Ima li neko iskustva sa ovim (Pelikan) zamjenskim kertridzima?
Dali se zamjenski kertridzi mogu dopunjavati?
Pozdrav
Ima li neko iskustva sa ovim (Pelikan) zamjenskim kertridzima?
Dali se zamjenski kertridzi mogu dopunjavati?
Pozdrav
Uvek je bolje uzeti neki brand name nego kineski toner. Koliko ja znam, pune se naravno.
>> RECYCLING IS AN ART <<
A ja sam bio ubedjen da je "Pelikan" nemačka firma.Bar dok sam ja kupovao mastila-doduše ne za štampače.Verovatno su ih kinezi kupili.Ali jedno moje iskustvo za sve koji koriste ink jet štampače/ a zasniva se na mom dugogodišnjem korišćenju HP i Epsona i Canona,Lexmarka.Trenutno ih koristim i to 2 canona 1 Epsona i 1 Lexmarka i 2 HPa/-a to je da isključivo koristite originalna mastila odnosno punjenja.Jeste da je skuplje ali je i mnogo sigurnije što se tiče glave štampača-nema začepljenja i kvara glave štampača.I nije obavezno najmanje jednom nedeljno štampanje kako se glava štampača ne bi zapušila./Primer je Epson DX8450 koji sam posle pauze od skoro 1,5 godina ponovo aktivirao-poluprazi ketriđzi-i posle samo jednog softverskog čišćenja glava,radi bez ikakvih problema.Naravno,ovo se ne odnosi na štampače koji glave za štampanje imaju na ketriđzu/HP 845,890,900-stariji modeli/.Zamenom ketriđza vršite i zamenu glave.Ovi štampači odnosno ketriđzi se mogu puniti zamenskim mastilima više puta i to bez ikakvih problema.
Zbog toga vredi razmisliti da li je za onoga koji malo štampa isplativije da koristi originalno punjenje ili da korišćenjem zamenskih mastila upropasti štampač i isti baci jer je zamena glave skupa i neisplativa.
Hoces da kazes da "Pelikan" nije brand name?
Na pakovanju pise, proizvodnja Hanover - Njemacka. E sad i na autobusu pise lasta a ne leti.
Ja sad prvi put cujem da ima u prodaji originalano mastilo za dopunu kertridza. Do sada sam uvijek kupovao zamjenaska, receno mi je da ne postoje u prodaji originalna mastila.
Gdje mogu kupiti originalno mastilo? Zbog zabrane reklamiranja molim te odgovori mi na pp?
Slozio bih se sa tobom.
Imam HP DeskJet 930c, original HP kertridze 45 i 78 sam dopunjavao ko zna koliko puta. Sama cinjenica da je stampac kupljen davne 2000.god. i od tada potrosio (citaj unistio) 2 crna i 2 kertridza u boji sve vam govori.
Kertridzi koje sam naveo u postu su upravo za HP 930c, tako da me interesuje vas komentar eventualno necije iskustvo sa ovim kertridzima.
Pozdrav
Pa ja sam napisao da je bolje koristiti brand name (mislim na PELIKAN) nego bilo koji kineski.![]()
>> RECYCLING IS AN ART <<
Taj pelikan 45 je dobar. Dobro se dopunjava i lepo radi. Kolor nisam imao prilike da radim niti koristim. Ako je isti kao crni, kupuj.
Izvinjenje Fanaticu,nisam te dobro razumeo/pročitao/!.A što se tiče originalnih punjenja mislim na originalne ketridže.I
kupio sam oba kertridza. samo da kazem da sam prezadovoljan. ne vidim nikakvu razliku izmedju originalnih i ovih kertridza. otisak je fenomenalan.
Kralj razlike izmedju originala i neoriginala, po pitanju otiska kod inkjeta nema. Razlika je u dugovecnosti i mogucnosti dopunjavanja
gde ima da se kupe kertridzi Pelikan za HP (45 i 78)? Moze na PM
Mozda ce nekome znaciti, kertridzi su extra.
Dopunjavao sam oba modela i sve radi kao sa originalnim kertridzima.
Pune se kao originalni. S tim sto kod punjenja kertridza u boji treba biti obazriv da se ne prepune jer tada hoce da se boje preliju i pomesaju.
Svaka preporuka
Menjao kralj : 06.03.2013. u 13:27
Pelikan je čuvena nemačka marka od pre više od 100 godina. Njihova mastila i penkala su bili sinonim za kvalitet. Koliko znam kod nas Perihard prodaje i reciklira isključivo pelikanovim tonerima.
Bookmarks