Prikazani rezultati od 1 do 10 od ukupno 10

Tema: Koji LED projektor uzeti?

Newcomer
    Na forumu od
    Jan 2012
    Poruka
    27
  2. Moja mašina
    • LAP: Lenovo IdeaPad Y580
  3. Post Koji LED projektor uzeti?

Vec duze vremena sam se razmisljao da uzmem neki tv, ali kad sam pogledao led projektore i radni vijek lampe od 20000h do 30000h odlucio sam se za njih. E posto se ne razumijem mnogo u njih interesuju me vase preoporuke

Projektor bi bio koristen za gaming (ps3), i za filmove i utakmice, i pomalo za pc i sl.
    Mora da ima HDMI i valjalo bi da ima moze da prikazuje 1080p (mada nije presudno - i 720p bi usao u razmatranje), 3D ready nije neophodan.
    Za pocetak bi slika isla na zid, velicine oko 2.5 m x 1.5 m sa razdaljine od oko 3m, a sto se zamracenja tice, soba moze dobro da se zamraci

A sto se cijene tice, ne bih isao na nista egzoticno

Newcomer
    Na forumu od
    Jan 2012
    Poruka
    27
  5. Moja mašina
  6. Za sada sam nasao modele:

LG HW300G
    Acer K330
    Benq GP2
    Optoma ML500

Pa da li neko ima navedene modele, i da li bi mogao da kaze nesta o njima?

Member Avatar korisnika ledio
    Na forumu od
    Oct 2007
    Poruka
    103
  8. Moja mašina
    • CPU: 2600K h2o
    • MoBo: Gigabyte Z68X-UD7-B3
    • RAM: Patriot 8gb
    • VGA: HD6870 CF on Swiftech MCW80
    • MON: LG w2343t
    • HDD: Vertex 4 128gb + 2x2tb seagate raid0
    • OPT: externi lg dvdrw
    • Case: LcPower Infiltrator Chieftech 1200W
    • SND: onboard
    • LAP: wind
    • TV: LG 50PJ550
    • INET: DSL
  9. Ja imam lg 200g (prethodni model) i mogu ti reci da sam zadovoljan.Za ps3 je dobra stvar,za total tv zavisi od kanala do kanala,neki su malo mutni.Za komp mogu da se igraju igre fino u 1024 rezoluciji mada za desktop,browser i to upotrebljiva je jedino native rezolucija (800x600) u 1024 mi je tekst citljiv ali je dosta mutan ili bolje receno nije toliko ostra slika.Koristim ga u dnevnoj sobi koja je dosta osvetljena (tri prozora i balkonska vrata) i moraju se roletne spustiti i "prorediti" i onda je sasvim prihvatljiva slika za ono "usputno" gledanje tv-a.Drzim ga na econo modu svo vreme i u proseku radi 10 sati dnevno.Ne razmisljam o lampi i ukucani koji nisu tehnomanski naklonjeni nekom extra kvalitetu slike to koriste kao redovan tv i super su zadovoljni.za 6 meseci koliko ga otprilike koristim otvarao sam ga dva puta da ga detaljno izduvam od prasine (vrlo jednostavna operacija i ne utice na garanciju) jer kad se zaprlja hoce da bude bucan.Planiram da ga menjam za hw300G ili Y videcu jos jer kad sam sa ovim prvim modelom zadovoljan taj novi ce me verovatno oduseviti jer kako sam pratio poredjenja sve su ono sto sam gore naveo kao "mane" mog modela popravili.Ima vecu native rezoluciju,vrlo upotrebljivih 1280,matrica je kvalitetnija i daje jace osvetljenje,veci je fizicki tako da je hladjenje jos bolje (tisi je) i podrzava bezicni prenos (y model).
    Takodje sam "studirao" i sve ostale modele sto si naveo i po svim forumima koje sam pratio,testovima i poredjenjima sa mojim projektorom na youtube taj LG je jedino sto vredi uzeti za neke normalne novce.HD modele zaboravi bar sto se LED tehnologije tice jer su svi 1000$ + preko,a kod nas ih ni nema.
    Nadam se da sam ti pomogao u odluci,jer koliko vidim nema bas mnogo zainteresovanih za ove spravice.
    PS Ljudi nisu ni svesni kakav je ovo filing gledati u odnosu na neki 32" ili 42" led ili plazmu za 50-70K din
    "You have two ears and only one mouth for a reason"

Newcomer
    Na forumu od
    Jan 2012
    Poruka
    27
  11. Moja mašina
  12. Hvala na savjetu

I ja sam razgledao, i ovaj lg se cini kao najbolja opcija (pogotovu zbog 30 000 sati rada), a i gledao sam neka poredjenja na youtube-u, i slika mu je dosta dobra
    A sto se full HD-a tice mislio sam da ce biti jeftinijih modela, ali cu se zadovoljiti i sa 720p

Member Avatar korisnika GhostFace
    Na forumu od
    Sep 2002
    Poruka
    80
  14. Moja mašina
    • CPU: Intel i5-750 Core + Cooler Master Hyper 212 +
    • MoBo: GigaByte GA-P55A-UD4
    • RAM: 2 x 2GB DDR3 Kingston 1333
    • VGA: Sapphire ATI 5850, 1GB DDR5
    • MON: Samsung Syncmaster T240HD
    • HDD: 1TB Samsung F3 & 1 tb WD Mybook home & Cooler master Xcraft 500g ata
    • OPT: DVD+-RW Samsung SH-S223C
    • Case: CoolerMaster 690 II Advanced & Chieftec CFT-600w
    • SND: Creative Audigy 2 ZS
    • TV: Philips 40PFL9705 / LG 42LM765
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: IntelliMouse Explorer 3.0 on Steelseries QCK
  15. +1 za LG zbog dlna podrske, twin XD'a i boja koje su mu jako dobre i jasne. Ako ces ga pretezno koristiti za gledanje filmova i igrica odlican je, po mom misljenju najbolji odnos cene i kvaliteta .
    Speak the truth always, even if it leads to your death. Safeguard the helpless and do no wrong. ...

Member Avatar korisnika Lugal
    Na forumu od
    Jun 2007
    Poruka
    92
  17. Moja mašina
    • RAM: Corsair 1 GB 667mhz + Kingston 1 GB 800mhz
    • VGA: Gb X1600 Pro
    • MON: Philips 200wp7es
    • HDD: 250gb WD
    • OPT: Nec 7...
    • Case: LC Power 550w
    • SND: Int. - Altec ATP3
    • INET: Kablovska
    • Ostalo: BearPaw 2448TA plus, Altec ATP3
  18. Evo i mene u ovoj papzjaniji...zanima me da li je potrebno platno ili mogu da grunem preko zida koji je žutom bojom krečen?
    Tok misli! Pre (ili posle) nego shto neshto napishesh, razmisli o toku svojih misli i koliko su povezane! Hvala!

Newcomer Avatar korisnika B0ban
    Na forumu od
    Apr 2013
    Poruka
    4
    Ja sam zeleo da uzmem taj LG ali ne mogu nigde vise da nadjem taj model... Ali ima ovaj:
    SPECIFIKACIJA - LG PB60G
    Proizvođač : LG
    Model : PB60G
    Dimenzije : 158x103x33 mm
    Masa : 0.45 kg
    Buka : 34 db
    Radni vek lampe : 30000 h
    Osnovna rezolucija : 1280x800 px
    Osvetljenje : 500 ANSI lumena
    Kontrast : 15000 :1
    Odnos strana : 4:3
    Ulazi : Component, DVI, HDMI, S-video,
    Interfejs : USB,

Deluje ok, jel da?

Member
    Na forumu od
    Dec 2008
    Poruka
    49
    LG PB60G ti je vise mobilni projector. Za kucnu varijantu je bolji PA70G (PA72G sa WiDi podrskom).
    Malo je skuplji od pomenutog ali ako se nabavi od preko razlika je dosta manja, a i oba modela su daleko jeftinija nego kod nasih derikoza.

Newcomer Avatar korisnika B0ban
    Na forumu od
    Apr 2013
    Poruka
    4
    Uh malo mi mnogo 180 dolara vise... Mozda bih pre uzeo ovaj PB61u koji ima TV tjuner u sebi. Evo paralelno sam ih uporedio ovde: POREDJENJE. Nije mi bas jasno koja je prednost WiDi opcije? Uvazavam savet i misljenje.

Member
    Na forumu od
    Dec 2008
    Poruka
    49
    Iako su oba modela slicni po specifikaciji (isti xd engine i dlp cip) model 70 je pored jaceg osvetljenja daleko robustniji model.

Slabija 60-ka je dzepni (zgodan za poneti) projektor i ne znam kako bi podneo przenje (filmski maraton).

Slika govori

Click image for larger version. 

Name:	PA70G_PB60G.jpg 
Views:	28 
Size:	17,8 KB 
ID:	111689

Click image for larger version. 

Name:	LG_Compare.jpg 
Views:	28 
Size:	14,5 KB 
ID:	111690

Prednost WiDi opcije je u bezicnom povezivanju sa kompjuterom (laptopom) i ne treba ti dugacak HDMI kabl (WiDi adapter ce moci posebno da se kupi, a sa 62-jkom i 72-jkom dolazi u paketu).
    Mada oba modela imaju ugradjen player koji pusta MKV fajlove, tako da i nema potrebe za povezivanje sa racunarom.

Model PB61U je sa ATSC tjunerom za americko i j.korejsko trziste. Nazalost nema modela sa DVB tjunerom.

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •