno audio plejer (mada ne telefonu drzim do 100 pesama). Na GSM areni, ali i na phone areni i drugim sajtovima XPERIA U je oduvao ONE V...

Strana 1 od 3 123 PoslednjaPoslednja

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •