Aha, znaci sad se tako rade testovi ne moras da slikas proizvod, nego si uzimas slike odakle hoces, pazi ovo je slika sa Tech Power up, nisu ovo nikakve press fotke, evo pozadine i originalne slike, ako je imaju na Guru3D onda je to njihova fotka, ovde cak ima i male razlike medju ovim slikama moze biti i do obrade, nebitno, ovo cak na prvi pogled deluju kao dve razlicite slike, dobro šarao je Bojsa neku sa Tech, neku sa Guru 3d. i kakav je bre to izraz sad press fotke, ko je to slikao Asus GTX 680 jel' Reuters????
Hahaha, kazem bolje cutite. Press fotke, pa zasto slikaju na overclock 3D, Hardware Canucks, Hardware Secrets, sto svi lepo ne uzimaju press fotke, napajanja, grafickih, kucista, sigurno ima da se kupi od Reutersa, oni verovanto slikaju do gola svaku graficku koja se pojavi!!!
Cirkuzijada.
Uruče, ja mislim da si potpuno u pravu sto da se gubi vreme, lepo se uzme preko Google translatora prevede tekst, pa uzmu pa ga malo doteraju, pa na kraju samo sklepaju neke grafikone, sto da slikaju, da pisu, kad ima vec necije tudje, hahah bravo, logika ti je najbolja!....po meni nema potrebe da sam fotografise, obradjuje pa da kaci, kada su karte iste pa bi i fotke bile iste. Sto bzvz da gubi vreme, a vreme je novac;
Menjao Prostreet : 05.04.2012. u 11:53
nznm, meni vise vuce na onu sa 3dgurua... vidis ona mala tri pecata levo.ista ona sa prethodne strane
Mozda sam se ja krivo izrazio, ili se izgubilo u prevodu kada sam napisao 'vreme je novac', ali hteo sam da kazem koliko para toliko i muzike i entuzijazma.
![]()
Menjao Uruk : 05.04.2012. u 11:54
Do not believe anything they say. Keep your eyes open!
po meni je i ovaj review odlicna reklama za karticu, ne razlikuje se mnogo od ostalih reviewa, ali je daleko od onih pravih user testova koji se mogu naci ovde na forumu.
Do not believe anything they say. Keep your eyes open!
Verujem da ima dosta ljudi ovde na forumu koji bi iz entuzijazma odradili test kartice koju su kupili za sebe. Problem je sto to nije test, jer treba da bude uporedni, ali nije ni tako tesko da se pozajmi kartica slicnih performansi od drugara, ili da test odrade dva clana sa foruma sto je jos bolje. Graficke kartice su realno nesto sto vecinu zanima, eventualno uticaj procesora na perfomanse u igrama.
Mozda bi redakcija bencha mogla da razmisli o tome da omoguci clanovima koji imaju zelju da tako nesto urade, ako je sve uradjeno po nekim standardima, da se takav test uvrsti medju zvanicne testove bench sajta. Test koji se pojavi na forumu, ako je kvalitetno uradjen, samo se prepakuje medju testove na sajtu, uz napomenu da je radio korisnik sa foruma. Iskren da budem ja bih vole tako nesto da vidim, cak bih i sam da doprinos, jer i tako malo malo pa nesto testiram iz radoznalsti.
Pokrene se tema, svi se javimo sa predlozima sta treba testirati, savetima na koji nacin itd. Mislim da bi to bilo super i korisno za sve koje ova tematika zanima i da bi se vodile daleko kvalitetnije diskusije na forumu a ne ovakve insinuacije i spekulacije vezane za neciji rad![]()
Joj ne mogu da čitam sve, ali ako vam nešto znači, Bojša je imao karticu kod sebei to podosta. Lično je "uzo iz moje ruke"
![]()
Malo je onih koji razumeju ono što je razumljivo, a opet nerazumljivo razumnim ljudima!
FACEBOOK - ASUS Components - Western Balkans - LIKE IT
Znaš šta, postaješ bezobrazan, uprkos tome što si ti taj koji iznosi neistine i nagađa razne stvari. Google translate copy paste doterani tekstovi barem u mojoj knjizi ne postoje, a bilo bi zaista glupo kada bi ih neko od mojih kolega praktikovao, nema smisla to raditi. Ja lično detaljno slikam svaki uređaj koji dobijem na test, ali nemaju svi tu naviku - zašto nemam pojma. Ja znam da u svoje testove ulažem maksimalno truda, ali neću se praviti da mogu da kažem da svi koji pišu za Benchmark to rade isto - ne mogu to da znam sa sigurnošću. Barem ono malo tekstova koji nisu moji što stignem da pročitam, zaista do sada nisam imao većih zamerki.
Hardver sam prestao da pratim, fokusiram se na mobile i multimediju, tako da zaista ne znam da li su tekstovi iz ove oblasti kopirani od negde i izmenjeni. Mada, tako nešto bi definitivno bilo primećeno i čisto sumnjam da iko od kolega tako nešto radi, prvo zbog poštovanja prema sajtu i prema Peci.
Ovakve optužbe protiv celog sajta, bez kojeg ti ne bi bio član ovog foruma su dosta ozbiljne. Ja ti lepo kažem da sam siguran da testovi sa umišljenim hardverom ne postoje na ovom sajtu, to mogu da ti garantujem čime god hoćeš. Nisi ni dao priliku čoveku da se objasni, pre nego što si otvorio paljbu. Da li tvrdiš da je u ovom testu još nešto kopirano osim slika? Spacemaster garantuje da je Bojša imao kod sebe karticu, jel i dalje misliš da je izmislio ovaj tekst iz ničega?
Samsung 51D6900
Samsung 40A656
meni nije jasno,zar je tako testko slikati bas tu karticu koju imas na testu, i staviti, cisto ako nista, da oni koji citaju tekst vide kako to izgleda
a te price sta spacemaster garantuje... joj... znajuci ga, pretpostavljam da je vec poslao par PMova ljudima koju su kritokovali test ili ne daj boze asusznam da meni jeste svojevremeno
![]()
Ne znam šta da mislim iz svega ovog što sam pročitao. Ja još uvek imam poverenja u Benchmark testove, ali propusti su se OČIGLEDNO desili, pa hteo to neko da prizna ili ne.
Što se ne oglasi Peca, da vidimo šta on kaže ? On nedeljama nijedan post nije napisao, gde je on, što se ne oglasi i da time stavi tačku na sve sumnje ?
Gizmo, mislim da bi bilo najbolje da preneseš Peci da se on javi u ovoj temi i da na sve sumnje odgovori istinom. Ja ne vidim drugog rešenja.
Nemoj da me pogrešno shvatiš, ja zaista cenim i sajt i forum, da nije tako ne bih nikada ni pisao na njemu niti čitao DETALJNO Benchmark testove. Ali kao i ostali, zabrinut sam.
P.S. Gizmo, ako nije problem, možeš li pitati autora testa MSI Lighting HD 7970 zbog čega je uradio tako mizeran i nedetaljan test te kartice ? Hvala na razumevanju.
Menjao kosta10 : 05.04.2012. u 15:20
Ja sam ja dok se borim, i dok se borim biću ja !
Hocu samo da kazem da pozdravljam potez da se omoguci testiranje hardvera za bench od strane korisnika istog.
Ako za to postoji mogucnost i useri imaju zelju i volju sto da ne,obzirom da je to jedan naporan i zahtevan posao koji oduzima dosta vremena .
P.S.Slazem se da nije tesko slikati hardver ako se test vec radi,mislim to bi trebalo da bude deo nepisanog pravila u testiranju.
"Žalim one koji nisu videli pored očiju i nisu shvatili pored razuma!"
Kao sto i Vezmar kaze, kartu sam dobio na test od njega i bila je kod mene, a s obzirom da benchmark politika ne podrazumeva slikanje hardvera, jer oduzima puno vremena, slike se preuzimaju iz drugih izvora. Uostalom, kako se testira u kucnim uslovima, problem slikanja hardvera ne moze univerzalno da se resi, jer nema svako od novinara uslove za fotografisanje hw-a...
Kakve veze ima odakle je uzeo tu sliku bez coolera??? Sta treba da skida cooler, pa da rizikuje da mu se neka od onih "zabica" polomi, pa takvu da je vrati, a sutra ti odes i kupis tu kartu i kukas kako je polovna.
NIJE TI OVO ZAPADNA EVROPA OVO JE SRBIJA, ovde ova karta kosta dosta vise od prosecne zarade!!!
Razmisli o tome. Ti bi se kao junacio, pa da mesecno "otvoris" 3-4 skupe karte, cca. 1500eur u zbiru, a djavo ne spava... daj molim te. Drugo je kad svoju kartu rasturas. Ostavi se takvih prica, pusti coveka da radi svoj posao, ako ti ne dogovaraju slike nemoj ih gledati!
Menjao GoranM : 05.04.2012. u 17:12
Bojsa, a zasto onda Gizmo kaci fotografije tableta, mobilnih telefona koje testira?
To inace podrzavam u potpunosti, ako vec imate nesto na testu dajte odradite sa entuzijazmom.
Sta ce nam uopste test na sprskom ako je isti ili losiji od 10 hektara testova po netu, svi valjda znamo engleski majku mu
Jedne iste fotografije i tabele hw-a se vrte svuda i mislim da je svima muka od toga, niko od vas ne trazi EOS Canon da slikate hardver za test, moze bilo kojim fotoaparatom uz minimum truda i ulozenog vremena, nemojte da mi kazete da je to toliki problem, pa valjda je vama u interesu da budete bolji od ostalih, da budete originalni, najgore je bre biti prosek.
Skoro sam za test jedne graficke ironicno prokomentarisao da je test ''odlican'' a sadrzao je samo par tabela, cudna podesavanja grafike i malo informacija. Klinci koji su se navukli na pisanje blogova [ i snimanje YT testova] a imaju mogucnost za testiranje hardvera, su poceli da rade zanimljivije testove.
I nemojte da potezete onaj cuveni argument ''ako znate bolje od nas zaposlite se pa radite bolje testove'', to je smesno. Ovo je vas posao i izgradili ste ime za sve ove godine a umesto napretka Vam se sve cesce desava da vas optuzuju da ste testirani hw videli samo na slikama i u inostranim testovima.
Ne kazem da se slazem sa optuzbama lika koji je pokrenuo pljuvanje [zaboravih ko je] ali definitivno morate da napredujete.
Menjao hsv.stoned : 05.04.2012. u 17:19
Spiral out, keep going!
Mislim da covek (@Prostreet) nije imao zamerku na konkretno tu sliku rasturene karte, nego na cinjenicu da generalno nije postovana nijedna slika, ne verujem da je iko imao ideju kako kartu treba rastavljati na sastavne delove, fotkati i postavljati na forum, ali po jedna slika proizvoda u kutiji i van nje, bila bi sasvim dovoljna. Ok, ako je politika sajta takva da se HW ne slika, da se ne postuju ni screenovi CPU-Z i GPU-Z, ko sam ja da prigovaram, moje je kao citaoca da takav "review" ne konzumiram i kraj price, nema razloga za prepirke po forumu tipa-imao je-nije imao HW.
Ima vise nego dovoljno sajtova koji sve to rade u sitna crevca, svi znamo da koga interesuje bilo sta, to ce bez problema i naci, ako je zelja da se procita test na nasem jeziku ni to nije problem, nije tajna da na susednom forumu sve to moze da se procita sa sve fotkama, u mnogo ozbiljnijoj i strucnijoj formi, bez uvrede prema bilo kome, moje misljenje. Tako da, uopsteno gledano, nema bas nikakvog razloga da se bilo ko "uzbudjava" povodom ovoga.
Treba imati u vidu i da je cela prica zapravo pocela od jednog drugog "testa", vec legendarni review MSi HD7970 Lightening karte, za koju sumnjam da iko od citalaca i pomislja da je osvanula u ovoj zemlji, pa tako i na benchmark stolu, otuda i ove sumnje u testove koji su usledili.
Menjao magny_cours : 05.04.2012. u 17:32
Bookmarks