Prikazani rezultati od 1 do 13 od ukupno 13

Tema: Pelikan kertridzi HP 45 i HP 78

Member Avatar korisnika kralj
    Na forumu od
    May 2005
    Poruka
    66

Pelikan kertridzi HP 45 i HP 78

Ima li neko iskustva sa ovim (Pelikan) zamjenskim kertridzima?
    Dali se zamjenski kertridzi mogu dopunjavati?

Pozdrav

Member
    Na forumu od
    Dec 2001
    Poruka
    808
  3. Moja mašina
    • CPU: SMART ROADSTER
    • MoBo: Black Jack
    • RAM: 700ccm/109 KS
    • VGA: ALPINE Audio
    • MON: Powered by CS TUNING
  4. Uvek je bolje uzeti neki brand name nego kineski toner. Koliko ja znam, pune se naravno.
    >> RECYCLING IS AN ART <<

Member
    Na forumu od
    Apr 2003
    Poruka
    32
    A ja sam bio ubedjen da je "Pelikan" nemačka firma.Bar dok sam ja kupovao mastila-doduše ne za štampače.Verovatno su ih kinezi kupili.Ali jedno moje iskustvo za sve koji koriste ink jet štampače/ a zasniva se na mom dugogodišnjem korišćenju HP i Epsona i Canona,Lexmarka.Trenutno ih koristim i to 2 canona 1 Epsona i 1 Lexmarka i 2 HPa/-a to je da isključivo koristite originalna mastila odnosno punjenja.Jeste da je skuplje ali je i mnogo sigurnije što se tiče glave štampača-nema začepljenja i kvara glave štampača.I nije obavezno najmanje jednom nedeljno štampanje kako se glava štampača ne bi zapušila./Primer je Epson DX8450 koji sam posle pauze od skoro 1,5 godina ponovo aktivirao-poluprazi ketriđzi-i posle samo jednog softverskog čišćenja glava,radi bez ikakvih problema.Naravno,ovo se ne odnosi na štampače koji glave za štampanje imaju na ketriđzu/HP 845,890,900-stariji modeli/.Zamenom ketriđza vršite i zamenu glave.Ovi štampači odnosno ketriđzi se mogu puniti zamenskim mastilima više puta i to bez ikakvih problema.
    Zbog toga vredi razmisliti da li je za onoga koji malo štampa isplativije da koristi originalno punjenje ili da korišćenjem zamenskih mastila upropasti štampač i isti baci jer je zamena glave skupa i neisplativa.

Na forumu od
    May 2005
    Poruka
    66
    Citat Citiram korisnika: fanatic Pogledaj poruku
    Uvek je bolje uzeti neki brand name nego kineski toner. Koliko ja znam, pune se naravno.
    Hoces da kazes da "Pelikan" nije brand name?

Citat Citiram korisnika: Nikolaj Pogledaj poruku
    A ja sam bio ubedjen da je "Pelikan" nemačka firma.Bar dok sam ja kupovao mastila-doduše ne za štampače.Verovatno su ih kinezi kupili.
    Na pakovanju pise, proizvodnja Hanover - Njemacka. E sad i na autobusu pise lasta a ne leti .

a to je da isključivo koristite originalna mastila odnosno punjenja.Jeste da je skuplje ali je i mnogo sigurnije što se tiče glave štampača-nema začepljenja i kvara glave štampača.
    Ja sad prvi put cujem da ima u prodaji originalano mastilo za dopunu kertridza. Do sada sam uvijek kupovao zamjenaska, receno mi je da ne postoje u prodaji originalna mastila.
    Gdje mogu kupiti originalno mastilo? Zbog zabrane reklamiranja molim te odgovori mi na pp?

ovo se ne odnosi na štampače koji glave za štampanje imaju na ketriđzu/HP 845,890,900-stariji modeli/.Zamenom ketriđza vršite i zamenu glave.Ovi štampači odnosno ketriđzi se mogu puniti zamenskim mastilima više puta i to bez ikakvih problema.
    Slozio bih se sa tobom.
    Imam HP DeskJet 930c, original HP kertridze 45 i 78 sam dopunjavao ko zna koliko puta. Sama cinjenica da je stampac kupljen davne 2000.god. i od tada potrosio (citaj unistio ) 2 crna i 2 kertridza u boji sve vam govori.
    Kertridzi koje sam naveo u postu su upravo za HP 930c, tako da me interesuje vas komentar eventualno necije iskustvo sa ovim kertridzima.

Pozdrav

Member
    Na forumu od
    Dec 2001
    Poruka
    808
  8. Moja mašina
    • CPU: SMART ROADSTER
    • MoBo: Black Jack
    • RAM: 700ccm/109 KS
    • VGA: ALPINE Audio
    • MON: Powered by CS TUNING
  9. Pa ja sam napisao da je bolje koristiti brand name (mislim na PELIKAN) nego bilo koji kineski.
    >> RECYCLING IS AN ART <<

Member Avatar korisnika to3a
    Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    1.687
    Taj pelikan 45 je dobar. Dobro se dopunjava i lepo radi. Kolor nisam imao prilike da radim niti koristim. Ako je isti kao crni, kupuj.

Na forumu od
    May 2005
    Poruka
    66
    taj odgovor sam trazio.
    hvala to3a

Member
    Na forumu od
    Apr 2003
    Poruka
    32
    Izvinjenje Fanaticu,nisam te dobro razumeo/pročitao/!.A što se tiče originalnih punjenja mislim na originalne ketridže.I

Na forumu od
    May 2005
    Poruka
    66
    kupio sam oba kertridza. samo da kazem da sam prezadovoljan. ne vidim nikakvu razliku izmedju originalnih i ovih kertridza. otisak je fenomenalan.

Member Avatar korisnika to3a
    Na forumu od
    Jan 2005
    Poruka
    1.687
    Kralj razlike izmedju originala i neoriginala, po pitanju otiska kod inkjeta nema. Razlika je u dugovecnosti i mogucnosti dopunjavanja

Member
    Na forumu od
    Dec 2006
    Poruka
    59
  16. Moja mašina
    • CPU: i7 920 @2.67Ghz
    • MoBo: Gigabyte Ga-EX58-UD4
    • RAM: Kingston 8GB 1333
    • VGA: NVIDIA Quadro NVS 290
    • MON: Sony SDM-HS84
    • HDD: WD Raptor 150GB i WD Raid 2x500GB
    • OPT: Pioneer DVR-216D
    • Case: Chieftec
    • SND: Realtec
    • INET: Kablovska
  17. gde ima da se kupe kertridzi Pelikan za HP (45 i 78)? Moze na PM

Na forumu od
    May 2005
    Poruka
    66
    Mozda ce nekome znaciti, kertridzi su extra.
    Dopunjavao sam oba modela i sve radi kao sa originalnim kertridzima.
    Pune se kao originalni. S tim sto kod punjenja kertridza u boji treba biti obazriv da se ne prepune jer tada hoce da se boje preliju i pomesaju.
    Svaka preporuka
    Menjao kralj : 06.03.2013. u 13:27

Member Avatar korisnika CountMike
    Na forumu od
    Jul 2012
    Poruka
    1.213
  20. Moja mašina
    • CPU: Phenom II X4 965BE
    • MoBo: GA-870a-UD3
    • RAM: 2X4GB HiperX 1600
    • VGA: Asus HD3850 TOP
    • MON: Siemens 21 i Acer 1916W
    • HDD: Kingston V300, WD 750GB, 250 GB
    • Case: Dragon (customized)
    • SND: On Board
  21. Pelikan je čuvena nemačka marka od pre više od 100 godina. Njihova mastila i penkala su bili sinonim za kvalitet. Koliko znam kod nas Perihard prodaje i reciklira isključivo pelikanovim tonerima.

Bookmarks

Dozvoljeni tagovi

• Ne možete pokrenuti nove teme
  • Ne možete odgovoriti u temi
  • Ne možete okačiti atačmente
  • Ne možete izmeniti svoje poruke
  •