-
Member
Koji DELL, LED ili IPS...???
Dvoumim se izmedju dva DELL monitora, ST2220L, 22inca led, i Ultra Sharp 2312HM, 23inca led sa IPS panelom...ips je skuplji 46eur, a moja situacija je da bih mogao lagano da skupim 110eur i jos 10 ce da se skrpi i imacu 120 za ST2220L, pa je moje pitanje vredi li cekati i skupljati kintu za ovaj IPS ili ce mi i ST2220L zavrsiti posao...uglavnom surfujem, gledam filmove, po neku igricu i po malo photoshop...kazu da se na ovom U2312hm primecuju tih 8ms sekundi odziva u igrama...ne bih da se natezem do poslenje pare pa da se nerviram kad pocne ghosting i sl...bacite neki komentar i pomozite mi da odlucim
-
Member
LED ili IPS je kao da si rekao da se dvoumiš izmedju čarape ili kreme za sunčanje. LED je tehnologija osvetljenja ekrana koja menja neonke diodama koje troše mnogo manje struje, a IPS je tehnologija prikaza slike, kao što su PVA, TFT itd.
Pogledaj ovo za U2312hm http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_u2312hm.htm
-
Member
ma znam ja razliku izmedju led i ips, u sustini jeftiniji je LED TN a ovaj skuplji LED IPS, ali ko se razume i zeli nesto da prelozi, njemu ne moram da crtam sta i kako...
sto se tice reviewa, gledao sam ih gomile, ali eto, kazu neki da se vise isplati ST2220L zbog ovih 8ms koje ima ultra sharp, medjutim neki kazu da se ne primecuju tih 8 ms... ali najverovatnije ce finansijska situacija u trenutku kupovine da bude presudna...
-
Member
U testu koji sam linkova imaš slikovito poredjenje odziva, skroluj malo više.
-
Newcomer
Pre svega nemoj zaboraviti da su ta dva monitora različitih dijagola, ovaj drugi je za oko 4cm veći po dijagonali od prvog. Ako već praviš poređenje u ceni ona bi sa ST2220L trebao da porediš U2212HM koji je iste dijagonale.
Po meni prvo bi trebao da rešiš da li bi uzimao 23" ili 21.5" pa onda da juriš koji model. Lično nisam imao prilike da koristim taj DELL sa 8ms, ali sam koristio neki matori Samsung koji je imao 8ms kašnjenje i mogu ti reći da nisam
uspeo da primetim ghosting tokom igranja. Verujem da se ni kod DELL-a to neće manifestovati. Još jedna možda bitna činjenica na koju bih skrenuo pažnju je da li ti treba HDMI priključak pošto ga Ultra Sharp serija monitora
ne poseduje.
Nadam se da sam ti makar malo pomogao. Srećno sa kupovinom i da te dobro služi koji god da odabereš.
-
Member
Ja sam rešio nedostatak HDMI priključka pomoću DP-HDMI adaptera od 750 din.
-
Member
xe vidi ima i 22incni ultra sharp, on mi je taman zlatna sredina po ceni xD
1. imam trenutno 20incni samsung 2033sn, i koji mi vrsi posao tako da mi je manje vise sve jedno 21.5 ili 23...ali nije LED tako da bih se malo upgrade...
2. hdmi je pozeljan, ali koristio bih dvi ulaz za komp, a ako bas zatreba eto kaze decko iznad preko dp-hdmi moze da se namesti ako bas bude bilo potrebe...najverovatnije cu ici na U2212HM...
Dozvoljeni tagovi
- Ne možete pokrenuti nove teme
- Ne možete odgovoriti u temi
- Ne možete okačiti atačmente
- Ne možete izmeniti svoje poruke
-
Pravila Foruma
Bookmarks