Prikazani rezultati od 1 do 14 od ukupno 14

Tema: [VIP] Saveti za raskid ugovora

Member Avatar korisnika marko_84
    Na forumu od
    Jul 2004
    Poruka
    1.471
  2. Moja mašina
    • CPU: X2 4400+ @3GHz + cm hyper tx2
    • MoBo: Biostar TA780G
    • RAM: 2gb ddr2 @1000mhz
    • VGA: HD3200
    • MON: Acer 2216w + Samsung PS42A410
    • HDD: 1TB WD Green + 500 GB WD + 80 GB WD + 80 GB Samsung ...i jos neka boranija..
    • OPT: samsung 203 - crkla stoka!
    • Case: neshto sam zbudzio
    • SND: audigy ls, yamaha rx v557, 5 x mnogo + 1 x bash mnogo
    • LAP: Acer Aspire 5101
    • INET: DSL
    • Ostalo: brm brm...
  3. [VIP] Saveti za raskid ugovora

Zanimljiva stvar...odem danas da raskinem ugovor (19.06), posto mi je obracunski period od 21-og, pa da ne placam mesec dana bzv koje necu koristiti. ugovor mi je bio na 2 godine, potpisan u 2009, i istekao je pre pola godine. Kaze mi devojka u poslovnici

"ah, pa vi morate da platite i taj period od 21.06 do 21.07" - znaci placacu CEO mesec iako sam podneo zahtev pre pocetka tog meseca.
    "znate, politika firme je takva, placa se uvek jedan obracunski period nakon raskida ugovora"
    "pre je to bilo 3 meseca" - u fazonu budi srecan sto placas samo mesec dana koje neces koristiti.

WTF?!?

Jel ovo regularno, normalno i legalno? Razumem da raskidam ugovor dok sam u toku obracunskog perioda, ali ovo je bezobrazluk!!! Moze li se to izbeci?
    Govorim glasno i nosim rakiju sa sobom...

Member Avatar korisnika Extreme
    Na forumu od
    Apr 2005
    Poruka
    995
    100 puta je vec receno - ili platis jos taj jedan mesec ili odes pa preneses broj kod nekog drugog operatera (ako ti je taj ugovor kod Vip-a istekao). Onda placas samo do prenosa broja (nekoliko dana nakon podnosenja zahteva)

Na forumu od
    Jul 2004
    Poruka
    1.471
  6. Moja mašina
    • HDD: 1TB WD Green + 500 GB WD + 80 GB WD + 80 GB Samsung ...i jos neka boranija..
  7. hm..a mogu li recimo da prenesem broj sa tog postpaida na prepaid kod telekoma? I da li se opet mora platiti tih mesec dana preplate (celih), ili ide procentualno/kako vec?

Moderator Avatar korisnika Septimus
    Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    4.781
    mozes da preneses na bilo ciji prepaid. izmiri sve racune kod starog operatera, koji su dospeli.
    Menjao Septimus : 19.06.2012. u 23:02

Na forumu od
    Jul 2004
    Poruka
    1.471
  10. Moja mašina
  11. Ok. Danas je (zvanicno) 20i. Odem ujutru u Lelekom, podnesem zahtev za prenos broja na prepaid kod Lelekoma, odem u vip, izmirim sve sto imam, i fuck off za taj period 21.06-21.07 ?

Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    4.781
    da.
    ostaje ti jos jedan racun da platis za nekoliko dana kad urade obracun za poslednji mesec.

Member Avatar korisnika Apostol
    Na forumu od
    Dec 2005
    Poruka
    368
    Citat Citiram korisnika: marko_84 Pogledaj poruku
    Zanimljiva stvar...odem danas da raskinem ugovor (19.06), posto mi je obracunski period od 21-og, pa da ne placam mesec dana bzv koje necu koristiti. ugovor mi je bio na 2 godine, potpisan u 2009, i istekao je pre pola godine. Kaze mi devojka u poslovnici

"ah, pa vi morate da platite i taj period od 21.06 do 21.07" - znaci placacu CEO mesec iako sam podneo zahtev pre pocetka tog meseca.
    "znate, politika firme je takva, placa se uvek jedan obracunski period nakon raskida ugovora"
    "pre je to bilo 3 meseca" - u fazonu budi srecan sto placas samo mesec dana koje neces koristiti.

WTF?!?

Jel ovo regularno, normalno i legalno? Razumem da raskidam ugovor dok sam u toku obracunskog perioda, ali ovo je bezobrazluk!!! Moze li se to izbeci?
    Na zalost, istu stvar sam i ja doziveo... Jedini nacin da im ne platis taj poslednji mesec je vec navedeni nacin ili da bukvalno cim istekne ugovor, odmah trcis da otkazes broj...
    Fata je Fata, al' dvaput je dvaput!

Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    4.781
    ili da podneses za raskid tacno 30 dana pre isteka ugovora. tada je raskid tacno na dan isteka.
    jedna besmislena odredba.

Member
    Na forumu od
    Nov 2005
    Poruka
    490
    Citat Citiram korisnika: Extreme Pogledaj poruku
    100 puta je vec receno - ili platis jos taj jedan mesec ili odes pa preneses broj kod nekog drugog operatera (ako ti je taj ugovor kod Vip-a istekao). Onda placas samo do prenosa broja (nekoliko dana nakon podnosenja zahteva)
    Ovo nije istina, ja sam tako uradio misleći da može i uredno su mi poslali i taj poslednju fantomski račun.
    Pošto sam pisao žalbu i kukumakao, nisam ni platio taj račun i posle mesec dana cirka me je MTS gde sam preneo broj, isključio. Nije me uključio sve dok to nisam platio i sačekao 3-4 dana da se njihove službe usaglase.

Member
    Na forumu od
    Oct 2010
    Poruka
    175
    samo da dodam, u mom ugovoru je pisalo na poleđini (sitnim slovima - naravno), a što ja naravno nisam čitao, da "raskid Pretplatničkog odnosa stupa na snagu nakon proteka 3 obračunska perioda, računajući od dana propisnog podnošenja pisanog obaveštenja o raskidu Pretplatničkog odnosa od strane Pretplatnika Vipu."

toliko o tim jajarama....

e da, još me je nesrećnica koja radi u njihovoj poslovnicu u PC Ušće, smarala (bukvalno insistirala) 15 minuta da napišem koji je razlog zašto želim da raskinem Pretplatnički odnos i da ako to ne napišem, ona ne može da primi moj zahtev za raskid.

Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    4.781
    ranije je bilo 3, a sada je 1 obr. period.

Newcomer
    Na forumu od
    Dec 2011
    Poruka
    11
    Citat Citiram korisnika: Apostol Pogledaj poruku
    Na zalost, istu stvar sam i ja doziveo... Jedini nacin da im ne platis taj poslednji mesec je vec navedeni nacin ili da bukvalno cim istekne ugovor, odmah trcis da otkazes broj...
    Supruzi je ugovor istekao 28.05 i naravno, "pošto je obračunski period već počeo, moraćete platiti račun za period 16.05.-16.06." . Kada je račun stigao platim ga i zaboravim na vip, međutim pre par dana mi stigne račun za period 16.06.-16.07. Znači, kartica nije u upotrebi od 16.06 dokad su rekli da se može koristiti. Sada prosto nisam pametan kako da se postavim prema ovome, pa ako neko ima neki konstruktivni predlog...

Na forumu od
    May 2002
    Poruka
    4.781
    Ovo sto si opisao je tacno onako kako pise u ugovoru - dodatni obracunski period.
    Fora im je totalno retardirana, da ovde u srbiji ima bar malo "organizacije" korisnika to bi letelo iz ugovora.

Sta je najpametnije? Po meni da iskoristis saobracaj na kartici. Oni je prebacuju na prepaid jos mesec dana posle toga.

Member Avatar korisnika bmarke
    Na forumu od
    Apr 2009
    Poruka
    57
  21. Moja mašina
    • CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition
    • MoBo: Asus M4A88TD-V EVO/USB3
    • RAM: 2 x 2GB DDR3 Geil PC1600, Ultra Plus, (7-8-7-24)
    • VGA: ATI Radeon HD 4250
    • MON: Dell UltraSharp U2312HM
    • HDD: 1TB WD 1002FAEX Black, 64MB, 7200 RPM, SATA3;250GB WD 2500KS, 16MB, 7200 RPM, SATA2
    • OPT: DVD RW Pioneer DVR-110D
    • Case: Thermaltake Soprano, Chieftec CFT-600-14CS, 600W
    • SND: Integrated 7.1 / Logitech X230 2.1
    • TV: 32" Samsung LE32R82BX
    • INET: Kablovska
  22. Samim istekom ugovorne obaveze ne prekida se i ugovor o korišćenju usluga, tako da ako ste želei da prestanete da plaćate pretplatu trebali ste i da podnesete zahtev u tom smislu koji bi se odnosio ili na gašenje broja ili na njegovo prebacivanje na prepaid (nisam siguran da li je ovo moguće) ili recimo prenos broja u drugu mrežu...

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •